LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Web stranice RD Zeleno srce Pitomača - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

11.03.2008., utorak

Web stranice RD Zeleno srce Pitomača

Rekreacijsko društvo Zeleno srce iz Pitomače ima svoje internet stranice koje se nalaze na adresi: http://zelenosrce.com/ .Društvo je počelo s radom 2005. godine kada se sastalo nekoliko zainteresiranih mještana povezanih idejom o osnivanju rekreacijskog društva za sve mještane Pitomače i okolice.Prema prvobitnoj ideji društvo organizira rekreacijske aktivnosti vezane uz boravak u prirodi kao što su biciklizam, pješačenje i planinarenje, vožnja Dravom, rafting, skijanje i sanjkanje i sl.Na njihovim stranicama možete saznati kako se učlaniti u društvo,pogledati bogatu fotogaleriju te saznati sve vijesti o aktivnostima društva.Zahvaljujući ljubaznosti predsjednika Rekreacijskog društva g.Ivana Kosa,najnovije vijesti će se moći pratiti i na ovom blogu.


Održana redovita godišnja skupština društva
U petak 7. ožujka u restoranu Zlatni klas u Otrovancu održana je redovita godišnja skupština društva Zeleno srce.
Na skupštini je donesen i preliminarni plan aktivnosti za 2008. godinu.
Plan aktivnosti za 2008. godinu

fotografija:RC Zeleno srce Pitomača,godišnja skupština
24. ožujka
pješačko biciklistički izlet u Križnicu

travanj
biciklistički izlet na Jankovac

svibanj
planinarski izlet (Risnjak)
biciklistički izlet u Mađarsku (Boris)

lipanj
susret planinara u Virovitici
rafting na Uni
Pitomačka biciklijada

rujan
planinarski izlet (Velebit)
biciklistički izlet

listopad
biciklistički izlet

studeni
planinarski izlet (Ravna Gora)


Prošla godina bila je prepuna događanja u Rekreacijskom društvu.

Popis ostvarenih aktivnosti u 2007. godini
BICIKLISTIČKO-PJEŠAČKI IZLET U KRIŽNICU
9. travnja
Na Uskrsni ponedjeljak sakupilo se mnoštvo što biciklista, što pješaka raznih uzrasta. Najmlađa sudionica umalo je zaspala na prednjoj sjedalici bicikla. Biciklima se vozilo od Pitomače, a pješačilo se od Dravskog mosta. Ručak i osvježavajuće piće imali smo u Dravskoj kleti kod obitelji Rengel. Bilo nas je četrdesetak.

Želimo da izlet u Križnicu na Uskrsni ponedjeljak postane tradicionalan, kao naša prva proljetna aktivnost.

OTVORENJE BILOGORSKE BICIKLISTIČKE STAZE
21. travnja

Nakon mnogo priprema, fizičkih poslova, suradnje i dogovora s Općinskim rukovodstvom i Turističkom zajednicom, otvorili smo našu Bilogorsku biciklističku stazu. Zbog odsutnosti općinskog načelnika, stazu je otvorio predsjednik turističke zajednice Rikard Bakan - Riki. Vjerojatno zbog njega, na svečano je otvorenje došla i televizija. Pedesetak biciklista uputilo se u Bilogoru preispitati osobne sposobnosti na dosta zahtjevnoj i dinamičnoj stazi. Kod lovačke kuće na Babičanki počašćeni smo odličnim ručkom i osvježavajućim pićem.
( hvala Turističkoj zajednici i Srednjoj školi )

U centru Pitomače postavili smo pano na kojem je stalno izložen plan staze. Pano koristimo i za obavijesti o našim aktivnostima.

PLANINARSKI IZLET NA SLJEME
13. svibnja

Nastavljamo osvajati planine u sjevernoj Hrvatskoj. Ovaj put popeli smo se na najpoznatiju, mada ne i najvišu, zagrebačku Medvjednicu. Planinarili smo zajedno sa stotinama drugih planinara na najviši vrh - Sljeme. Najmlađi sudionici tek su krenuli u osnovnu školu, ali su pojedine uspone hrabro izdržali. Nakon što smo se dobro najeli u planinarskom domu Runoslist, obišli smo skijašku stazu. U silasku smo posjetili Medvedgrad s kojega se pruža prekrasan pogled na Zagreb.

BICIKLIMA U PEČUH
15. svibnja
Možda izgleda malo predaleko za vožnju biciklima od Pitomače u jednom danu. Istina; izgledalo je i nama, pa smo do sjeverne strane Mečeka (planine iznad Pečuha ) došli vlakom od Barča. E, koliko prekrasnih jezera smo obišli, od nenaseljenih do apartmaniziranih. Priroda nas je zbilja iznenadila. Nakon početnog oduševljenja uslijedio je uspon od desetak kilometara pa onda dugačak spust u grad. Malo smo se pogubili u velikoj brzini, no na sreću, ubrzo smo se svi zajedno skupili kod džamije u centru grada. U lošoj uspomeni ostali su nam neljubazni konobari u prerazvikanoj piceriji blizu kazališta. Kao zanimljivost, vrijedno je napomenuti da nas je dobro oprao proljetni pljusak. Na sreću, već smo bili na povratku, u vlaku.

P.S. Čestitke Almi na hrabroj vožnji. Od nas šestnaest iz Pitomače – jedina biciklistkinja. Zahvaljujemo Borisu na organizaciji i Đurđevčanima na druženju.

PITOMAČKA BICIKLIJADA
16. lipnja
Ove godine bila je to već treća, organizirana u suradnji s Općinom Pitomača.
Mnogo posla u organizaciji zbog 180 sudionika. Staze su i ove godine bile prilagođene svim uzrastima i različitim sposobnostima.

* Zelena staza od 20 kilometara prolazila je kroz Dinjevac, Grabrovnicu, Veliku Črešnjevicu, Sedlaricu i Otrovanec.
* Plava staza od 30 kilometara bila je kombinacija asfalta i makadama, a išla je kroz Dinjevac, Grabrovnicu, Malu Črešnjevicu, Babičanku, Veliku Črešnjevicu, Sedlaricu i Otrovanec.
* Crvena staza je većinom išla Bilogorskom biciklističkom stazom, da bi u jednom dijelu skrenula prema vinogradima u Kladarskom bregu i Aršanju. Taj dio će i ubuduće biti alternativa na Bilogorskoj stazi. Biciklisti su bili oduševljeni, nakon što smo se jedva probili na jednom dijelu puta.
Prvi put smo ove godine naplaćivali 10 kuna za sudjelovanje. Bilo je manje neodazvanih.
Svaki sudionik zaslužio je majicu i nekoliko kobasica pod šatorom. Bilo je i repetaša.

PLANINARSKI IZLET NA STRAHINČICU
30.rujna
Opet na naše zagorske brege. Strahinčica je jedna od planina koje zatvaraju Trakošćansku kotlinu. Putovanje školskim autobusom i s neizostavnim Draganom: vozač i planinar, sve u jednoj osobi. Hvala ravnateljici Katarini.
Nakon kratkotrajnog lutanja neočišćenim planinarskim stazama, popeli smo se na planinarski dom, a oni izdržljiviji i na sam vrh planine( 846 m/nv ).
U povratku smo nabrali pune vreće kestenja. (možda vrećice)
Zahvaljujući Alenu Sajku i njegovu poznanstvu s Igorom, besplatno smo obišli dvorac Trakošćan. Vidjeli smo brojne tajne prolaze i popeli se na inače nedostupnu glavnu kulu. Sjajno. Za kušanje zagorskog vina nismo imali vremena. Preporučamo se za drugi put.

BICIKLIMA DO KAMENITOVCA
6. listopada
Nekoliko najhrabrijih pitomačkih biciklista po dosta hladnom i tmurnom vremenu odvozilo je osamdesetak kilometara gore-dolje po Bilogori. Do Kamenitovca (planinarskog doma kod Velikog Trojstva) išli smo preko Dinjevca, Kozarevca i Šandrovca. Vraćali smo se preko Mičetinca, Đurđevca, Kalinovca i Sesveta Podravskih.
U lošoj uspomeni nam je ostala proslava nečijeg rođendana u planinarskom domu jer smo piće morali popiti na vanjskim klupama. Još osjećamo hladnoću u kostima.

RC Zeleno srce Pitomača

- 17:26 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.