LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Izgorjelo 3000 bala slame, obitelj sumnja da je požar podmetnut - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

10.11.2007., subota

Izgorjelo 3000 bala slame, obitelj sumnja da je požar podmetnut

pozar


OTROVANEC - U petak oko 18.50 sati u mjestu Otrovanec kod Pitomače na imanju Marija Grlice (21), iz za sada nepoznatih razloga, planula je vatra u plastenicima s baliranim slamom. U požaru koji je ugašen oko 22.20 sati izgorjelo je 3000 bala slame, a policija je štetu procijenjena na najmanje 25.000 kuna. Vatru je, uz pomoć šest vatrogasnih vozila, gasilo 50 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Virovitica i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Pitomače, Turnašice i Sedlarice te pedesetero mještana Otrovanca. Cijelu noć na zgarištu su, uz Marija, dežurali brat Tomislav i njihov otac Ivan koji žive u zajedničkom kućanstvu.

pozar


Vatra je i danas poslijepodne u dvorištu obiteljske kuće broj 242 još tinjala, a čitavim krajem se osjetio miris dima. «Već je pao mrak, nahranili smo životinje, pogasili sva svjetla u dvorištu i ušli u kuću. Nedugo poslije snaha je na plastenicima primijetila vatru. Odmah smo nazvali vatrogasce i pohitali gasiti požar, ali smo pred vatrom bili nemoćni. Požar je velikom brzinom sve progutao», govori nam otac Ivan dok razgrće zgarište.
Policija i vatrogasni inspektori jučer su dovršili očevid, a uzrocima požara izvijestit će kada stignu rezultati. «Mislim da je požar podmetnut, ali ne mogu u nikoga sumnjati. Cijeli je dan padala kiša i nitko od nas nije išao u plastenike pa je nesretni slučaj isključen, a sijeno se ne može tek tako zapaliti samo do sebe», rekao nam je Marijo.
Obitelj Grlica uzgaja 50 krava, a za Luru proizvodi 450 litara mlijeka dnevno. Tvrde da je izravna i neizravna šteta puno veća nego što ju je procijenila policija. «Za nas je to neprocjenjivo», kaže Marijo, izrazivši nadu da će krave, što silažom, što sjenažom, ove zime ipak nekako prehraniti.
Virovitica net

- 19:35 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.