LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Balaban spasio Dinamo, Hajduk razbio Mladost - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

25.09.2007., utorak

Balaban spasio Dinamo, Hajduk razbio Mladost

DVOBOJ šesnaestine finala Hrvatskog kupa između Mladosti Molve i Hajduka bio je riješen već nakon prvih 45 minuta igre u kojima je Hajduk Mladosti utrpao čak šest golova, ali Splićani tu nisu stali pa su u drugom dijelu zabili još tri gola.
Ni blizu toliko efikasan nije bio zagrebački Dinamo, kojeg je poraz od Varteksa očito dobrano potresao. Na gostovanju u Suhopalju kod trećeligaške Virovitice Dinamo je nakon 90. minuta igre uspio zabiti tek jedan gol, u 48. minuti utakmice strijelac je bio Balaban, ali gosti su uskoro izjednačili. 1:1 je ostalo do kraja regularnog dijela, tako da prolaz u osminu kupa hrvatski prvak morao tražiti kroz produžetke. Početkom prvog produžetka Dinamo je došao u vodstvo 2:1 pogotkom Balabana, a konačnih 3:1 pred kraj susreta postavio je Mario Mandžukić.
Virovitičani su bili bolja momčad sve do 70. minute kada je Ivanković, primjetivši da je vrag odnio šali, uveo Modrića kojeg je planirao odmoriti uzdavši se u zamjene. Osim Dinamovog "playmakera" profesor je odlučio odmoriti i prvotimce Drpića, Sammira i Kocha. Tek je ulaskom Modrića, Dinamo preuzeo kontrolu na utakmicom, što je rezultiralo golovima Balabana i Mandžukića u produžecima i konačnim prolaskom.
Razdoblje u koje je Dinamo upao s punim se pravom može nazvati crnim tjednom za hrvatskog prvaka. Nakon novog razočaranja u Europi koje je punom Maksimiru priredio Ajaxov napadač Dennis Rommedahl uslijedio je senzacionalni poraz od posljednjeplasirane momčadi HNL-a, a Kup koji je Dinamo trebao s lakoćom vratiti na pobjedničke staze, gotovo je otpisan već u prvom susretu protiv trećeligaške Virovitice. Iako je jučer Zoran Mamić samouvjereno ustvrdio kako je Ivankovićeva trenerska stolica sigurna, pitanje je koliko će veliki šef Zdravko još trpjeti ovaj niz za Dinamo nedostojnih rezultata. Odlika je svih hrvatskih klubova uvijek bila mijenjanje trenera kad bi brod počeo tonuti, a taj bi poučak na svojoj koži uskoro mogao iskusiti i Dinamov profesor.
nogometnogomet
U ostalim utakmicama Kupa Đakovo je protiv Kamen Ingrada slavilo 2:1, Šibenik je istim rezultatom pao na gostovanju kod Međimurja, a Slaven Belupo je, kao i Dinamo, prolaz protiv Slavonca CO izborio tek u produžetcima nakon što je regularni dio susreta završio bez pogodaka.
Četiri pogotka za Splićane djelo su mlade Hajdukove nade Nikole Kalinića, dok je još dva dodao Krešimir Makarin.
Prvi gol Kalinić je zabio već u 10. minuti nakon što je Andrić poslao izvrsnu povratnu loptu u kazneni prostor, a vodstvo je povećao samo dvije minute kasnije nakon što je Verpakovskis promiješao obranu domaćina i dodao Rukavini, koji je izvrsno poslužio Kalinića za njegov drugi pogodak.
U 27. minuti Kalinić je bio asistent Makarinu za treći gol Hajduka. Mladi je napadač s 15 metara pogodio donji lijevi kut gola Mladosti. U 31. minuti Kalinić je još jednom zabio nakon što je Verpakovskis opet potpuno zbunio obranu Mladosti i dodao Andriću koji je proslijedio loptu Kaliniću za njegov hat-trick. Svoj četvrti gol Kalinić je zabio deset minuta kasnije na asistenciju Verpakovskisa, a šestu je loptu u mrežu Mladosti opet utrpao Makarin u 43. minuti susreta nakon što ga je izvrsno poslužio Srđan Andrić.
Hajduk je u drugom dijelu utakmice malo usporio tempo igre, ali ipak je zabio još tri pogotka, dok je počasni gol za domaćine zabio Mlakar. Sedmi gol Hajduka djelo je Ante Rukavine, koji je iskoristio pogrešku u obrani Mladosti i prebacio vratara Gazdeka. U 57. minuti susreta hat-trick je upisao i Makarin, a svoju četvrtu asistenciju Srđan Andrić. Točku na i u 80. minuti stavio je opet Makarin, kojem je za njegov četvrti gol izvrsno asistirao Florin Cernat.
Jedini gol za Mladost Mlakar je zabio u 68. minuti utakmice nakon udarca iz kuta.
Zanimljivo je spomenuti da se u ovoj utakmici, nakon što je protekla četiri susreta izbivao iz momčadi, na vrata Hajduka vratio prošlogodišnji najbolji vratar HNL-a, iskusni Vladimir Balić.
P.V.Index.hr

- 19:43 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.