LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

DVD PITOMAČA:Nužna obnova vatrogasnog voznog parka - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

19.09.2007., srijeda

DVD PITOMAČA:Nužna obnova vatrogasnog voznog parka

Dobrovoljno vatrogasno društvo Pitomača osnovano je 1894. godine iz nužde nakon katastrofalnog požara na prostoru današnjeg centra oko crkve. Prilikom osnivanja, pod vodstvom prvog predsjednika Dragutina Göetza, društvo je imalo 76 vatrogasaca. U proteklih 113 godina taj broj se mijenjao, a danas DVD Pitomača ima 80 članova - 20 aktivnih vatrogasaca sposobnih za sve potrebne intervencije, 20 pričuvnih, 20 počasnih veterana i 20 mladih, uz podupiruće u koje se ubrajaju gotovo svi Pitomačani.

Najveća boljka sadašnje pomlađene pitomačke vatrogasne strukture je vozni park. Ove godine pitomački su vatrogasci imali više od 20 ozbiljnih intervencija. Navalno vozilo staro je 42 godine i više ne zadovoljava vatrogasne potrebe. Nužno ga je zamijeniti novim. Za kupnju odgovarajućeg navalnog vozila nedostaje novac, a sadašnji način financiranja dobrovoljnih vatrogasnih društava u pitomačkom DVD-u smatraju da neadekvatnim. Naime, kada se 200.000 kuna iz općinskog proračuna rasporedi na 12 DVD-a na području općine, mogu se donekle zadovoljiti samo troškovi održavanja, ali ne i obnova dotrajalog voznog parka.
DVD Pitomača gasi požare na gospodarskim objektima, niskom raslinju, pomažu kod nesreća, obavljaju tehničke intervencije u prometnim nesrećama, vadili su čak i utopljenika na Dravi, a obavljaju i sve ostalo po potrebi. Vatrogasne usluge su dobrovoljne i besplatne. Sve je to postalo preozbiljno, posebno ako se zna da u Vatrogasnom domu Pitomača nitko već godinama ne dežura, iako je procjenom ugroženosti od požara utvrđeno da bi takvog dežurstva trebalo biti. Uz nabavu suvremene vatrogasne tehnike i opreme prijeko je potrebno organiziranje trosmjenskog vatrogasnog dežurstva po 4 čovjeka, koji bi tada u svakom trenutku mogli izaći na intervencije, mišljenje je i prijedlog predsjednika DVD-a Željka Živka.
B. Mihoković
Virovitički list

- 19:38 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.