LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Hakirani Skype napada korisnike virusom - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

10.09.2007., ponedjeljak

Hakirani Skype napada korisnike virusom

U samo petnaestak minuta korisnici Skypea širom svijeta bili su napadnuti neobičnim virusom, za čije je pokretanje bilo dovoljno kliknuti na link iz poruke.
Veliki broj korisnika zbunilo je to što su poruke dolazile s njihove kontakt-liste tako da su mnogobrojni ni ne sluteći kliknuli na link i onemogućili pravilan rad tog iznimno popularnog sredstva komunikacije.
Naime, nakon inficiranja računala Skype bi prešo u mod rada "Do Not Disturb" i tada bi ga bilo nemoguće promijeniti, otvoriti ili komunicirati s korisnicima. Već sada postoji način da se onemogući ovakvo ponašanje Skypa, no nije tako jednostavno.
Potrebno je, no to radi samo na nekim računalima, prije svega otići u postavke Internet Explorera i obrisati privremene dokumente (temporary files), povijest surfanja, te na kraju cookies (kolačiće).
Nakon toga je u "Task Manageru" u samom opreativnom sustavu Windows potrebno je "pogasiti" (end process) u dijelu koji pokazuje procese koji se odvijaju na računalu sve datoteke vezane uz Skype, te wndrivsd32.exe.
Potrebno je, prema dostupnim informacijama editirati Registry i pod HKEY_Local_Machine otići u Software, pa Microsoft, pa Windows, pa CurrentVersion, pa RunOnce i izbrisati sve osim Default, te restartati računalo. Ako se i tada Skype pojavi, potrebno ga je s "Quit" ugasiti i ponovno restartati računalo.
Ukoliko ni tada problem nije riješen, konačno riješenje je ponoviti cijeli postupak te još deinstalirati Skype program i ponovo ga instalirati na kompjutor.
Tada bi sve trebalo normalno funkcionirati, no ako se to ne dogodi u tvrtkama bi najbolje bilo kontaktirati odjela koji održava računala, a kućnim korisncima ne preostaje drugo osim da kontaktiraju nekog iskusnijeg korisnika koji im to može obaviti.
Dražen Tomić
business.hr

- 21:10 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.