LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Zaključci sa 13. sjednice Općinskog poglavarstva - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

07.09.2007., petak

Zaključci sa 13. sjednice Općinskog poglavarstva

U četvrtak 04. rujna održana je 13. po redu sjednica Općinskog poglavarstva Općine Pitomača na kojoj su prezentirane informacije o stanju nekoliko projekta koji su u tijeku na području općine.
Prva je vezana uz izgradnju osnovnih škola u Otrovancu i Velikoj Črešnjevici. Za izgradnju osnovne škole u Otrovancu prikupljena je sva potrebna dokumentacija, te je u tijeku javni natječaj za izvođenje radova i opremanje iste. Financijska sredstva za ovu, prema procjenama 2.000.000,00 kuna vrijednu investiciju, osigurat će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa u iznosu od 1.500.000,00 kuna, Virovitičko-podravska županija u iznosu od 300.000,00 kuna i Općina Pitomača u iznosu od 200.000,00 kuna, sve u periodu 2008.-2010. godine. Prema istom bi se načinu trebala financirati i izgradnja škole u Velikoj Črešnjevici za koju je Općina Pitomača izradila potrebnu dokumentaciju i ishodila lokacijsku dozvolu. Građevinska dozvola još se čeka budući da Središnji državni ured za upravljanje državnom imovinom treba zemljište predviđeno za gradnju dodijeliti Virovitičko-podravskoj županiji. Poglavari su upoznati i sa informacijom o tijeku priprema za početak rada Glazbene škole Jan Vlašimsky u Pitomači. Radovi na uređenju prostora na drugom katu zgrade Poduzetničkog inkubatora Općine Pitomača trebali bi u potpunosti završiti do kraja rujna, te je pred općinom raspisivanje natječaja za opremanje navedenog prostora. Prošloga je tjedna prostor obišla i komisija nadležnog ministarstva koja nije imala primjedbi na veličinu i raspored prostorija predviđenih za rad škole. Općinski su poglavari na sjednici donijeli i Odluku o kupnji digitalnog pianina, jednog od instrumenata potrebnih za rad škole, koji će dopuniti postojeću kolekciju instrumenata kojima općina već raspolaže.
Nakon iznesenih zaključaka sa sastanka Savjeta za poljoprivredu, poglavari su se složili da u najkraćem roku treba završiti poslove oko izrade novog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području Općine Pitomača, a o načinu korištenja zemljišta u narednom vegetativnom razdoblju odluku će donijeti nakon posjete članova Savjeta za poljoprivredu i načelnika Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva koje bi trebalo biti slijedećeg tjedna.
Na sjednici će odlučeno o raspisivanju natječaja za subvenciju đačke putne karte za polaznike 2., 3. i 4. razreda srednjih škola s područja naše općine, koji će biti u objavi od 14. rujna, kao i o raspisvanju natječaja za dodjelu stipendija Općine Pitomača za polaznike viših i visokoškolskih ustanova. Raspisivanje ovog natječaja očekuje se u prvoj polovici listopada ove godine.
Od ostalih točaka izdvajamo donošenje odluke o uplati 3.000,00 kuna pomoći za realizaciju projekta ovogodišnjeg predstavljanja Virovitičko-podravske županije na sajamskoj manifestaciji «Eko-etno Hrvatska 2007.» koja se održava od 11. do 16. rujna 2007. godine, a na kome će pitomačani biti zastupljeni ne samo u gospodarskom, već i kulturnom predstavljanju našega kraja.
Pitomača.hr

otrovanec otrovanec
Ogradu od pletenog granja koja će biti dio izložbenog prostora na predstavljanju Virovitičko-podravske županije na "Eko-etno 2007." izradio je Branko Tkalčec iz Otrovanca.

- 18:47 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.