LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Pitomača nudi Adris grupi za objekte 10 milijuna kuna - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

26.07.2007., četvrtak

Pitomača nudi Adris grupi za objekte 10 milijuna kuna

OPĆINA PITOMAČA KUPUJE OBJEKTE PROIZVODNIH POGONA BIVŠEG DUHANPRODUKTA

Kupljene objekte proizvodnih hala bivšeg Duhanprodukta općina Pitomača bi po iznimno povoljnim uvjetima ustupila domaćim i stranim poduzetnicima kako bi se na taj način stvorili uvjeti za otvaranje do 300 novih radnih mjesta
Općina Pitomača poslala je pismo namjere rovinjskoj Adris grupi, u čijem su vlasništvu objekti proizvodnih pogona bivšeg pitomačkog Duhanprodukta, o kupnji tih objekata, koji bi bili stavljeni u funkciju razvoja poduzetništva domaćih i stranih ulagača. Cjelokupan tvornički kompleks bivšeg Duhanprodukta s kompletnom infrastrukturom nalazi se na atraktivnom prostoru na oko 4 hektara, u neposrednoj blizini željezničke pruge.
- Osim razvoja našeg gospodarstva u postojećim i budućim poduzetničkim zonama, gospodarstvu možemo puno pomoći i stavljanjem u funkciju napuštenih proizvodnih pogona kao što je to s pogonima bivšeg Dunhanprodukta, čijih je više od 70 posto prostora četiri proizvodne hale prazno, a u preostalom dijelu se skladišti duhan. Naš je cilj te sve objekte ili dio objekata, staviti u funkciju gospodarstva i stoga je općina Pitomača uputila pismo namjere Adris grupi o kupnji tih objekata, pod određenim uvjetima, a što znači da tržna vrijednost tih objekata mora biti niža, jer su nužna i određena ulaganja u njivu adaptaciju bilo općine ili gospodarskih subjekata. Očekujemo da će Adris grupa imati razumijevanja za ovu našu namjeru, jer je u bivšem Duhanproduktu s područja naše općine nekada bilo zaposleno više od 300 radnika, a danas ih u Hrvatskim duhanima rade samo trojica, što je bitno narušilo strukturu zaposlenosti u općini Pitomača i strukturu njezina proračuna - objašnjava Rajko Stilinović, član Općinskog poglavarstva.
Prema njegovim riječima općina Pitomača spremna je Adris grupi za te objekte platiti 50 posto procijenjene njihove tržne vrijednosti, odnosno oko 10 milijuna kuna. Kupnjom proizvodnih hala u općini Pitomača računaju da bi se na taj način stvorile mogućnosti za otvaranje do 300 novih radnih mjesta, što bi onda i izdašnije punilo općinski proračun, koji bi bio u stanju otplaćivati uloženi kreditni novac u kupnju tih proizvodnih hala, koje bi uz iznimno povoljne uvjete bile ustupljene kako domaćim, tako i stranim poduzetnicima.

M. Bešir
Virovitički list

- 09:40 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.