LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Održana 8. "Zlatna harfa" Varaždinske biskupije - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

21.05.2007., ponedjeljak

Održana 8. "Zlatna harfa" Varaždinske biskupije

Osma smotra dječjih župnih zborova "Zlatna harfa" za Varaždinsku biskupiju održana je u subotu 19. svibnja u župi sv. Luke u Kalinovcu. Ovogodišnja smotra s temom "Uskrsnuće Gospodinovo" započela je svetom misom koju je u župnoj crkvi sv. Luke predvodio mons. Antun Perčić, kancelar Varaždinske biskupije. Uz domaćina, župnika i dekana Đurđevačkog dekanata, preč. Mladena Gorupića, suslavili su i župnik iz Đurđevca preč. Izidor Ferek, župnik iz Svetog Martina na Muri vlč. Ivan Herceg, župnik iz Novog Virja vlč. Vjekoslav Tuđan i župnik iz Podravskih Sesveta vlč. Krunoslav Kefelja. Misi su još prisustvovali župnik iz Ferdinandovca vlč. Nikola Benko i župnik iz Rasinje vlč. Tomislav Petrić. Na Heferovim orguljama kalinovačke crkve misno slavlje pratio je mo. Anđelko Igrec, orguljaš varaždinske katedrale i voditelj biskupijskog Ureda za crkvenu glazbu, organizatora smotre. Nakon misnog slavlja u župnom dvoru za petstotinjak sudionika, voditelja i pratitelja priređena je prigodna okrjepa.

kalinovac


Drugi dio susreta, sama smotra, započeo je u župnoj crkvi pojedinačnim predstavljanjem zborova uoči nastupa. Svaki zbor izveo je po dvije skladbe. Nastupili su Dječji zbor sv. Luke iz Kalinovca s voditeljicom s. Karmen Hajdinjak, Dječji zbor "FIS" župe sv. Fabijana i Sebastijana iz Varaždina s voditeljima Majom Čusek-Šamec i Mladenom Lukavečkim, Dječji zbor "Stepinčevci" župe bl. Alojzija Stepinca iz Koprivnice s voditeljima Ivanom Jaklin i Zoranom Havajićem, Dječji zbor "Đurđice" iz Đurđevca s voditeljicom s. Hanom Krasnić, Dječji zbor "Križići" iz župe Rasinja s voditeljicom Majom Pintar, Dječji zbor "Lahori" iz župe Sveti Ilija s voditeljicom s. Ksenijom Topolovec, Dječji zbor "Dođi, slijedi me" iz Murskog Središća s voditeljicom Janjom Kontrec, Dječji zbor iz župe Sveti Martin na Muri s voditeljem Zvonkom Ladićem, Vokalna skupina "Gloria" iz Đurđevca s voditeljicom s. Hanom Krasnić te Dječji zbor "Isusovi prijatelji" iz Podravskih Sesveta s voditeljicom s. Karmen Hajdinjak.

kalinovac


Na kraju smotre u ime organizatora, Ureda za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije, mo. Anđelko Igrec dodijelio je svima priznanja za nastup, a zahvalu za sudjelovanje uputio je kancelar biskupije mons. Perčić. Članovi župne zajednice, a osobito Dječjeg zbora iz Kalinovca, tijekom priprema i same smotre nisu krili oduševljenje domaćinstvom. Unatoč školskim obvezama djeca su svakodnevno uvježbavala sa s. Karmen odabrane pjesme kako bi se predstavili što boljim nastupom. Njihovi roditelji, te drugi župljani i župljanke Kalinovca također su pridonijeli domaćinstvu tog velikog župnog događaja, predvođeni i potaknuti svojim župnikom Gorupićem.
Domaći zbor, kao i ostalih devet zborova iz svih krajeva Varaždinske biskupije, svojim su nastupima posvjedočili njegovanje baštine crkvene glazbe, "blaga neprocjenjive vrijednosti", te unapređenje liturgijskog pjevanja u svojim župnim zajednicama, što je i želja i cilj same smotre "Zlatna harfa" koju je pokrenulo Vijeće franjevačkih zajednica.
Nenad Erdelec
Fotografije i tekst:Varaždinska biskupija

- 15:27 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.