LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Gripa se smiruje - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

02.03.2007., petak

Gripa se smiruje

h


Prema očekivanjima i epidemiološkim predviđanjima temeljenim na prethodnim iskustvima, broj oboljelih od gripe na području Virovitičko podravske županije smiruje se. Epidemija je počela u zadnjem tjednu siječnja malim brojem oboljelih, da bi se rasplamsala početkom i sredinom veljače. U zadnjem tjednu veljače broj oboljelih naglo je pao, tako da možemo realno predvidjeti kako će epidemija u prvom tjednu ožujka sasvim prestati.
Do sada na području naše županije ukupno je oboljelo 4.365 osoba ili svega 5% od ukupnog broja stanovnika (Slika 1.-pdf). Tako su sve katastrofične medijske najave o pandemijskoj gripi za ovu sezonu demantirane navedenim podacima.
Najveći broj oboljelih dolazi iz dobne skupine 7-19 godina (generalno zdrava populacija!) gdje su oboljele 2.373 osobe (54% od ukupnog broja), dok najmanji broj dolazi iz najstarije dobne skupine preko 60 godina života (najosjetljivija populacija!) sa svega 204 oboljela (5% od ukupnog broja) (Slika 2.-pdf). Glavni razlog navedenih pokazatelja je dobra procijepljenost starijih osoba. Time je ispunjen glavni javnozdravstveni cilj, a to je zaštititi onaj dio populacije za koji bi gripa mogla predstavljati opasno oboljenje u smislu izazivanja akutnih komplikacija i/ili smrti.
Zaključno možemo konstatirati kako se za ovu sezonu epidemije gripe, koja je na izmaku, nije dogodilo ništa nepredviđeno niti u pogledu ukupnog broja oboljelih niti u pogledu raspodjele oboljelih po dobnim skupinama.

ravnatelj
Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“
Virovitičko podravske županije
mr. sc. Miroslav Venus, dr. med.
specijalist epidemiolog



- 17:28 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.