LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Računalni program za profesionalno usmjeravanje "Moj izbor" - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

15.01.2007., ponedjeljak

Računalni program za profesionalno usmjeravanje "Moj izbor"

Novi računalni program profesionalnog usmjeravanja 'Moj izbor' (verzija 1.0) rezultat je prilagodbe programa profesionalnog usmjeravanja CASCAiD organizacije iz Velike Britanije pod nazivom „Adult Directions“. Pored institucija zapošljavanja i profesionalnog usmjeravanja ovaj program u Velikoj Britaniji koristi preko 80% obrazovnih institucija. Primjeren je za primjenu kod učenika i odraslih osoba. Koriste ga mnoge zemlje EU.
S obzirom na sve veći značaj profesionalnog usmjeravanja kod odabira prvog zvanja/zanimanja, te potrebe cjeloživotnog učenja radi održanja i unapređenja postojeće zapošljivosti u odnosu na potrebe tržišta rada, ovaj program može biti od izuzetnog značaja za najšire skupine korisnika u sustavu obrazovanja i zapošljavanja, o čemu svjedoče iskustva zemalja koje program koriste niz godina.
Hrvatski zavod za zapošljavanje započeo je adaptaciju ovog programa radi mogućnosti njegove uporabe u Hrvatskoj 2004. godine. Sredstva za adaptaciju osigurana su u sklopu CARDS programa 2001: projekta Ljudski potencijali - Restrukturiranje tržišta rada – Razvoj usluga profesionalnog usmjeravanja.
Projekt provode savjetnici za profesionalno usmjeravanje Središnje službe HZZ-a, uz savjetnike iz Područnih službi koji su surađivali na izradi opisa zanimanja.
U Projektu su sudjelovali i predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, te Agencije za strukovno obrazovanje.
Planirano je svake godine izraditi novu, unaprijeđenu verziju programa koja će uključivati nova zanimanja i aktualizaciju informacija o mogućnostima obrazovanja/zapošljavanja.
Računalni program "Moj izbor" moći će se primjenjivati u svim područnim službama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te obrazovnim institucijama-u osnovnim, srednjim školama, fakultetima, institucijama za obrazovanje odraslih, agencijama koje pružaju usluge profesionalnog usmjeravanja i sl., budući da je namijenjen širokoj populaciji korisnika.


Svrha računalnoga programa “Moj izbor”
* potaknuti korisnika da si postavi određena pitanja o zanimanjima i pomoći mu odlučiti o kojim područjima želi razgovarati sa savjetnikom za profesionalno usmjeravanje
* potaknuti korisnika da detaljnije istraži zanimanja koja su primjerena za njega i koja ga zanimaju
* omogućiti korisniku stjecanje novih saznanja o primjerenim zanimanjima te proširivanje znanja o već poznatim i novim zanimanjima
Kome je namijenjen računalni program "Moj izbor"?
* učenicima osnovnih škola,
* učenicima srednjih škola,
* studentima,
* nezaposlenima,
* zaposlenima koji razmišljaju o promjeni zanimanja,
* osobama uključenima u različite programe stručnog osposobljavanja
* ostalima koje zanimaju razna zanimanja.
Predstavljanje programa “Moj izbor”
Razlozi za i protiv uporabe računala u profesionalnom usmjeravanju
Popis škola u kojima će se primjenjivati "Moj izbor" od 01. siječnja 2007.

Hrvatski zavod za zapošljavanje

- 18:31 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.