LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Mehun: MUP razmatra mogućnost podizanja tužbi protiv nekih medija - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

10.01.2007., srijeda

Mehun: MUP razmatra mogućnost podizanja tužbi protiv nekih medija

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun izjavio je danas na tiskovnoj konferenciji u Virovitici da MUP razmatra mogućnost o podizanju tužbi protiv dijela medija koji senzacionalistički i jednostrano pišu o radu policije.
"Etika je u dijelu medija ustupila mjesto novcu, a profesionalizam senzacionalizmu. Podmeću se laži i poluistine, a kada tražimo da objave naše reakcije, često se ili ne objave ili se stisnu na dno stranice", ustvrdio je Mehun.
Glasnogovornik PU virovitičko-podravske Slavko Kopjar rekao je da je današnja konferencija organizirana zato što Jutarnji list nije postupio sukladno članku 56. i 57. Zakona o medijima čime je onemogućio pravo iznošenja odgovora na tekstove o stanju sigurnosti u Pitomači. Načelnik PU Miroslav Lončar i zapovjednik Policijske postaje u Pitomači Tihomir Kirin demantirali su navode iz tih tekstova po kojima policija pokušava zataškati narušavanja javnoga reda i mira u kojima sudjeluje Hrvoje Đakić, sin saborskog zastupnika Josipa Đakića.
Jutarnji list tvrdio je da su u novogodišnjoj noći u izgredu, u kojemu je sudjelovalo više osoba, prekršajno prijavljeni svi osim Đakića .
"Puka je izmišljotina, laž i podvala da policija štiti sina saborskog zastupnika. Postupili smo pravilno, zakonito i ravnopravno prema svim sudionicima ne opterećujući se kako se koja osoba zove i čija su djeca, te smo protiv svih podnijeli prekršajne prijave protiv narušavanja javnog reda i mira", rekao je Lončar. Naglasio je kako je od 12 slučajeva, u kojima je sudjelovao Đakić, policija podnijela 10 prekršajnih prijava, od kojih je doneseno 8 pravomoćnih rješenja, od toga dva oslobađajuća.
Glasnogovornik MUP-a Mehun također tvrdi kako je u nekoliko navrata pisao Hrvatskom novinarskom društvu, predsjedniku Dragutinu Lučiću, Sudu časti HND-a, ali da u MUP nikada nije stigla niti jedna jedina reakcija.
"Molim i pozivam HND te vlasnike medija i urednike da, ako ništa drugo, barem poštuju Zakon o medijima i shvate da sloboda medija znači i odgovornost za ono što se iznosi".

HNS i DC osudili Kirinove izjave o novinarima
Odbor za veterane, unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost HNS-a te DC osudili su danas izjavu ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina na račun novinara koji su pisali o incidentima vezanim uz HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića.
Ministar Kirin u ponedjeljak je, kako su prenijeli neki dnevni listovi, komentirajući napise o novogodišnjoj tučnjavi u kojoj je sudjelovao Đakićev sin, novinare optužio da mu neargumentirano imputiraju da nekoga štiti.
"..time se narušava ugled, ne samo meni i MUP-u, nego i Hrvatskoj, jer novine čitaju strani veleposlanici i Hrvatsku prikazuju u negativnom kontekstu. Svima njima poručujem: gospodo, vi ne volite Hrvatsku. Nikad je niste voljeli i zato tako i pišete", rekao je tada Kirin.
HNS-ov Odbor u priopćenju za javnost ističe da "nije začuđen, ali je zabrinut" tom Kirinovom izjavom.
"Nakon niza neprimjerenih istupa, pogrešnih poteza i zataškavanja slučajeva iz kojih su on i njegova 'virovitička prstenova družina' izlazili nekažnjeno, Kirin jednostavno smatra da je u izbornoj godini posve legitimno i legalno krenuti u akciju razotkrivanja nepoćudnih novinara", kažu HNS-ovci i dodaju kako izostanak reakcije premijera Ive Sanadera potvrđuje da Kirin uživa premijerovu potporu.
Od Kirina traže da argumentira svoju izjavu o "novinarima sumnjive prošlosti", a ne dogodi li se to, očekuju Kirinovu smjenu.
DC, pak, u svom priopćenju Kirinovu izjavu ocjenjuje skandaloznom, a MUP-ovu najavu da će tužiti medije nazivaju "ministrovim konačnim skokom preko ruba pameti".
Tvrdeći da policija u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj, jedva održava sigurnost na ulicama, DC zaključuje da "niti Kirin upravlja MUP-om niti MUP upravlja Kirinom".
"U takvim okolnostima uzalud je očekivati da će (ministar) početi manje pričati, a više raditi. Jedino rješenje je njegova ostavka ili smjena s dužnosti ministra", dodaje se u priopćenju DC-a.
(Hina)
Večernji list

- 17:22 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.