LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Županijski sud potvrdio: Novogradec nije oklevetao ĐakIća kada je govorio o broju kaznenih prijava - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

04.01.2007., četvrtak

Županijski sud potvrdio: Novogradec nije oklevetao ĐakIća kada je govorio o broju kaznenih prijava

Predsjednik kluba vijećnika HSS-a u Skupštini Virovitičko-podravske županije, Josip Novogradec, nije oklevetao saborskog zastupnika Josipa Đakića kada je na Skupštine Virovitičko-podravske županije iznio neistinit podatak da je protiv njega podnijeto 68 kaznenih prijava. Ustvrdio je to Županijski sud u Virovitici i odbio Đakićevu žalbu potvrdivši tako prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Virovitici. Sudac Radenko Miličević u obrazloženju presude, između ostalog navodi, da je Novogradec «inkriminacije koje mu se stavljaju na teret izrekao obavljajući političku djelatnost».

Novogardec je, podsjetimo, na sjednici županijske Skupštine prilikom donošenja odluke o županijskom priznanju Josipu Đakiću izjavio kako se oporba protivi da netko tko ima toliko kaznenih prijava bude nositelj javnog priznanja te oporba u tome neće sudjelovati. Sud smatra da ta izjava nije izvan konteksta optuženikovih obraćanja Skupštini.

Sud je ustvrdio da je Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici zaprimilo tek 4 kaznene prijave protiv Đakića, a ne 68 kako je naveo Novogardec i takva tvrdnja može naštetiti časti i ugledu tužitelja, ali da u toj izjavi nema kaznenog djela. Novogardec je, smatra Sud, za tvrdnju koju je iznio imao određenih osnova u pisanju medija i javnom pogovoru jer je izrečena u vrijeme tada nerazjašnjenog događaja na skupu HDZ-a u Virovitici kojom prilikom je teško ozlijeđena jedna osoba. «Prihvatljivo je stajalište da bi političari prije iznošenja tvrdnje trebali nastojati provjeriti njihovu utemeljenost, no to je više pitanje političke kulture nego pitanje kaznenog prava», istakao je sudac Miličević.
piše:gg
Virovitica.net

POVIJEST DOGAĐAJA: Đakić i Primorac najzaslužniji za promicanje vrijednosti i ugleda Virovitičko-podravske županije !?
Zbog prijedloga da odlikuje Đakića oporba napustila sjednicu županijske Skupštine
Nova TV: Nagrada zastupniku s kaznenim prijavama!?

- 19:14 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.