LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Fran, Jana, Roko i Ivan naš su najljepši novogodišnji dar - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

01.01.2007., ponedjeljak

Fran, Jana, Roko i Ivan naš su najljepši novogodišnji dar

Foto: Petar Žarković
Slaveći rođenje četvorki, prema starom običaju, susjedi zatrpali kuću roditelja slamom i perjem

Nakon četiri godine braka, rođenje Frana, Jane, Roka i Ivana na blagdan Nevine dječice u zagrebačkoj Petrovoj bolnici iz temelja je promijenilo život obitelji Peterfi iz Grabrovnice nedaleko od Pitomače.
Sretni roditelji Lidija (28) i Ivica (29) znali su još od drugog tjedna Lidijine trudnoće da će imati više od jedne bebe, ali tek su kasnije saznali da će ih biti četvero.
U Grabrovnici smo zatekli sretnog oca Ivicu i njegove roditelje u velikom poslu. Od davnina je, naime, običaj u nekim podravskim selima da se kuća i dvorište u koje dođe prinova zasipaju pljevom, perjem, slamom, starim krpama, papirnatim vrpcama... Tako je i kuća u kojoj žive Lidija i Ivica osvanula zatrpana doslovce do vrha krova. Dan prije, kad su u dvorištu postavili šator ispod kojega su rodbina i prijatelji slavili rođenje četvorki, ništa nije ukazivalo na to da bi sutradan moglo biti toliko dodatnog posla. Susjede su, kao što je i red, priskočile i pomogle čistiti, a bio je potreban i traktor s prikolicom. Čak je i mladi tata morao donijeti visoke ljestve kako bi se popeo na vrh krova i skinuo slamu s njega.
- Ovo nam je pravi novogodišnji dar, nešto najljepše što se čovjeku može ostvariti, ne samo za jednu godinu nego za cijeli život, i obistinilo se. Moja supruga radi na Dječjem odjelu u virovitičkoj Općoj bolnici pa vjerujem da ćemo sve teškoće rješavati ‘u hodu’ - kaže ponosni otac.
Po zanimanju je elektrotehničar, nezaposlen je, a honorarno radi za Croatia osiguranje.
- Kad moja obitelj dođe kući, morat ćemo posložiti stvari da sve funkcionira. Jedino ne znam kako će biti sa spavanjem, ali nadam se da ćemo i to riješiti - dodao je.
Neke su tvrtke već najavile pomoć mladim roditeljima, među njima i trgovački obrt Merkur Nade Škrinjar iz Pitomače s kompletnom opremom za krštenje. Pomoć obitelji Peterfi zasigurno će trebati, a za početak najviše pelene.
- Presretni smo što je sve prošlo u redu i što su dječica i snaha zdravi - kaže djed Marijan.
Jutarnji.hr


- 20:03 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.