LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

HSS: Na Podravskoj magistrali više nema kamiona ?! - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

07.11.2006., utorak

HSS: Na Podravskoj magistrali više nema kamiona ?!

Povećanje broja nastradalih na Podravskoj magistrali te nepoštivanje naredbe ministra Božidara Kalmete o ograničenju prometa na Podravskoj magistrali tema je današnjeg priopćenja koje je poslano medijima s područja Virovitičko-podravske županije od strane predsjednika Županijske organizacije HSS-a, Željka Peceka. U priopćenju stoji: U kolovozu ove godine Narodne novine su objavile naredbu ministra Kalmete o ograničenju prometa na Podravskoj magistrali. Tom naredbom ograničava se promet od 1.rujna 2006.godine do 1.rujna 2007. za vozila čija masa prelazi 7,5 tona i vozilima koja su duža od 14 metara. Ograničenje prometa se odnosi na kompletan pravac od Varaždina preko Koprivnice i Virovitica pa sve do Osijeka. Kako piše u naredbi od ograničenja su izuzeta vozila koja imaju dozvolu. Građani Virovitičko-podravske županije su svjedoci kako djelovanje ove naredbe nema učinka jer su zapravo svjedoci sve većeg i većeg teretnog prometa na Podravskoj magistrali koji su u našoj županiji i rezultirali većim brojem poginulih sudionika u prometu u odnosu na prošlu godinu.
Ministar Kalmeta je dao javno obećanje prilikom svog posjeta Virovitici o ograničenju teretnog prometa i donio naredbu koja nije promijenila stanje jer je formalne naravi i uopće se ne provodi. Stanje se može promijeniti te pozivamo ministra da opet posjeti Viroviticu i sam se uvjeri u učinke svoje naredbe.
pitomačapitomača
Tom prilikom bi trebao javno odgovoriti na nekoliko jednostavnih pitanja:
Zašto je brza cesta Zagreb-Bjelovar-Virovitica nestala iz prioriteta u Strategiji razvoja prometa u Hrvatskoj?
Zašto više gotovo nitko i ne spominje izgradnju cesta Varaždin-Virovitica-Ilok odnosno ceste iz pravca Mađarske preko Terezinog Polja prema Kutini ?
Zašto u petogodišnjem planu razvoja željeznica na području Virovitičke županije nije predviđen niti jedan novi kilometar pruge ?

Očito je kako će uslijed nebrige Kalmetinog ministarstva Virovitička županija narednih godina ostati prometno izolirana što će je bitno ograničiti u mogućnostima razvoja. Prometna situacija se ne poboljšava objavljivanjem naredbi bez učinka u Narodnim novinama već angažiranjem sredstava iz državnog proračuna za izgradnju infrastrukture.
Ne želimo biti zadovoljni mrvicama kao što je virovitička obilaznica jer je ona po vrijednosti i značaju jednaka sa izgradnjom brojnih pristupnih cesta na autocesti prema Dalmaciji. A gore spomenutu naredbu ćemo predložiti premijeru Sanaderu da je kao prvu poništi kroz projekt Hitrorez jer je to propis pro- forme i zaslužuje giljotinu.
ViroviticaOnline

- 15:55 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.