Popisulja u dijaspori

ponedjeljak, 15.08.2016.

Ovca, GPS i skrenite lijevo

Danas odlučimo otići do Dublina, neizostavnim poslom, odjave boravišta. Naime, boravište ste duži odjaviti ako se nalazite dulje od 180 dana u inozemstvu. Privremeno, zbog posla, školovanja, udaje (to sam izmislila) i ostalih razloga.
Vozim se na zadnjem sjedalu jer je moje mladunče naraslo u velikog čovjeka i dobro je ispraksiran u pažljivog suvozača koji prati događanja na cesti. Uključen je GPS na Google maps. Naravno da onaj ženski glas kasni za slikom.
"Skrenite desno u ulicu u koju se ne može skrenuti desno. Kad ste već promašili skretanje, ajde da vas malo vozam po centru kako meni padne na pamet."
Jednom obiđemo krug oko centra Dublina. Dvoje mladih ljudi sjedi na stepenicama ulaza u stan i piju vodu. Danas je za Irce bio izuzetno vruć dan. Pogledamo se u prolasku kroz usku jednosmjernu cestu, samo što ne mahnemo jedni drugima. Iza ugla "skrenite lijevo" trgovine. Pred jednim ulazom stoji bijela ovca, okrenuta guzicom prema cesti. U prvi mah, stiče se dojam da je živa.
Drugi krug (pakla) prošao je uz komentare:
"Ovdje smo već prošli?"
"Kako da skrenem desno kad je zabranjeno?"
"Opet ova ovca!"
Ono dvoje mladih na stepenicama pogledaju me "opet ova!" Meni neugodno, navigacija poludila.
Treći krug smo skužili da teta iz mobitela u tim uskim uličicama visokih zgrada, izgubi GPS signal i onda se zblesa. Ona mapa počinje da se okreće u svim smjerovima, teta nas usmjerava sad na sjever, pa sjeverozapad, više je ne slušamo.
Poslije trećeg:"opet ova ovca!" skrećemo po instinktu. I nalazimo široku cestu. Još da nadodam bicikliste koji se pojave niotkuda, pješake koji prelaze cestu gdje hoće i kad hoće, kombije koji se zaustave ispred semafora i odu po hamburger pa ne znaš je li parkiran, čeka li zeleno, jel da ga obiđeš ili da stojiš iza njega dok se ne smrači.
Kad izbismo na širinu, sjedim i razmišljam:
"U autu se voze dva Saturna na ASC. Oba imaju završiti neki posao. Šta li će poći po zlu da moraju dolaziti još jednom za istu stvar?"
I tad me prosvjetli, ma bolje, presječe. Danas je crkveni praznik u HR. Ambasada je teritorij RH, dakle-ne rade.
Astrologija je nepogrešiva.
Zato nas je more dočekalo školjkama i jellyfish nasukanih na pijesak. Oseka je i ogromne jellyfish ostale su na suhom. Nisam ih slikala, nekako mi ih žao, mada je zbog njih zabranjeno kupanje.



< kolovoz, 2016 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Studeni 2017 (1)
Veljača 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Rujan 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (4)
Studeni 2011 (4)

Blogovi


Linkovi

Loading