pookapookapookapookapooka

nedjelja, 15.05.2005.

Pookin Oktroirani Horoskop

Ovo je Pookin Oktroirani Horoskop za sve znakove koji će vrijediti dok Pooka ne izvjesi obavijest da Horoskop više nije na snazi. Ovaj Horoskop će na neko vrijeme zamijeniti Ustav, Zakone i sve Podzakonske akte u Republici Hrvatskoj. Izraz je volje Pookine, koji se na neko vrijeme voljom Pookinom proglašava jedinim suverenim pravnim entitetom na području RH, što znači da Pooka ubuduće ima diskreciono pravo mijenjati Horoskop prema vlastitom nahođenju, jer je to prerogativ koji ima svaki iole ozbiljan suveren. Sva prava i dužnosti nekadašnjih građana RH u Horoskopu će biti tek blago sugerirana tako da će postojati veliki manevarski prostor za diskreciono pravo na arbitrarnu interpretaciju od strane Pooke, shodno njegovom trenutnom raspoloženju. Svi pravni običaji koji se odnose na zabranu retroaktivne primjene zakona, u ovom slučaju Horoskopa, ukidaju se zajedno sa svim stečenim pravima po bilo kojoj pravnoj osnovi. Sva dijela počinjena od početka zabilježene povijesti podložna su sudu Horoskopa, odnosno sudu Pookinom, koji će donositi odluke uvjetovane kontekstom određenih okolnosti o tome što je bilo dobro, a što loše. Kontekst će biti naknadno objavljen, kroz niz verzija koje će biti povezane u mjeri koja je pod potpunom ingerencijom volje Pooke kao jedinog suverena. Provest će se i dinamična revizija povijesti sa povratnom spregom, pri kojoj će nizom dnevnih izvješća biti objavljivano što se stvarno dogodilo, a što je nepotreban povijesni materijal koji se više neće smatrati prošlošću, već će biti onemogućeno ikakvo pozivanje na taj materijal jer se on nije ni dogodio nakon što ga revizija proglasi suvišnim. Svako pozivanje na bilo kakav događaj koji nije predviđen kao prošlost u dnevnom povijesnom izvješću, biti će sankcioniran u skladu sa voljom Pookinom. Ovim izrazom volje Pookine stavljaju se van snage svi dosad utvrđeni sustavi znanja. Znanost se ukida u svim svojim vidovima, pogotovo geometrijsko i algebarsko interpretiranje onoga što Pooka bude proglasio kao stvarnost. Religija se briše kao pojam vrijedan sadržaja, a sve njene povijesne manifestacije biti će odstranjene iz onoga što Pooka bude smatrao shodnim da proglasi poviješću. Slijedi Pookin oktroirani Horoskop.

H O R O S K O P

Strogo se nalaže svim pojedincima, bez obzira na zodijačku pripadnost, da pažljivo preispitaju situaciju u kojoj su se našli stavljanjem na snagu Pookinog Oktroiranog Horoskopa. Pooka, kao jedini suvereni subjekt u pravnom sustavu koji se sastoji isključivo od ovoga Horoskopa, donosi odluku koja svojom objavom poprima težinu dogme, a koja se izražava kao Pookin nalog da vi svi, od trenutka čitanja ovog teksta, iskreno i u potpunosti poludite. Pod pojmom 'poluditi' Pooka smatra stanje svijesti na koju neće biti utjecano ni od strane eksternih, socio-kulturnih uvjeta, kao ni od strane internih, psihološko-bioloških uvjeta. Pojedinac koji bude proglašen 'ludim' ima samo jedno Pravilo Ponašanja, koje će biti detaljno definirano ovim Horoskopom. Jedino i neupitno Pravilo Ponašanja (PP) nametnuto ovim Horoskopom glasi:
Svaki ludi pojedinac može raditi što god hoće, sve dok ne ograničava druge lude pojedince da rade što god hoće. Izraz volje pojedinca koji je prošao kroz ovaj kriterij univerzalne prihvatljivosti smatra se njegovim neotuđivim pravom, dakako, voljom Pookinom. Mora biti neko ko će sve to potpisati, a to je, opet i dakako, Pooka. One pojedince koji budu ustrajavali na ponašanju koje neće zadovoljavati zadane kriterije univerzalne prihvatljivosti, ostali će pojedinci ignorirati. Niti jedan pojedinac nema se pravo pozivati na bilo koje pravilo ili običaj koji bi bio u suprotnosti sa PP-om ili koje bi na bilo koji način dovodilo u pitanje isključivo univerzalan karakter primjenjivosti PP-a.
Ukratko, nema više nikakvih opravdanja da ste spriječeni u postizanju sreće u ovom životu. Svi uvjeti za vječni mir i blagostanje su vam osigurani. Pojedinci se smiju udruživati u skupine zbog ostvarivanja kompleksnijih potreba, ali isključivo pod uvjetom da skupina bude organizirana prema načelu PP-a, dakle da svojim aktivnostima ne ograničava druge pojedince i skupine u njihovim aktivnostima. Svaka partikularizacija ili generalizacija, svojom prirodom nespojiva sa univerzalnim karakterom PP-a, biti će obustavljena od strane pojedinaca vjernih PP-a, isključivo nenasilnim metodama, od kojih je najefikasnije potpuno ignoriranje. Ovim Horoskopom vam Pooka predaje vašu sudbinu u vaše ruke, neopterećenu bilo kakvim povijesnim, vjerskim, svjetonazornim, političkim ili znanstvenim paradigmama. Sva dosadašnja povijest konačno se proglašava onim što je oduvijek i bila: Šarena Laža (ŠL). Kriterij Šarene Laže se primjenjuje i na sve druge različite kolektivne fenomene nastale tijekom onoga što je nekad smatrano poviješću, a od sada ima samo snagu argumenta najobičnije Šarene Laže. Tim postupkom Pooka vas oslobađa okova povijesnih i inih uvjetovanosti, tako da ostajete sami sa sobom pod zvijezdama. Izuzetak koji Pooka uzima sebi za pravo jest da se napravi centralizacija i stroga kontrola onoga što se nekad nazivalo farmaceutskom industrijom. Problemi na osobnoj razini, uvjetovani okolinom ili urođeni, neće nestati ukidanjem povijesti. Zato će se posebno organizirana služba baviti sanacijom i iskorijevanjem raznih zdravstvenih tegoba, kako fizičkih, tako i psihičkih.
Ovom, posljednjom rečenicom Pookinog Oktroiranog Horoskopa, ovaj Horoskop službeno stupa na snagu i Pooka vas sve proglašava ludim.

Amandman 1
Ako imate imalo pameti, iskoristite situaciju i proživite malo nesputanog života, jer ovakvo nešto ne može dugo trajati da ga jebeš. Cijeli sustav je, blago rečeno, na klimavim nogama i inherentno je kontradiktoran samom sebi, pogotovo u perspektivi dinamičkog razvoja skupina. Ko će biti arbitar i odlučivati što je univerzalno prihvatljivo u sporu dvaju dobronamjernih skupina koje žele isti prirodni resurs? Ko je uopće nadležan za procjenu univerzalne prihvatljivosti bilo čega? JA??? Ne pada mi na pamet. Kad bi ja uzeo stvar u svoje ruke, nakon nekoliko dana bi popizdio i pustio vam kroz vodovod neke tvari od kojih bi vas neko vrijeme bolio kurac za sve, a onda bi svi bili bezrazložno sretni sve dok ne poumirete. Što, kad malo bolje promislim, i nije tako loša opcija.

Amandman 2
U svijetlu činjenica iznesenih u Amandmanu 1 te nakon ponovnog sagledavanja činjeničnog stanja, ovim vas Amandmanom pozivam da ne uzimate za ozbiljno na prvi pogled nesavladive prepreke u funkcioniranju Svjetske Zajednice Luđaka. Sva kritika se oslanja na iskustvima ostvarenim u vremenima koja više nemaju ništa zajedničko sa novonastalom situacijom stvorenom stupanjem Horoskopa na snagu pa stoga nisu nužno relevantna. Posebno bi upozorio na mogućnost samoispunjavajućeg proročanstva iznesenog u Amandmanu 1. Stoga pozivam na striktno pridržavanje načela PP-a u početnoj fazi i vjeru u samoregulacijske mehanizme dosad sustavno potiskivane institucionalnom regulacijom i u svojoj sposobnosti društvenog samouređenja još neisprobane. A ako bude zaškripalo, ja ću vas preventivno drmnuti putem vodovoda.
Vjerujte mi... dobar sam u tome. Eto, svake prve subote u mjesecu obećavam vatromet bez presedana u trajanju od šest sati.

- 23:20 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>