Raketa do ljeta

četvrtak , 11.10.2018.



Uskoro, tamo negdje s 01.01.2019. kreće #raketadoljeta


Zašto raketa do ljeta? Tko je to izmislio? Tko bi volio izgledat ovako? Kakav je to avangrdni oblik tijela? I ovak izgledam ko Picassova ljubav života u slikanom obliku, i još da imam ovakav oblik tijela?


Znam.. znam... nijesam baš ažurna, ali nisam ni primijetila da je prošlo više od tri mjeseca od zadnjeg posta. Na zapadu svašta novo. A najnovije moguće je da sam (opet) na dijeti. Nema smisla čekati Novu godinu. Nema smisla ni krenut od ponedjeljka. Zaašto je ponedjeljak baš dan za započet dijetu? E pa ja sam krenula od srijede na dijetu. Tj nije to ni čista dijeta, više neki prilagođeni jelovnik. Nemam onaj mindset, a ni novaca da budem na mojoj dijeti bez UH. Mojoj voljenoj dijeti, učinkovitoj dijeti.

Sjećate se ranije spominjanih 10tak kila koje čekaju da ih skinem? Sa sebe, ne s tavana. Ono s tavana sam odavno poskidala i pož'erala. E, te ranije spominjane kile su došle na red. Izbacih nutellu ( nevermind i'll find someone like you svira u mojoj glavi ), tijesto, slatko, kruh. Ovog puta u igri ostaje voće, mliječno, orašasti plodovi i grahorice. Neće me to udebljati. Možda neću skidati 6 kg mjesečno, ali bit ću zadovoljna s 2-3.

Vraćam se i ljubljenom vježbanju. Jako se veselim. Već sam se trebala vratiti, ali svemir se obrušio na mene s groznom virozom i kašljem. Ali kako iz sveg zla treba izvuć neko dobro, ne samo da sam krenula na dijetu, nego sam zbog kašlja prestala pušit. Dobro lažem, prestala sam pušit jer sam škrta i jer mi je zlo od pomisli da bih mogla davati preko 30 kn za kutiju cigareta. Pa za 30 kn kupim kilu mesa #sveračunakrozhranu

Zašto ja ne mogu bit jedna od onih koji jedu i budu mršavi? Jedna od onih čija trakavica ima trakavicu?



Jeste primijetili (oni koji imaju sreće pa su svako malo na nekim dijetama ) da čim kreneš na dijetu, taj dan si gladan ko pas? Drugi dan si još više gladan i samo čekaš i gledaš kaj ćeš finog jesti? Hmmm, kaj će za doručak? Ručkova imam već 22 u glavi.. Uuu već je prošlo sat vremena od ručka sad može šaka badema. Badeeeemiiiiii! Glavoboljo! Ja sam kreten koji se uspio predozirati bademima. Ne moš' jest 2 šake badema 2 put na dan. Nije zdravo. No shit Sherlock?? Been there, done that. Dakle, 5-6 badema na dan. Ne 5-6 šaka, nego badema. Ajmo dalje....

Oznake: fit, dijeta, blog

Ono kad ti dođe iz guzice u glavu

nedjelja , 15.04.2018.


Iskreno, uopće se ne sjećam tog trena kad me stvarnost opalila po mozgu. Samo znam da sam bila na poslu, bio je kraj 2016. godine i šefica je s dijetom bez UH skinula u mjesec dana 10 kg.


Krajem 2015. godine sam se konačno odlučila riješit svoj bruh na pupku. Dugo mi je trebalo da se odlučim na tu operaciju. Dok sam se odlučila na nju, nabila sam more kila. Nisam smjela vježbati, a voljela sam jesti. Mislim, još uvijek volim, da ne dođe do zabune. Ta ljubavna veza je neraskidiva.

Onda sam početkom 2016. krenula na UN dijetu. Oporavak od operacije je tekao super, krenula sam na neku rekreaciju i kile su lagano krenule prema dolje. U 2016. godinu sam ušla sa 104 kg. Vaga je pokazivala tri znamenke. Ogromne tri znamenke. Maltene JMBG. I skinuh ja u tri mjeseca UN dijete nekih 8-9 kg... i stanem. Odustanem. I od vježbanja i od dijete, i od sebe. Previše volim jest da bih svaka 4 dana bila na voću. Volim voće, ali brate, pretvorih se skoro u banane i jabuke. I ovak sam bila okrugla ko jabuka, kud ćeš više!

Tavrljala sam tu cijelu godinu s par kila gore-dolje, ali nikako još malo dolje.

I onda se jednog dana moja šefijka odlučila na dijetu bez UH. Gledala sam je kako fino jede, nije gladna i kako mršavi. Mislim si, pa mogla bi probati. Hajd, od nove godine idemo u novi krug.

Psihički sam se pripremala na taj korak preko mjesec dana. Postala sam entuzijastična i odlučna.


Proučavala sam jelovnike, učlanila se u FB grupu.. bila sam spremna! Morala sam bit spremna. Onaj moržasti oblik više nije imao smisla. Nije me toliko ni diralo što su neke osobe uživale u mojoj debljini, smijale se kako se ne mogu sagnuti, sjesti na rubni kamen. Počelo me dirati što sam se počela sama sebi na neki način gaditi. Mislim da sam se skoro raspuknula u nekom trenu. Sva sreća da nema u blizini kaktusa, jer bi bilo, pazi kaktuuuusssssssss rofl


To be continued.. Stay tuned!

P.

Oznake: mršavim, blog

Jesu ti te kile od trudnoće?

nedjelja , 25.03.2018.

Image and video hosting by TinyPic
photo: Ilustracija

Kako napisah pri kraju mog prvog/zadnjeg posta, oduvijek nekako bijem bitku s kilama... U pubertetu sam ih uspješno držala pod kontrolom stalnim vježbanjem i treniranjem. Pucala sam od samopouzdanja, bila zadovoljna i sretna. Izlasci, cuganje, dečki..repeat!

No, nekako sam uvijek bila tip "za vezu", pa tako taj moj period i nije nešto predugo trajao. Upoznah svog sadašnjeg muža smiješnim spletom okolnosti (doći ćemo jednom i to toga jednom) , i kako kažu, ljubav ide kroz želudac. Klasični izlasci su se prorijedili, a zaredali se oni gdje se fino papalo. Fino i nezdravo. Junk. McShit, čips, čoksa, hambi.. Ma just name it. Sve smo pojeli što se pojest moglo u periodu od 4 godine. Kako smo fino jeli, provodili večeri.. tako su se počele i taložit moje kile, a on, on je uvijek u svom rasponu +/- 5 kg, proklet bio.

U prilog tome sigurno nisu išle niti antibaby pilule i neredovita prehrana. Naime, u to vrijeme sam završila srednju školu i upisala fakultet. Počela sam radit u Mc-u i tamo se jelo i jelo... Ako nisam radila, bila bih na predavanjima. Moji su pili kave, ja sam živjela na nessu po cijele dane, a navečer kad bih došla kući ili kod dragog, pojela bih valjda sve što sam vidjela. Bila sam gladna. Kako i ne bih kad se po cijele dane nije jelo.

Tim tempom kile su brzo prešle brojku 7 na vagi, a onda i brojku 8! Upalio se neki alarm u meni, bližilo se vjenčanje. Da, moje vjenčanje i trebalo je smršaviti da budem lijepa mladenka.

No, tada je zavrtilo u meni da bi mogli imati dijete. Kaj, datum imam, vjenčanje je blizu..čemu čekati?

Došla je i trudnoća, otišla sam roditi sa 104 kile.

No, nisu mi te kile ostale. Nakon trudnoće sam pala na 73 kile uslijed žučne dijete. Sada imam 6-7 kila više.

I sada, na mom putu mršavljenja (pisati ću i o tome, budite strpljivi), često me pitaju i random ljudi: "Pa dobro P., jesu ti te kile od trudnoće?". Ma kaki, brate, pa rodila sam pred 5 i pol godina. Pa oporavih se davno od poroda. Ove današnje kile su od opetovanog žderanja, Od hrane. Puno hrane i ne vježbanja. Od lijenosti, od sklopa u glavi "ma baš me briga", od ne brige za svoje tijelo i svoj um. Začaran je to krug. Kao ovisnost.


P.

Oznake: fit, blog

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.