KRALJICA MEĐU DIJETAMA

četvrtak , 10.05.2018.



Kako sam ono napisala? Aha! Bila sam spremna krenuti na neki novi put. Proučila sam "Dijetu bez UH" uzduž i poprijeko i poslije Nove godine krenula.

Za mene se ovo pokazala dobitna kombinacija jer ja zbilja volim jest. Ali ono, baš volim. Volim jest fino, puno i volim biti sita.

Kroz zadnjih 15tak godina prošla sam nekoliko dijeta, od UN dijete, Dijete klinike Mayo, Dukan.. Sve bi dale rezultat, ali čim bi počela jesti, da jesti, kile bi se u kratkom vremenu vratile natrag. I to je uvijek neki začarani krug.

Dve dok nisam vidjela ovu prehranu.

Koncept dijete je na oko jednostavan. Jedi meso i povrće. Jedi koliko želiš.



Da nebi bilo tako jednostavno, dijeta je prilično ograničena. Nema mahunarki, nema voća, nema mliječnog, nema orašastih plodova... Ali ono što je super, ako imaš i malo mašte, od dozvoljenih stvari može se stvoriti fina klopa. Tako i bi. Provodila bi dane i dane kuhajući, samo da bude raznoliko i da dijeta ne dosadi, da ne budem gladna.. Jer onog trena kad si na dijeti gladan pada sve u vodu. Samo tražiš pogledom što ćeš, kada i kako pojesti.

Toliko sam jaja pojela da ne mogu kokoši u oči pogledati.


Na tri mjeseca (koliko se smije u komadu držati dijeta) odrekla sam se slatkog, voća (tj koristila sam limun i naranče), kruha, tijesta, riže, krumpira... Ali vrijedilo je!

U ta tri mjeseca skinula sam 15 kg! A ukupna brojka skinutih kila popela se na 25!


Uz promjenu prehrane, kako sam već i pisala, promijenila sam općenito način života. Teretana i treninzi su bili dio moje svakodnevnice. Nisam htjela imati problema s viškom kože. I hvala Bogu nemam. Možda malo na trbuhu, ali ništa što dobar steznik ne može sakriti.

Prošlo je više od godine dana kako sam skinula te kile. I zadnjih godinu dana skidam tih zadnjih 10-15 kg. Pa nikako. Pazim i dalje kako jedem i što jedem, uz male odmake, ali ponovno se pokrenuti..pa nikako! Ali budem, obećajem! I sebi i vama. Ono što sam nekad bila, više nikad ne želim biti.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.