biti nestašan

subota, 31.01.2009.

vatsjajana: kama sutra

...kama sutra, svi znamo što je.....imam je desetljećima i nije baš bilo u meni interesa sa prionut poslu sa njom...no ovlaš sam prelistala da vidim hoće li me zainteresirati...eto da ipak korice su samo korice ...donosim dio prijepisa zanimljivosti vezanih uz kako male tajne velikih majstorica zapravo opstaju stoljećima...daklem kako su to nekad radile, a možda i današnjim priležnicama kapne koji savjet kao med na usne...

glava treća

novac će milosnica dobiti od ljubavnika na dva načina, i to: 1.na prirodan ili zakonit način, 2.pomoću smicalica. pisci od starine kažu da milosnica koja dobiva od ljubavnika taman toliko novca koliko joj za život treba, ne smije pribjegavati drugim smicalicama. ali vatsjajana kaže da varkom može dobiti dvostruko više nego prirodnim načinom, stoga neka ne preza od varanja da bi mu izmuzla novac u svakoj prilici.
-kad ga u lice hvali kako je pametan
-kad udesi tako da mu drugi ispričaju koliko se istrošila zbog toga što ga je posjećivala
-kad se zaduži na ime ljubavnika
-kad ne vrši izvjesne praznične obrede izgovarajući se da nema novaca
-kad unajmi umjetnike da nešto obave za nju na račun njena ljubavnika
-kad počasti liječnike i svečenike zato da bi postigla neki cilj
-kad se gradi kao da pomaže prijatelja u nevolji
-kad proda nakit da bi mogla kupiti dar ljubavniku
-kad najavi da će prodati nešto svog nakita, pokućstva ili kuhinjskog posuđa trgovcu prekupcu, ali da ovoga prethodno poduči kako se tom prilikom vladati
-kad se glasano sjeća prijašnjih milosti svoga ljubavnika i kad udesi da se njeni prijatelji i ukućani vazda toga spominju
-kad udari priču o tome kako su druge milosnice silno bogate

:)))))).....e pa sad ovo je dio 27 točaka....a ima i kako se riješiti ljubavnika......no o tome kad dođe potreba za to....:)))))

- 12:50 - Komentari (72) - Isprintaj - #

srijeda, 28.01.2009.

13 godina

..tu sa nekih 13 godina počela je pobuna...ovo je jedan od zadnjih "čistih" sastavaka napisanih kao bijeg od stvarnosti ...uzela sam tada mač u ruke i do danas bitka traje....tko se mača lača od mača i pogiba...ali to je svima ionako subina....interesantan je odabir riječi za visibabu.-mala nestašna.:)))...neke stvari ostaju ipak u nama iako se čini kao da ih nema

Zagreb, 29. 03.1985.

Proljetni vjetar



Kroz tanki sloj snijega nesigurno i bojažljivo proviruje prva visibaba. Livadom je vladao lijeni vjetar kojemu je već pomalo postajalo dosadno milovati sniježnu bjelinu. Umornih poluzatvorenih očiju prohuja pored visibabe. Najednom se trgne i stane. U nevjerici pogleda visibabu. Ona mala, nestašna i nejaka bojažljivo je provirivala u bijeli svijet. Vjetar od sreće, radosti i zanosa pojuri prema šumi, zanjiše gole grane i uleti u svaku najmanju rupicu, te šaptom zapjeva svoju pjesmu. Probudi snene oči i opet se vrati svojoj visibabi. ona je još uvijek bila na istom mjestu i u istom položaju. Vjetar pomisli: Sunca joj treba, sunca! Uzleti prema oblacima i uznemiri ih. Preplašeni vjetrom odmaknu se i naprave mjesto mladom proljetnom suncu koje počne polako, ali sigurno buditi prirodu. Visibaba okupana suncem ohrabri se i rascvjeta. pokaže svu svoju ljepotu i još više razveseli vjetar koji zaigra sa njom. U skladu su se njihali: visibaba i vjetar koji je bio blag, razigran i nježan prema njoj. Češljao je njene latice, a ona mu za uzvrat otpjeva proljetnu pjesmu. Već na prve taktove zanosne pjesme zemlja poćne bujati i livada se pretvori u paletu koju su sačinjavali cvjetovi. Vjetrić pohita u svaki kutak kao da se igra skrivača. Sve do sumraka igrao se sa cvijećem, a kad se sumrak spusti za trenutak je stao i zagledao se u prve vjesnike koji su se iskrili kao zvijezde u tami.

- 12:09 - Komentari (124) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 26.01.2009.

don Pasquale dona Rosita

Herenoooo remaveraaaaa, kabaleroooo tri sombreraaaa, esplanadaaaaa barikaaaaaaaadaaaaa..... ;). (don Paquale 15.04.2008., 12:08:32)
Mmmm, koji prekrasan proljetni pjev. Jače je od mene, moram otvoriti prozor da glas ispuni svu prostoriju i pustiti da od miline u oku zasja suza, suza koju je ovaj ganutljivi pjev izmamio.Ahhhhh..:)))) (don Rosita 15.04.2008., 12:30:53)
Toliko ganuta da više ni neznam tko sam pa se i krivo potpisah..ahhh:)))) (dona Rosita 15.04.2008., 12:32:59)
........a don Pasquale i dalje gudi svoje, o vječnoj ljubavi pjeva i poje: Herenooooo remaveraaaaa..... (don Pasqale (pastir stada) 15.04.2008., 12:48:00)
Mmmm, čini mi se da se je javila i prava dona Rosita, moja ljubav uznosita! (don Pasquale 15.04.2008., 12:50:24)
:)), a što ćeš Done kada ono što je milina mome srcu, drugima je bolna rana. Poljubac:)) (dona Rosita 15.04.2008., 12:55:46)
Ružice moja mala, pusti ih neka pate, no što ću ja jadan, tko ti meni iza leđa smjesti one kćeri :(? (don Pasquale 15.04.2008., 13:03:45)
Ne znam ni tko, ni kojim ciljem ih smjesti.No ni prvi ,a ni zadnji puta da se proba.Ja tu niti želim niti mogu davati obranu jer priznam ni neshvaćam što bi trebla ili mogla biti posljedica, a i dalje meni moj odraz je ono što mi se svako jutro smije. (dona Rosita 15.04.2008., 13:16:19)
Rojžice, drugima su rane pokrile kraste. Ti šutiš iza zatvorenih škura, mogu ti zamisliti lice vrlo nalik Mona Lisinom. Sve ste iste, žene, žene, zašto jače ne volite mene? (don Pasquale 15.04.2008., 13:18:22)
Tea, sada si poput Sfinge, zagonetna stalna (u mijeni). Pa ću ja i dalje, makar pomalo sniježi: Herenoooooo remaveraaaaaaaaa................ ;). (don Pasquale 15.04.2008., 13:21:36)
Hmm, sad već lako briga mi razum muti, Jasno mi nije kako reći kada ono što mi je u duši i tamo ostat mora. Pustim li dušu na dlan tko će je skupljat kada ju vjetar ko oblak raznese. (dona Rosita 15.04.2008., 13:27:58)
Ah, pa ja ljubavi! Virneš li kroz škure, vidjeti ćeš da ono na čemu sjedim odmarajuć onemoćale nožice nije hoklica, nego protutenkovskaj mina. Onog časa kad pustiš dušu i ja ću za tobom nošen ognjem, dimom i prašinom. najveće su neuzvraćene ljubavi :(. (don Pasquale 15.04.2008., 13:33:59)
Neuzvraćenoj ljubavi ovdje nema mjesta. Već nevjerica da ljubav desiti bi se mogla..desiti...a i strah da ja je želim a ne da ne želim.:)) (dona Rosita 15.04.2008., 13:39:27)
Da ti šapnem, da nos mi je dug? Da brz sam na maču? I da uzvraćena ljubav može biti bolna :). (don Pasquale 15.04.2008., 13:42:59)
Ljepota u oku promatrača i ta bol je za mene znak da sam živa, i neka si brz na maču, to meni samo znak je: ja sigurna u tvojoj blizini mogu biti.:)) (dona Rosita 15.04.2008., 13:49:15)
Maršalu Tito, mirisni moj cvjetku! Sad idem, jer me zove posel. Nitko se ne javlja, bit'će bljuju, neka i to je za ljude. Naša slutnja iskre koja će možda zapaliti stotinu gromova me ispunjava zanositim mislima. Letim sjedeći na Amoru, baš mu nije pravo, no mora. Cmokač :). (don Pasquale 15.04.2008., 13:56:57)
Poljubac:)) (dona Rosita 15.04.2008., 14:02:10)
Žao mi je što mislite da prepiska ima imalo za svrhu Vašu pozitvnu ili negativnu ocjenu. Nismo tu da Vas naljutimo, oraspoložimo ili uvrijedmo već da možda za Vas neshvatljivo uhvatimo u vremenu nešto što nas veseli. Možda najjednostavnije uopće ne čitajte naiđete li na autore koji iz Vas izvuku najgore.Ni ja nebi opstala u svakodnevnici da nemam vreču tolerancije iz koje grabim. Ponajmanje odlaziti,Djetinjasto je lupati nogama i prkositi. A i mislim da je prostor dovoljno velik za sve. (dona Rosita 15.04.2008., 20:10:37)

- 21:55 - Komentari (48) - Isprintaj - #

subota, 24.01.2009.

san naš svakdašnji

...sanjate sex?..ja da i to zadnji takav san je bio mmmmmmmm....uhhh....ako se upoznamo bolje možda vam ga i ispričam jednom....belj...evo što kaže net ako se probudite i žao vam je što je san gotov...čak kad i osjetite kako se iz njega budite,a molite-ne sad ne sad...cool


"Vođenje ljubavi u snu je virtualno iskustvo.. (... oće reć kad se virtualno sexate preko neta da zapravo sanjate?...vidi vidi..zanimljivo, zanimljivo ).. koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. O tim snovima se razmišlja, traži se objašnjenje, nerijetko se osjeća krivica ili strah. Seks u snu se razlikuje od izražavanja strasti u stvarnom životu po izboru partnera, poza, mjesta na kome se vodi, strasti, vrhuncu..( ovo je objašnjenje reda radi jer ko bi sanjao doživjljeno u stvarnosti???...heheheheh...). Zbog viška hormona testosterona «vlažni snovi» su češći kod muškaraca, dok žene čeće doživljavaju vrhunac u virtualnom odnosu....( hmmm muškarci di su vrhunci.??...:)))...)

...evo što struka tumači..( koja zanimanja..ko iz vica...)...

Sa stalnim partnerom

Ovo je jedan od najčešćih seksualnih snova...(....laze...)..Spavač sanja sex sa stalnim partnerom, ali je to uglavnom na neki potpuno drugačiji način. Psiholozi smatraju da je osoba nezadovoljna seksom u stvarnosti. Jedan ili oba patrnera nisu opušteni, maštoviti ili se ustručavaju izraziti svoje seksualne želje. Posebno se žene ustručavaju inicirati novine u seksu i pokazati svoje želje, smatrajući da se to može pogrešno protumačiti kao iskustvo stečeno sa strane. ..( aaajoooj..)..Ako je partner u snu lijepši, zgodniji i bolji nego u stvarnosti, to znači da osoba nije zadovoljna svojim izborom... ( opasno ako uzmemo za ozbiljno...:)))....)

Sa strancem

Sex u snu sa strancem izražava ogromnu želju za avanturom, ali i za promjenom partnera. Ove snove mnogo češće imaju žene...( to je drage moje samo njihovo opravdanje da se opet ne osjećaju krivim..heheheeheh..:)))....). Nepoznati ljubavnik ..( kak oni znaju da se nisu u snu upoznali?..:)))...)..je strašno zgodan, lijep i nevjerojatno seksepilan. ...( zvuči kao san..ahaahhaahah...). Ako se u snu poslije seksa javi grižnja savjesti to znači da nismo spremani za promjene u stvarnosti iako ih podsvjesno želimo. ..( a kaj ak se probudimo prije nego uspije grižnja savjesti uopće doći??....)

Sa bivšom ljubavi

Kada sanja seks sa bivšim partenerom osoba obično pomisli da još uvijek žudi za njim/njom. Naprotiv, taj san znači polako hlađenje i spremnost za novu ljubav. Bivši partner se ne može momentalno izbaciti iz misli, a nekad i iz snova, što je normalno i ne pretstavlja kočnicu za novu vezu. San o seksu sa bivšom ljubavi može značiti i i neraščišćene račune. Izazvan je brigom oko podjele imovine, alimentacije ili strataljstva nad dijecom. ( nema što za reći..kaj je-je..:))...)

Na javnom mijestu

U snu o seksu na javnom mijestu dominira strah, a sam seksualni čin je u drugom planu. (..aaaaa...nebi se složila ni pod koju cijenu...) Osobe koje ga sanjaju imaju neki strah u stvarnosti. Strahuju od nekog događaja ili ih plaši neka osoba. Ovaj san je češći kod osoba koje imaju problema sa zakonom. ( hahaahahahahahahh....što li se tek sanja u zatvoru...belj...) ..Ako je osoba u emotivnoj vezi san ukazuje na probleme sa partnerom, nezadovoljstvo, strah od intimnosti, strepnju od raskida ili nevjerstva od strane partnera.

Sa osobom istog spola

Seks u snu sa osobom istog spola izaziva poslije buđenja paniku, jer osoba pomisli da je promijenila seksualnu orijentaciju. To posebno uplaši muškarce, pa čim se probude odjure potražiti savjet psihijatra. ( a ja pomislila ženi u krevet..hahhahaha....)..Psiholozi i seksolozi smatraju kako san nema veze sa seksualnom orijentacijom, već znači nezadovoljsvo na ljubavnom planu. Podsvijest poručuje da se hitno nešto treba mijenjati. Ako poznaje ljubavnika iz sna to znači da osoba želi identifikaciju sa njim, jer je smatra uspiješnijom, boljom ili lijepšom. Seks u snu daje mogućnost sanjaču da bude na istom nivou sa sanjanom osobom.



Sa kolegama ili poznanicima

Ako sanja seks sa poznanikom koji je u stvarnosti uopće ne privlači ili je čak odbojan osoba je ušla u monotonu kolotečinu, došlo je do stagnacije u vezi ili na poslu. San je odraz želje za promijenom, za napredovanjem veze, poboljšanjem života ili posla. Ako je virtualni ljubavnik privlačan, značenje uopće nije skriveno i san je odraz želje u stvarnosti. ..( ni tu nemam što intervenirati..:)))....)

Perverzni snovi

Mnogi pojedinci, koje sredina smatra za izuzetno moralne i uzorne, kada utonu u san sretnu se sa svojom mračnom stranom. ( aha!!!!...dođe cica na kolica..heheheheeh...:)))...)..Prisiljavanje sebe na masku poštenja i uzornosti strašno opterećuje osobu, pa ona u snu uživa u egzibicionizmu, sado – mazo seksu, striptizu ili postaje žrtva silovanja, bavi se striptizom ili prostitucijom... Ovi snovi mogu biti tako iscrpljujući, da vode u bolest, ako se osoba iz korijena ne promijeni. San sanjaju primorani na šablon uspiješnog poslovnog čovjeka, uzorne majke, domaćice, dobrog prijatelja, a da zapravo nisu takvi."-objavljeno na netu na str.porodični lekar www.porodicnilekar.net, objavljeno 22. 10.2008., napravila copypaste i malo dodala iz zabave komentare..:))


...eto..kako mi jedna osoba rekla-pazi što sanjaš, možda se i ostvari ako stvarno, stvarno to želiš...:))))


- 17:39 - Komentari (92) - Isprintaj - #

srijeda, 21.01.2009.

ako mu prođe super, ako ne proba nešto kasnije

..dok sam ispijala blic kavu danas poslije posla na mob mi stigao sms sadržaja: ako budeš mogla za jedno pola sata razgovarati nazvao bi te...blic kava je bila sa jednim muškarcem kojeg sam upoznala zapravo zahvaljujući njegovoj ženi... no sa njom sam prije 2 godine zamrzla svaki kontakt...sa njim sam ostala dobra...oboje su ljudi neta..ali pristigao sms nije bio iz virtuale..bio je to muškarac koji je imao priliku možda i za nešto više.....:)))...on je oženjen i upuštao se već u avanture...neoženjeni po meni kao prvo imaju malo preveć vremena i moja pretpostavka je kako bi tražili vjerojatno i ono vrijeme koje im ja ne mogu ponuditi ..upuštanje u avanture prije mene je bitno opet ne zato što bi bili priznati kao jebači, jer ipak sam mišljenja da kvantiteta ne znači i kvalitetu, već samo iz činjenice što mi opterečenje njihovim moralom što su samnom zgriješili po prvi puta je teret koji sebično prepuštam drugim ženama.....ali da se vratim dotičnom iz sms-a....osim što je zadovoljavao ta dva osnovna načela imao je nešto.... ali , ali opet ne i dovoljno...da li je još tako ne znam....u čemu su ona 2 ali..:))).....pa jedan je zato što nije imao hrabrosti, a drugi jer nema šlifa......znala sam za njegovu tadašnju ljubavnicu koju je doduše malo zanemarivao radi mene...a znao je i da ja znam..i.zgodna mu je bila ta igrica..ali opet....:)))... nije znao zbariti...očekivao je da će reputacija, glas koji ga bije odraditi ono što je trebao sam....trebala sam biti em počašćena što njegova visost je meni običnoj smrtnici udijelila malo pažnje em čim mi uputim svoj pogled očekivao je pad u delirij...:))))))...zna on da igre nema no valjda kada je na suhom pusti tako poruku, nabaci malo šarma da vidi jel je još uvijek na nivou i ide li mu od ruke.. ...pitanje: mala i kako ti i muž?..je rečenica koja mi izazove spontanu provalu smjeha...kao nebi se se on ušuškaval ako sve štima..ahahahahah dok moja rečenica skupi latice obično izazove muk...onda shvati da je tu i kraj razgovora no završava rečenicom koja mu u njegovoj glavi vjerojatno odzvanja kao milost nebeska: navrati kad prolaziš pored firme...i znaš mene , to je jače od mene, moram probat.......da mora probat jer ako mu prođe super, ako ne proba nešto kasnije....:))))

- 18:19 - Komentari (123) - Isprintaj - #

subota, 17.01.2009.

bajke

..kada gledam da li su bajke imale ikakav učinak na odrastanje kod mene na prvu ne vidim ni jedan...ali ne budem rekla da nisam živjela u bajkama,...zapravo više sam bila u basnama i u nekim pričama koja mi ostaju kao u magli i nemaju čvrste obrise, pipi dugučarapu suvišno je uopće spomijati....da je bilo možda interesa za ono što sam čitala od recimo trećeg osnove pa nadalje do puberteta, pa i na sam izbor u pubertetu možda bi mojoj okolini bilo lakše sa mnom...što čitaju današnji mališani?..koje bajke?..ima odabira sa prijevodima nekih novih priča, bajki, slikovnica...i klinci koji ih čitaju ili koje im se čitaju kako se nose sa tim...da li kada danas pričate bajku možda susjedovom klicu poruka u njoj pomaže u odabiru sa palete dobora i lošega i da li uopće znadete da su pepeljuga, snjeguljica na odstrelu?...znadate li da je ružno pače na crnoj listi?...mjerila su se drastično okrenula...ja nisam nikada vidjela u ružnoj patkici ikada prijetnju, nisam nikada mislila da je princ na bijelom konju tako bitan, pogotovo da li je konj čisto bijeli, nisam vidjela u rečenici i svi su živjeli sretno do kraja života ikakvu melodramu i obmanu...danas je upravo tako, pepeljuga je negativka koja nema nikakvog karaktera i koja daje malcima poruku da je dovoljno malo kozmetičke čarolije pa da se ne treba prionuti poslu već će to ljepotan koji ima para odabirom prikladnog modnog dodatka sve srediti i brinuti se za vas..i ne trebate imati ni vi mali muškići ikakve specijalne kriterije duhovne ljepote koju vam je cilj tražiti jer ionako budete kupili komada koji možda u prvi tren je u krpama, ali ionako komad nema karaktera niti ikakvog stila pa ćete ju ionako oblikovati ko glinu...tako vam danas gledaju na jadnu pepepljugu...snjeguljica je još jedna od naj naj negativki...lakovjerna maloumna ljepotanka koja eto ima orgije sa ni manje ni više nego njih sedam..i to lepeza karaktera od kojih ni jedan nije potpuni, a osim toga trpi i radi samo zato što još nije stigao "on" na konju,a i ljepota joj je omogučila privremeni krov nad glavom...maćehe redovno su u bajkma zlice i pakosnice i obavezno su ružne...pa je to i poruka -ne valja više nakon prvog partnera tražiti novoga jer ta je u njamanju ruku čudna spodoba i nema šanse da će djetetu pružiti išta drugo doli progona i želje da ga nema...ružno pače nema poruku da u životu je ljepota u oku promatrača već u odrazu i da samo lijepi imaju uspijeha i zaslužuju divljenje....ovako čitano sve mi se čini da će uskoro i malo oku privlačni ljudi na odstrel jer će ih od prve okarakterizirati kao plitke, nevrijedne osobe što nije nikako istina, a djeca će čitajući možda neke druge bajke dobiti i još katastrofalniju sliku ljudi oko sebe jer na kraju oni su mali, a mi što im čitamo i sami smo bili djeca i znali smo raditi i gore stvari nego što danas neki klinci rade i ne fali nam baš ništa....

- 12:18 - Komentari (75) - Isprintaj - #

utorak, 13.01.2009.

tako misli..

." recimo to i na drugi način: svaki ljubavni odnos počiva na nepisanim ugovorima koje ljubavnici nepromišljeno sklapaju u prvim tjednima svoje ljubavi...još žive kao u snu, ali istodobno, ne znajući, sastavljaju precizne odredbe ugovora kao kakvi nepopustljivi odvjetnici...ah, ljubavnici, budite oprezni u tim opasnim prvim danima!..ako budete svome partneru nosili doručak u krevet, morat ćete to raditi dovijeka ako ne želite da vas optuži za prestanak ljubavi i izdaju!
....već prvih tjedana karel i marketa su odlučili da će karel biti nevjeran, a da će se marketa s tim miriti, da će zauzvrat marketa imati pravo biti bolja dok će se karel osjećati kao krivac...nitko nije bolje od markete znao kako je tužno biti ona bolja strana...bila je bolja strana samo zato što joj ništa drugo nije preostalo...
....dok je išla u gimnaziju, bila je neukrotiva, nemirna i možda previše puna života...stari profesor matematike volio ju je zafrkavati: vas marketa, nitko neće zauzdati!..unaprijed žalim vašeg muža!...ponosno se smijala, te su riječi u njenim ušima zvučale kao sretno proročanstvo....a onda je iznenada, ni sama ne zna kako, dobila posve suprotnu ulogu, drugačiju od one koju je očekivala, ulogukoja joj nije bila ni po volji ni po ukusu..a sve to zato što nije bila dovoljno oprezna onog prvog tjedna kad je nesvjesno potpisala ugovor.....više je ne zabavlja da stalno bude ona bolja strana........"

...ima dijelova sa kojima se slažem...ali itekako ima dijelova koje ne razumijem...ali vjerojatno da je ovaj tekst pisan danas zvučao bi nemogućim još i više

- 21:43 - Komentari (63) - Isprintaj - #

nedjelja, 11.01.2009.

osjećam se "haaj"

..prije od prilike 4 godine u vrijeme završetka škole i "rolanja" na jarunu....( nemojte mi se nać na putu jer ću završiti vama u zagrljaju i svi skup na riti jer mi kočenje ne ide baš...i nedaj bože da se sretnemo na zavoju..heheheeh..) .. zaobišla sam skupinicu osnovnoškolaca kojima je to bilo zadnje ljeto skupa prije prelaska u srednju školu...bilo je negdje oko 17 sati...bili su pijani da nisu znali gdje su, tko su i zašto su....eto prvi "veliki" korak dalje, osjećaj da ostaješ bez dragih ljudi...pa su ga malo upotpunili na "odrasli" način.....nisam osobno nikada doživjela osjećaj da sam "haaj"....možda su oni mislili da se tako osjećaju..ali ono što mislim da skoro ništa ne može nadvisiti su osjećaji računani u sekundama...sekunde koje vode ka vrhuncu svršavanja...sada obzirom da sam neiskusna u korištenju opijata...čak ni lagana opijenost alkoholom ne stvara takav splet sreće...ni okusi u ustima...a to su stvari o kojima mogu govoriti....čisto sumnjam da će itko od vas ako ima iskustva napisati tu na blogu svoje viđenje tih osjećaja..ali evo recimo zanima me da li obična tableta za smirenje može ikome od vas stvoriti nešto što bi bilo blizu tome...ja ne reagiram na njih..nekako me samo uspore, ali me ne smire..ima različitih načina podizanja adrenalina što mislim može stvoriti tu euforiju...brzina, dovođenja tijela do ekstremnih situacija..za to kao i za večinu takvih stvari trebaju i druge predizpozicije, a koje su čak i ekonomski uvjetovane......ali trava je nešto što bi probala...na to se odlučujem dobrih godinu ili dvije...bivši sam pušač..nisam zapalila skoro pa desetljeće ako ne i više...i nije mi sada ugodan osjećaj dima u ustima...pa sad ne znam da li bi i trava imala uopće ikakav učinak ako mi taj okus dima nije udomačen....da li meditacije mogu stvoriti u mozgu osjećaj viših sfera....doduše za to treba godine učenja i "biti otvoren" za primiti i pustiti u sebe određene emocije....recimo i na to bi pristala...probati meditacijom doseci onu mirnoću koja je opija...samo teško se na išta odlučujem iz straha da će to toliko ovladati cijelim mojim bićem i da oni koji me drže na zemlji budu samo time izgubili....dobar je strah ko ga ima...

- 11:26 - Komentari (116) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.01.2009.

traži se....

.....ovo što sada slijedi uzmite kak vam paše...još uvijek ste mi svi malo ukočeni.....ali polako kako vrijeme bude išlo budete se opustili...:)))...švrljajući naletila sam na zajebanciju jer eto bila je u navodnicima pa ću je tako i okarakterizirati..smisao je bila da zbog prstena na ruci najbolji komadi prolaze neisprobani...moj osobni stav prema preljubu, biti ljubavnik/ica ili ne je poznat....no ima ljudi koji me tek počinju upoznavati pa ću ponoviti, a i ponavljanje je majka znanja..:))))....mislim da je preljub postupak koji zauzima precijenjeni položaj u danu našem svakdašnjem...ali to na neki način nam upotpunjuje dokonost ako su sudionici neki drugi, a ne mi sami....ima neka moja nepisana pravila što mislim da bi oba sudionika trebala poštivati...kao prvo ako se je netko odlučilo na taj korak onda se to ne radi zato što onaj koga varamo nije ovo ili ono...ok to može biti prevaga da se krene..ali strašno me smeta u razgovorima sa osobama koje jesu nečiji ljubavnici što se ističe negativnosti muža ili žene kao nešto što ih je ponukalo potražiti nekoga novoga..dragi moji to samo svoju savjest time čistite..smeta me što ljudi u tim pričama često zaborave da su upravo to ljubavnik/ica...ne shvačam priče dogodilo se, nisam htjela, nisam očekivala..a što jesmo očekivali pa nismo se posexali prvi puta i nemamo prve tri godine koje su presudne u razvoju da smo iznenađeni što to donosi... zašto se ne javlja, zašto, zašto zašto..pa pobogu zašto???..pa što nije očito???....dalje čemu priče ah prsten me sprečava da ga potrošim i rasturim ko beba zvečku...ma daj...to je veče licemjerje naspram druge strane prstena nego stvarno i potrošiti objekt žudnje...onoliko koliko je preljubnika toliko je i priča, razloga, želja i očekivanja...treba naravno razlikovati dječje maštarije, dječja hormonska hvaljenja od samih pravih aktera...a i naravno sve ovisi što se traži....ako se traži....

- 09:47 - Komentari (114) - Isprintaj - #

srijeda, 07.01.2009.

koju ćemo plavušu staviti u box sa strane?..

ovu:
Photobucket

možda ovu:
Photobucket

ili ipak ovu:
Photobucket


eto ja sam jednu od svojih želja u ovoj godini ostvarila...:)))

- 19:06 - Komentari (20) - Isprintaj - #

nedjelja, 04.01.2009.

da se upoznamo dok je zima...

..eto vrijeme je gledanja albuma jer je zima...:))...pa da se upoznamo...kao što vidite sebe sam objesila tu sa strane a ostatak ekipe slijedi..:)))

ovako friškamo opremu prije zime:
Photobucket

oprema im još uvijek se nije stisla na suncu:
Photobucket

pako je uzeo lauf:
Photobucket

i slavi nakon postignutog gola:
Photobucket

piko je uočio i pak i protivnika:
Photobucket

i hrabro ušao u duel:
Photobucket

zajednička fotka sa "ljutim" protivnicima:
Photobucket

i oprema na svoje mjesto:
Photobucket

sve je zabilježio i tata kojeg je na kraju umor savladao kao da je on igrao:
Photobucket

Photobucket

the end...zujo

- 21:24 - Komentari (42) - Isprintaj - #

petak, 02.01.2009.

kad nestane struje...

...bili ste mali i tada se niste sexali ak je ta blagodat civilizacije nestala pogotovo ako se je vani već zamračilo....što ste radili?....moji su sa svojih nekih 20 godina došli u zagreb, odrasli su na selu...tata u mjestu mate lovraka, a mama u selu sira....i obožavala sam priče koje su zvučale tako stvarne...bila je tu i moja baka koja je oduvijek odavala dojam neke granične osobe sa ovog i onog svijeta...za nju su bile vezane priče koje i sada djeluju nestvarno...činjenica je da je ta žena umrla najljepšom smrti..u svojoj 74 godini iz popodnevnog dremuckanju jednostavno nije se probudila....zanimljiva je činjenica kako dok smo čekali svečenika i mrtvozornika i dok se je okupljala familija, njezina najbolja prijateljica, susjeda u ulazu do, jedva čujno je pokucala na vrata stana, pozvala me sastrane i ispričala se što dolazi tek sada, ali da nema hrabrosti uči u naš stan ako ja ne dozvolim da drži češnjak u ruci i ako mi smeta što tako očito zvače isti...priznam čudno je to bilo za 1995 godinu...rekla sam da neka napravi kako želi...ušla je, prišla baki i jednostavno kao da je provjeravala da li je to istina.......no priče uz svijeće...priče o vješticama, seoskim čudima, priče o ljudima koje bi u rijetkim posjetima tim selima, gledala kao da će se taj tren desiti sa njima nešto vanzemaljsko...pogotovo je bilo čudno nakon takvih pričica spavati u kući žene, tatine sestrične, koju su smatrali da čarobira..:)))...ali njene riječi prije odlaska na počinak su imale itekakav učinak...rekla mi je...prebroji drvene grede koje su držale strop u sobi jer prvi puta spavaš kod mene..san kojeg ćeš usnuti ostvariti će se...nisam spavala te noći...plahte su me pikale, imala sam osjećaj da je slama koja je ispod kreveta trebala štiti od hladnoće prepuna sitnih bića koja će se svaki tren naći na meni..i bojala sam se sna....ali voljela sam dolaziti njoj upravo zbog tog osjećaja mističnosti i što je ta žena slovila za najljepšu ženu koja je u mladim danima imala toliko udvarača ali je zbog nekih razloga ostala neudana, koja je tvrdila da se na tavanu nalazi blago zapisa i njenih dnevnika, koja je tvrdila da smo u rodu petru preradoviću, koja je na mojoj svadbi tražila da gledam kroz šnitu kruha svog budućeg...što nije prošlo...što je u njenoj kući u njezinoj štali, sjeniku, svinjcu i livadama vladao kaos..bilo je tu u kupaoni koja je bila popločena prva u selu sa keramikom i kokošjih gnjezda jer je tjerala kvočku u kadi da sjedi na jajima..i hrpa mačaka koja je spavala na peći na drva u kuhinji...:))).....svima se je u selu zamjerila, svima je u selu bila dežurni krivac za sve i cijela familija je htjela njeno da na kraju nitko nije dobio već su socijalna služba i crkva dobile za brigu oko nje...sjećam se njezinih tinktura i kako je njima mazala kosu prije nego što bi stavila šubaru, a na robu koja je odavala da nije mjesecima skidana stavila bundu i na misi zadužnici za moju baku predvodila iz prvog reda misu...čudne su te priče i kako se isprepliču sa svakodnevnicom...u najmanju ruku čudana je moja familija koja je vjerovala da su omađijani crnim magijama, koji su ostali dužni nekoj bijeloj vračari, koji su vidjeli neviđeno..kako neki ljudi nakon sprovoda mojem ocu su objašnjavali priče koje ih nitko nije ni pitao...čudno je što su oni svi u meni gledali osobu kojoj moraju nešto reći i olakšati dušu... znam da sam još u osonovnoj školi zbog tih priča imala problema nakon preseljenja iz kuće sa jaruna u stan u dugavama ....nisam mogla biti u stanu koji me je zatvarao i gušio i kako nisam navikla na zvukove iz susjednih stanova u njima sam našla uporište u ta vjerovanja i u mašti čula i vidjela ono čega nema....a iako svijest nalaže jedno, podsvjest kaže drugo...jučer sam odgooglala neke pojmove...zanimljivo je ono što sam pronašla...ali ipak treba živjeti u sadašnjosti koja viče i pita kad će ručak...:)))

- 11:44 - Komentari (32) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.