**KLIKNU VILO SA PAKLARSKIH STIJENA**

30.09.2012., nedjelja

MIHOLJSKO LJETO-PLANINARSKA TURA 30.09.2012

PD PAKLARSKE STIJENE PLANINARSKA TURA .
UČESĆE U OVOJ TURI UZELO JE 40 PLANINARA TURA JE KRENULA OD CRKVE U OVČAREVU PREMA PLANAMA- KRALJEVO GUVNO- BRAJKOVICA - DVEĆANI- GALICA.
NAPOMENA: BILO JE 20 DJECE .

JEDNA ZANIMLJIVOST OVOM PL. STAZOM NEDAVNO JE PLANINARILO NAŠE BRATSKO DRUŠTVO HPD KRNDIJA NAŠICE .TO JE PRVO DRUŠTVO IZ REPUBLIKE HRVATSKE ODNOSNO SLAVONIJE KOJE JE PROŠLO OVOM STAZOM I ULAZI U POVJEST PLANINARSTVA VLAŠICA.POZIV UPUĆUJEMO SVIM PL DRUŠTVIMA DA DOĐU NA VLAŠIC.USKORO I KARTA SVI H STAZA.
" PD PAKLARSKE STIJENE" TRAVNIK.




<br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br

<br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br

MLADI PLANINARI.
MADA SU VEČINA MLADIH PLANINARA IMALI DAN PRIJE NASTUP U NARODNOJ NOŠNJI ZA SV.MIHOVILA NIŠTA IH NIJE MOGLO SPRIJEČITI DA ODRADE ZAHTJEVNU MARŠUTU OD NEKOLIKO SATI PJEŠAČENJA.
SVAKA ČAST I ČESTITAMO SVIMA.

A SADA SLIJEDE FOTKE NA KOJIMA SE VDI PAKLAREVO,DEVEĆANI,PAKLARSKE STIJENE,GALICA I TD.
Za ove prelijepe fotke zahvaljujemo mladom planinaru Marku Bokuliću-Boti.
Hvala Marko.

<br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br
NAKON IZLASKA NA DEVEĆANSKE STIJENE I ZASLUŽENOGA ODMORA KRENULO SE NA IZVOR HLADNE VODE NA DEVEĆANIMA.
A SA DEVEĆANA SE PRUŽA PREKRASAN POGLED NA CIJELU LAŠVANSKU DOLINU I NA NAŠE SELO PAKLAREVO KOJE JE SMJEŠTENO U DOLINI.A PAKLAREVO MI SE NEKAKO NAJBOLJE VIDI SA DEVEĆANA I SA GALICE.SVIMA KOJI POGLEDAJU SA STIJENA ZASTAJE DAH ,A SRCE JAĆE POČNE DA UDARA KAD SE POGLEDA NA PAKLAREVO I OKPLNA MJESTA OVČAREVSKE ŽUPE.
SVAKO ŽELI DA IMA USPOMENU SA DEVEĆANA SA POGLEDOM NA PAKLAREVO JER TO JE ZBILJA NEŠTO ZA ŠTO SE ISPLATI DOČI NA DEVEĆANE I NA VLAŠIĆ.
SLIJEDI DOLAZAK U PLANINARSKI DOM NA DEVEĆANIMA, KRATKI ODMOR I UPIS U KNJIGU GOSTIJU I SVI BACAJU POGLEDE PREMA GALICI GDJE SE VIDI NAŠ PLANINARSKI DOM.
MADA VEČ POMALO SVI UMORNI JEDVA SE ČEKA POLAZAK PREMA GALICI PREMA NAŠEM DOMU KOJIIE U UZGRADNJI I KOJEM ČE UBRZO BITI NASTAVAK RADOVA.
<br


POGLED NA PAKLAREVO SA DEVEĆANSKIH STIJENA,ODLIĆNA FOTKA A KOJA IMA NEKE SLIČNOSTI SA IMENOM OVOGA BLOGA "kliknu vilo sa Paklarskih stijena"

<br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br
POGLED SA DEVEĆANA NA PLANINARSKI DOM NA GALICI.


DOK SE PLANINARI POLAKO PRIBLIŽAVAJU GALICI I KOLJENA MALO KLECAJU OD UMORA EVO JEDAN VIDEOZAPIS KOJI POKLANJAM SVIMA KOJI SU PROPJEŠAĆILI OVU ZAHTJEVNU RUTU A I ONIMA KOJI ČE UBUDUĆE PJEŠAĆITI.



A SADA FOTKE SA GALICE I KOD PLANINARSKOGA DOMA.
<br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br
*PAKLAREVO SMJEŠTENO U DOLI U TEBI JE ONAJ KO ME VOLI.*

- 21:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.09.2012., petak

OVČAREVO-SVETI MIHOVIL PATRON ŽUPE OVČAREVO.29.09.2012

SVIMA ONIMA KOJI DANAS 29.09.SLAVE SVOJ IMENDAN SV MIHOVILA ČESTITAMO,A KAKO JE SV.MIHOVIL I ZAŠTITNIK POLICIJE ČESTITAMO I NJIMA .


KARDINAL VINKO PULJIĆ SA ČLANOVIMA IFD-PAKLAREVO.29.09.2012.
U OVČAREVU.


-ZUPA OVCAREVO-
Patron župe Ovčarevo je sveti Mihovil koji se salvi 29. rujna. Župa Ovčarevo (ranije nazivana Orašje) osnovana je 1832. godine odvajanjem od župe Dolac. Od tada se vode župne matice. God. 1879. od jednog njezina dijela formirana je župa Dželilovac, a kasnije nazvana Potkraj.

Pod konac turske vladavine franjevci su u Orašju osnovali pučku školu.

Župna crkva u Ovčarevu građena je 1868-69. godine. Gradnja je započeta bez službenog dopuštenja turskih vlasti, ali i ono je ubrzo pribavljeno. To je jedna od nevelikog broja očuvanih franjevačkih crkava podignutih u osmanskom periodu.

U drugoj polovici sedamdesetih godina 20. stoljeća interieur crkve je umjetnički temeljito preoblikovan pod vodstvom kipara Zdenka Grgića. Nekoliko je umjetnika sudjelovalo u stvaranju sadašnjeg njezina unutarnjeg izgleda. U veljači 1977. god. u crkvi je postavljen Put križa (reljef-drvo; 100x80 cm) Z. Grgića. God. 1978. isti je umjetnik izradio oltarni mozaik Proslava svijeta (600x600 cm) na zidu u prezbiteriju, te dva reljefa u bakru: Krštenje na Jordanu i Pieta (195x185 cm). Dvoja sakristijska vrata i glavna crkvena izgrađena su po nacrtima Z. Grgića i Ivana Tune Jakića. U crkvi se nalaze još i brončane skulpture Marije Ujević (sv. Anto) i Josipa Poljana (Sv. Franjo), kip u bijelom kamenu (Gospa s djetetom) Josipa Marinovića, te 23 vitraila Slavka Šohaja. Crkva predstavlja ne samo bogatu riznicu umjetničkih djela, nego i vrlo uspjelu cjelinu u kojoj je postignut izvrstan sklad između starijeg arhitektonskog i suvremenog likovnog izraza. U vrijeme rata 1992-95. umjetnine iz crkve su iznesene i nakon rata ponovno vraćene u crkvu.

Crkva ima tri zvona od kojih su dva nabavljena 1983. god. U ovčarevskoj župi nalazi se 9 grobalja s kapelicama. U zadnjem ratu crkva je pretrpjela znatna oštećenja a devastirane su i sve kapele u župi.

U isto vrijeme kada je građena crkva podizana je i župna kuća. Godine 1935. izgrađena je nova kuća, koja je u novije vrijeme renovirana. Pored nje je god. 1975-76 podignuta vjeronaučna dvorana sa stambenim prostorijama za sestre (projekt: M. Subotić).

U župnoj kući nalazila se starija slika Sv. Ruže iz 1814. god. Više je novijih djela između kojih izdvajamo sliku Posljednja večera S. Šohaja i kip Sv. Ane Z. Grgića. U zadnjem ratu 1992-95. kuća je teško oštećena i opljačkana. Po povratku u župu fratri su se dali na obnovu i sanaciju oštećenih objekata

Ispred župne kuće nalazi se bista književnika Ive Andrića, koji je za prvoga svjetskog rata neko vrijeme proveo u internaciji u župnoj kući u Ovčarevu. Bistu je izradio kipar Z. Grgić.

Župa Ovčarevo imala je 1877. god. 2.677 vjernika, a 1935. god. 1600 (župa je u međuvremenu umanjena). Ona 1991. broji 4.650 vjernika (1974:4.135). U zadnjem ratu župljani su protjerani. Do danas ih se u župu vratilo oko 2.600.

Župu tvore sljedeća naselja: Ovčarevo, Bilići, Jankovići, Kalibunar, Kokošari, Kraljevice, Lovrići, Mikšića Brdo, Paklarevo (Babići, Barišići, Marjanovića Brdo, Valjančići), Peševići, Pilića Dočić, Prići, Radića Brdo, Šipovik, Vidoševići, Visokovići i Zagaj.

U zavjetno svetište Gospino vrelo gdje se nalazi mala kapelica iz god. 1923. hodočaste vjernici na blagdan Male Gospe (8. rujna) sa šireg travničkog područja. Ovu su pobožnost inicirali travnički isusovci. Početkom devedesetih godina započela je ovdje izgradnja zavjetne crkve koja je zbog ratnih događaja prekinuta. Ponovno je nastavljena 1998. i crkva je 2000. godine pokrivena. Plan crkve napravio je pok. Vinko Grabovac.

Postoji također i zavjetno svetište Sv. Ane u Vidoševićima, te zavjetne kapelice Sv. Ante u Paklarevu i Sv. Luke u Kraljevicama.


NA GORNJEM VIDEOZAPISU SE VIDI KAKO JE CRKVA IZGLEDALA PRIJE PREUREĐENJA A NA DONJEM VIDEOZAPISU I FOTKAMA VIDI KAKO LIJEPO IZGLEDA POSLIJE PREUREĐENJA.
HVALA SVIMA KOJI SU NA BILO KOJI NAČIN OMOGUĆILI OBNOVU CRKVE U OVĆAREVU.



<br

<br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br


Mediji o proslavi 180 godišnjice župe Ovčarevo i sv.Mihovila zaštitnika župe.

Župa Ovčarevo proslavila 180 godišnjicu postojanja na dan zaštitnika sv. Mihovila Arkanđela.


Danas je u župi Ovčarevo proslavljen njezin zaštitnik sv. Mihovil Arkanđel. Župa Ovčarevo danas je proslavila i 180 godina postojanja. Ovom prigodom posvećena je crkva i novoizgrađeni oltar.

Sveto misno slavlje predvodio je kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju brojnih svećenika iz susjednih župa. Na slavlju uz veliki broj vjernika ove župe nazočilo je i Predsjedništvo ŽO HDZ BiH ŽSB na čelu s predsjednicom Lidijom Bradarom.

Kardinal Vinko Puljić u svojoj propovijedi pozvao je sve vjernike da se trude izgraditi sliku pravih kršćana u čijem će susretu s njima drugi moći prepoznati one istinske kršćanske i moralne vrednote, u susretu koji će druge da obogati i učini ih sretnim jer su sreli pravog kršćanina.

Nakon svetog misnog slavlja uslijedilo je druženje u dvorištu crkve koje je organizirao OO HDZ BiH Travnik. Tom prigodom nazočnima se obratio predsjednik OO HDZ BiH Travnik, gospodin Mirko Batinić koji je pozdravio sve nazočne, zahvalio se Predsjedništvu ŽO HDZ BiH ŽSB na dolasku i podršci. U svom govoru u kratko je ukazao na važnost lokalnih izbora 7. listopada, predstavio je kandidata za načelnika gospodina Ivicu Harambašića, nositelja liste za općinsko vijeće gospodina Niku Grganovića i kandidate za općinsko vijeće Travnik kojih je 34 na listi, stoji u priopćenju Ureda za informiranje HDZBiH ŽSB.

Preuzeto sa dole navedenog portala.Hvala.


EVO I NEKOLIKO FOTKI SA PROSLAVE SV.MIHOVILA U OVČAREVU 29.09.2012.
fotke Marinko Marjanović i Marko Bokulić-Boto.


<br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br

POSVETA OLTARA U OVČAREVSKOJ CRKVI 29.09.2012


- 21:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.09.2012., nedjelja

OVčAREVO-29.07.2012.MLADA MISA FRA.MIROSLAVA -MITKA JONJIĆA

MLADOMISNICI FRANJEVAČKE PROVINCIJE BOSNE SREBRENE.
FRA.MIROSLAV-MITKO JONJIĆ
MLADA MISA U OVĆAREVU 29.07.2012.
Poslije mise pod stijenom,sv.Ane na Vidoševičima i mise na Paljikama veliki tjedan u župi Ovćarevo završen je sa mladom misom fra Miroslava -Mitka Jonjića.Nekoliko tisuća vjernika iz cijele župe Ovčarevo okolnih župa,Turbeta,Potkraja, Travnika ,cijele srednje Bosne,Hrvatske .Evrope i skoro ćitavoga svijeta imalo je tu sreću da bude na mladoj misi fra Miroslava.Poslije mlade mise svi gosti su pozvani pod šator koji je bio tako veliki da je mogao primiti skoro 2000 osoba.
Za poslugu su se pobrinuli mladi iz župe Ovćarevo na ćemu im ćestitamo jer nisu dozvolili da bude nitko gladan niti žedan.
Za dobro raspoloženje su se pobrinula grupa Exponent a kada se pojavio legenda Mate Bulić veselju nije bilo kraja.Cijeli program pod šatorom vodio je uspješno fra Josip Tomas.
Ostalo se do kasnih većernih sati.
Fra Miroslavu čestitamo još jednom kao i njegovoj majci i cjelokupnoj rodbini.
Pozdrav svima ma gdje god bili.
FRA MIROSLAV PRIMA BLAGOSLOV OD MAJKE SLAVICE.
Fra Miroslav Jonjić – sin † Zdravka i Slavice r. Babić, rođen 1987. u Travniku, župa Ovčarevo. Član je Franjevačke provincije Bosna Srebrena. Svećeničko ređenje: 29. lipnja u Sarajevu. Mlada misa: 29. srpnja u Ovčarevu.
Slavica Jonjič rođena Babić kći od Mare i Alojzije(pok)Babić iz Paklareva.


Sarajevo - Od svetkovine sv. Petra i Pavla franjevačka provincija Bosna Srebrena bogatija je za devet novih svećenika franjevaca. Našoj zajednici uvijek je velika radost i čast kad netko od naše subraće biva zaređen za đakona ili svećenika. Svećenik je vieliki dar narodu Božjemu, stoga je potrebno za taj dar zahvaljivati, ali i moliti za svećenika da bude ustrajan i dosljedan u svom zvanju.

<br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br


MISA.


KOLO POSLIJE MLADE MISE.


DOLAZAK FRA.MIROSLAVA MIROSLAVA POD ŠATOR MEĐU UZVANIKE,I PROLAZAK KROZ ŠPALIR KOJI SU NAPRAVILI MLADI OVČAREVSKE ŽUPE I SVIMA NJIMA JOŠ JEDNOM ČESTITAMO NA DOBROJ ORGANIZACIJI.



MATE BULIĆ JE SA SVOJIM NASTUPOM ODUŠEVIO SVE GOSTE.





A mnogi su željeli da imaju uspomenu sa Matom Bulićem.

<br <br <br <br <br <br

Ovu prelijepu pjesmu napisala je Ivanka Janković(bukovićka).
Pjesmu je pročitala pod šatorom. za sve nazoćne a posebno za njenoga rođaka fra Miroslava. Kako nismo uspjeli da je snimimo evo donosimo trekst ove jako lijepe pjesme,u kojoj je sadršana naša prošlost,sadašnjost i budućnost.
Hvala Ivanka.

U MOM RODNOM KRAJU.

Što godinama hranila je naše stare
samo svojim plodom, bez dinara i bez pare,
neorana osta naša njiva
neobrana lomi nam se šljiva
što kad prođe kroz kazan
nemoš ostat prazan
kapljica sveta ta
što sve boli lije i u mom rodnom kraju
hrana za dušu i tjelo i merak za raju.

Sad nekima i kamenje iznad grobova smeta
samo što ime na njemu je drugo
treba ga uklonit sa ovoga svijeta izbrisat mu svaki trag
bez razmišljanja da i on nekome je drag.
Ali ti bezdušnici samo vide svoje egoisti
ni svijesni nisu da pred bogom svi smo mi isti.

Dok grobovi naši vape
a kuće nam prazne zjape
pojedine bez prozora i bez vrata
mnoge bez oca majke bez sestre i brata.
Stoje zidovi tako sami i pusti
a svaki bi imao puno toga da izusti.
Pamte oni puno tuge radosti i smijeha
pa i tog slatkog istocnoga grijeha
gdje se iz ljubavi rađala ljubav zajedništvo i poštenje
kad svaki komšija bi bio pozvan na krštenje.

Danas zidovi samo stoje zarasli u polje ruža
što cijelim krajem opojni miris njihov se pruža
podivljale jadne pune žbunja i trnja
sudbina im nemož bit crnja.

Kad sam tu ublizini to trnje postaje pitomo i meko
kao da mi veli natebe sam ćeko
kao da mi veli đesi bolan tako dugo
o radosti moja moja tugo.

Baš kao i ove ruže
naši stari,sami sa sobom se druže
često bolesni i sami sebi prepušteni
od svih zaboravljeni i napušteni
željno išćekujuć taj da,
kad nam mogu kazat đesi bolan.
Jer sami liježu i sami se bude
kad doćekaju novi dan i sami se sebi čude.
ko godina dug im dan
noću nedolazi san
srce im od straha lupa
šta ako neko na vrata zalupa.

Nebijaše oni uvjek sami
njihovi najmiliji tamo su negdje vani
ostaviše svoju rodnu grudu
da tamo negdje sretniji budu.

I oni su kao cvijeće
koje nikad u potpunosti primiti se neće
uvijek traže grumen svoje njive
i grančicu svoje šljive
kao i onaj miris i ružinu ljepotu
da im bude lakše u životu.


Tako su svi osuđeni na neku tugu
u najbližem obiteljskom krugu.

Volim tu grudu, njivu i šljivu i brdo iznad moje kuće
što me uvijek sebi vuće.

Volim tu zemlju napaćenu i ponosnu,
volim otići u Bosnu.

Volim tog našeg čovjeka po svojoj prirodi dosta jednostavan
rađa se samo tu i niko mu nije ravan.

Mnogi danas nažalost drukčije to vide
i onoga svoga pomalo se stide
roda bosanskohrvatskoga.

Govor njihov bolan često ih odaje
da iz Bosne je on se poznaje.

Pa ako ćemo i po onoj božijoj
sad dobro me čuj


SVOJE VOLI, A TUĐE POŠTUJ


Ivanka Janković (bukovićka)


Poštovani posjetioci bloga sa ovom prelijepom pjesmom završili smo ovaj post o mladoj misi fra Miroslava Jonjića,kojemu još jednom od srca ćsetitamo a sve vas molimo da se molite za redovnička zvanja.
Pozdrav svima ma gdje god bili.


- 16:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.09.2012., subota

GOSPINO VRILO-MALA GOSPOJINA.08.09.2012


Ovako je danas bilo na Gospinome vrilu.Fotku smo posudili od Ivane Jankovic kojoj se zahvaljujemo.

http://www.visitbosnia.org/bih/index.php?option=com_content&view=article&id=1450:svetite-gospino-vrilo-travnik&catid=103:religijske&Itemid=413
Ako kliknete na gore navedeni link vidjet ce te jedan prelijepi snimak svetista na Gospinom vrilu.





U središnjoj Bosni blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije - Mala Gospa posebno se svečano slavi u travničkoj župi Ovčarevo, u svetištu nadomak Travnika, koje nosi naziv Gospino vrilo. Blagdanska sveta Misa slavi se na otvorenom, a prisustvuje više tisuća vjernika. Na molitvenim svečanostima trodnevnice okuplja se velik broj vjernika, a najviše na misi uočnici kada je, tradicionalno, i blagoslov djece.

Svetište Gospino vrilo se nalazi jedan kilometar zapadno od Travnika, uz izvor ispod šumovitog brežuljka, gdje su mještani i prolaznici desetljećima tražili i nalazili tjelesnu, ali i duhovnu okrjepu, vjerujući u nadnaravnu moć ovoga mjesta i izvora hladne pitke vode. To su, u čestim šetnjama sa sjemeništarcima, zapazili i Isusovci, profesori u travničkom sjemeništu i u Nadbiskupskoj gimnaziji, te su na tom mjestu, nazvavši ga Gospino vrilo, 1923. godine izgradili kapelicu. I Gospino vrilo je ubrzo postalo poznato među hrvatskim katoličkim pukom i izvan područja središnje Bosne
.Hodočasnici i prolaznici se vodom s izvora križaju, nose je sa sobom i škrope svoje kuće, gospodarske objekte, svoje bolesne..., moleći svoju nebesku Majku za zagovor kod dragoga Boga. Od samih hodočasnika, još davno, potekla je inicijativa za gradnju veće crkve, što je 1989. i počelo. No, prije nekoliko godina na radost ovdašnjeg katoličkog puka i brojnih hodočasnika, crkva je završena. Jedna je od najljepših u srednjobosanskom kraju, a posvećena je blaženoj Gospi.



Fotke o tome kako je bilo na Gospinome vrilu 08.09.2012.poslao nam je Marko Bokulic(Boto) kojemu se iskreno zahvaljujemo.

<br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br


Gornju fotku nam je poslao Marinko Marjanovic kojemu se zahvaljujemo.






- 21:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.09.2012., utorak

PAKLAREVO -NAŠICE.P.D."PAKLARSKE STIJENE NA SLETU PLANINARA U SLAVONIJI"

PLANINARI IZ PAKLAREVA USPJEŠNI U SLAVONIJI.




01. i 02. rujna t.j. subota i nedjelja 19.članova društva je išlo u Našice na 37. slet planinara Slavonije.
Prvi dan je bio rganiziran posjet samostanu Sv Anto Padovanski, muzeju u dvorcu Dore Pejačević, knjižnici, glazbenoj školi kojom prilikom smo imali organiziran ručak, zatim noćenje u hotelu Park i restoranu Ribnjak. Drugi dan 02.09.2012 g je gradonačelnik gosp. Krešimir Žagar otvorio slet planinara na želj.postaji Londžica. Kod dorinog paviljona, veliki park u Našicama je bio zabavno sportski program uz osiguran ručak od domaćina PD Krndija. Na sportskim igrama naše društvo je osvojilo sedam medalja.
Prvo mjesto u povlačenju konopca, dobili smo pehar, Trčanje u vreći Mladen M. prvo mjesto i drugo mjesto Toni K. obadvojica dobili medalje, disciplina-povlačenje u mosoru, ekipno treće mjesto Marinko V, Marko B. i Marinko M - svi dobili medalje, drugo mjesto u bacanju kamena s ramena, Anto Lovrenović zv.Babi - dobio medalje i kozlić disciplina ekipno treće mjesto Augustin V, Tončo Ž. i Mato Ž. svi dobili medalje. Osobno nam je čestittao gradonačelnik, popio naše kruškovače rakije, malo smo i zapjevali, srdačno se pozdravili i sretno se vratili kući! Toliko o planinarskom pohodu!

A kako su nam ljubazni domaćini rekli da se blog -kliknu vilo -čta i u Slavoniji ovim putem se još jednom zahvaljujemo svima koji su na bilo koji naćin poogli da naš boravak u Našicama ostane u nezaboravnome sječanju.
HVALA SVIMA.

U Našicama smo sreli Stipu Babića zv. Stipče koji je darovao za izgradnju Planinarskog doma 1.000,00 kuna, a također je bio i na sletu planinara
Nikola Babić (Damira) koji je dao za izgradnju doma 100 eura.

Spisak osoba koje su pomogle svojim novćanim prilozima nastavak izgradnje doma na Galici.

1.Jozo Lovrenović................... 300,00 KM,
2.Ivica Domić, zv.cimer ........... 250,00 Eura,
3.HVIDRA, Travnik,............... 100,00 KM,
4. Zoran Babić,........................100,00 KM,
5.Ilija Grgić, ............................100,00 CHF
6. Mijo Jurišić, ........................ 50,00 KM.
7.Stipo Babić-Stipće________1000-Kuna.
Nikola Babić(Damira)_______100 Eura.

Hvala svima na nocćanim prilozima a kako ubrzo poćinje nastavak radova na domu molimo sve ljude dobre volje da nam pomognu sa svojim novžanim prilozima.

Ćestitamo planinarima na osvojenim medaljama a kako je među njima bio i policajac nadamo se da nije bilo problema na granici sa tolikim medaljama.

<br <br
Planinari iz Paklareva, okićeni medaljama sa sportskih natjecanja planinarskih društava, ispred dvorca Pejačević u Našicama.

<a
A da u ravnoj Slavoniji nije sve baš tako ravno vidi se na gornjim fotkama.Imaju i oni svojih brda i dolina po kojima se i te kako može umorit,a tu su i lijepe planina Papuk,Psunj.Krndija i dr.



<br <br
Spomen soba Dore Pejačević, prve hrvatske skladateljice. Prof. Silvija Lučevnjak sve vrlo iscrpno objašnjava. Inače, Silvija je bila jedna od našičkih planinara koji su se na Vlašić popeli rutom preko Brajkovice i Devećana...
Nakon dočeka u franjevačkom samostanu i razgledanja župne crkve sv. Antuna Padovanskog iz 13. stoljeća, te nakon posjete Glazbenoj školi, prof. Silvija Lučevnjak povela je goste iz Paklareva u razgledanje dvorca Pejačević...
<br Domaćini sa svojim gostima u obilasku grada.


ZAJEDNIĆKA VEČERA I DRUŽENJE UZ PJESMU-

<br <br <br <br <br <br <br <br <br


<a A onda - iznenađenje! Došli su braća Babić, paklarani koji žive u Mikleušu. Tamo se bave ovčarstvom, proizvode ovčji sir i imaju najveće stado autohtone travničke pramenke u Slavoniji...
Stipće se odmah upustio u srdačan razgovor s potpredsjednikom PD Krndija Brankom. Stipo je donio i 1000 kn za gradnju planinarskog doma na Galici i odmah dobio uredno ovjerenu priznanicu. Hvala mu od srca!

<br A da gostima ništa ne nedostaje brinuo se bračni par Kopecki, oboje zaposleni kao domari u Gradskoj Glazbi Našice. Naša Dragica i..
...njezin suprug Stjepan. Inače, on je 28. srpnja 2012. prvi od našičkih planinara svladao zahtjevnu planinarsku turu Ovčarevo - Kraljevo Guvno - Brajkovica - Devećani - Galica. Svaka mu čast!

A da nebi ljudi pomislili da su se medalje.nagrade i priznanja dobili tek tako ,bez truda znoja i napora vidjet ce mo na slijedecim fotkama.
<br Ispred željezničke postaje Londžica gdje je 2. rujna 2012. svečano otkrivena spomen ploča povodom 50-godišnjice Slavonskog planinarskog puta, 50-godišnjice PD Krndija Našice i 90 godina organiziranog planinarstva u Našicama.



<br <br <br <br <br <br <br Poslije napornoga pjesacenja stigli smo i u lijepi gradski park u Nasicama,gdje smo za rucak imali jako dobar cobanac,i gdje su mnogi trazili porciju vise.Nadam se kad Slavonci probaju Bosanski lonac i pite da če tražit recept.
.Nakon kracega odmora slijedila su sportska natjecanja.

*A SADA U OSVAJANJE ODLIČJA*



- 20:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2012 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Ožujak 2024 (1)
Veljača 2024 (1)
Listopad 2023 (1)
Kolovoz 2023 (2)
Srpanj 2023 (1)
Svibanj 2023 (1)
Siječanj 2023 (2)
Prosinac 2022 (1)
Studeni 2022 (2)
Srpanj 2022 (1)
Svibanj 2022 (1)
Veljača 2022 (4)
Rujan 2021 (1)
Kolovoz 2021 (1)
Srpanj 2021 (2)
Siječanj 2021 (1)
Rujan 2020 (1)
Kolovoz 2020 (1)
Srpanj 2020 (1)
Svibanj 2020 (1)
Siječanj 2020 (1)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (1)
Rujan 2019 (2)
Kolovoz 2019 (2)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Ožujak 2019 (3)
Siječanj 2019 (2)
Kolovoz 2018 (1)
Srpanj 2018 (2)
Lipanj 2018 (1)
Svibanj 2018 (3)
Travanj 2018 (1)
Siječanj 2018 (3)
Prosinac 2017 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (1)
Kolovoz 2017 (2)
Srpanj 2017 (2)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (1)
Travanj 2017 (2)
Ožujak 2017 (2)
Veljača 2017 (1)
Siječanj 2017 (2)
Prosinac 2016 (2)
Studeni 2016 (2)

IFD-PAKLAREVO

Linkovi