lipa noć

Nkaon dugog, predugog dana, iako sam mislila kako ću morati otkazati sinoć skovan plan o odlasku na pizzu sa kćeri, ipak sam prikupila nešto snage za vožnje kući i ispunih obećanje. Kakva noć... skoro bonaca, mjesečina, luka puna plovila, više boljih nego lošijih, na jedan, dva, tri i četiri kata... Maštamo nas dvije što bi i kako provodili vrijeme na tom plutajućem luxuzu...

Još neku večer, dok smo sjedile na klupi na omiljenoj nam poziciji nad rivom, prisluškujući razgovore lokalnih bakica koje su u detalje upućene u događaje o kojima se naveliko piše u novinama, o izvanbračnom djetetu poznate hr-holiwoodske zvijezde, o tome koliko je zgodan ili nije, pošten ili nešto manje pošten, nešto više o problemima njihova susjedstva nego li im vlastitih, napokon ovjekovječih pravu ulizičku i, zapravo, potpuno neopravdanu glupost: usred našeg malog mjesta, uz hrvatsku zastavu i zastavu s grbom našeg malog mjesta, vijori se zastava Europske Unije! Dozvoljavam vlastitu si neupućenost, ali isto tako ne mogu pojmiti što bi ta zastava trebala predstavljati usred Hrvatske, istaknuta na mjestu gdje bi trebala biti samo naša obilježja?!
Jesmo li spremni do kraja skinuti gaće, pa neka se sve praši? A možda je to sve zbog turizma?
Aaaaaaaaaa, takoooooooooooo, bit će da je takoooo... rolleyes
Čuvaj nas, Bože, od vlastite gluposti.
Amen.

Image Hosted by ImageShack.us
Shot with EX-Z60 at 2007-07-28


Ovo je, naravno, osim moje ljubljene kćeri, valjani razlog za ignoriranje večerašnjeg umora:

Image Hosted by ImageShack.us
Shot with EX-Z60 at 2007-07-28


Image Hosted by ImageShack.us
Shot with EX-Z60 at 2007-07-28

28.07.2007. u 22:57 | 10 Komentara | Print | # | ^

izlazak, glazba, vrućine, neredi...

Ipak, sinoć sam se odvažila na dugo neodrađeni izlazak, onako, baš kako spada. Nakon što smo dijete i ja odradile svakovečernju šetnju, vožnju vlakićem, piće u obližnjem kafiću i petminutno sjedenje nad lukom i zamišljanje u kojoj bi nam od vezanih brodica bilo najbolje, pa nakon što sam je otputila u san, umalo je ponoć bila kad sam izašla. Nas četvero se našlo pred kafićem, utaživali žeđ i onda je V. oko 0230 počeo inzistirati na posjet novootvorenoj diskoteci, oko čega se konačno i složismo.
Moje "veze i poznanstva" su nam omogućila besplatnu taxi vožnju do diskoteke u kojoj je bilo puuuuuuuuuuuuuuuuuno premlaaaaaaaaaadih ljudi. Glazba - 'nako, uglavnom svenazočni techno, ali u malo prekomercijaliziranim inačicama... Guranje, gaženje, izbjegavanje cigareta... Hm, valjda me prošlo vrijeme za takve gužve... Inače, čak je mama i plesala, skakutala :)
In-šoma-de-la-šoma, prije 4 smo se uputili prema mjestu, puni priča iz dana kako je to bilo kad smo mi bili mlađi... :)
Legla u 5, ustala u 10, nedostatak sna... blagi mamurluk...

Nabavila sam si cd Kristijana Beluhana yesthumbupthumbupthumbup Preko Otvorenog radija čula sam par njegovih stvari i baš me zaintrigiralo. I odlaskom u grad obogatih si siromašnu kućnu domaću glazbenu scenu. Dečko je skroz dobar, uhu ugodan, ali bojim se opstanka... I Natali Dizdar koja je bila svijetla točka HR glazbe je nestala...
Kristijan, drži se!

Vruće je... Na plažu odlazimo tek oko 18 h. Ne pada nam napamet ranije. I mi dođemo, a sva djeca već na odlasku jer su "na plaži već od 2 ure!". Ne mogu razumjeti roditelje koji hladno pošalju u 13, 14 h na zvizdan, mimo svih mogućih upozoravanja stručnjaka putem svih mogućih medija o štetnosti, čak štoviše, opasnosti zračenja sunčevog... Znam, znam... njihova stvar.

U mjestu vlada totalna anarhija. Radi tko što kako kada i gdje hoće. Buka cjelonoćna, razbijanje, divljanje, povraćanje, obavljanje nužde (da ne kažem pišanje!) na svakom uglu. Mjesna plaža na kojoj se i mi inače kupamo, čini se, pretvorila se u noćno okupljalište narkomana. Znalo se dogoditi da se nađu na plažama injekcije, no, nažalost, jučer se lokalno dijete i ubolo na jednu. Pandurija sve zna, ali potpala je pod utjecaj pritiska lokalnih "moćnika" i onih koji će to tek postati, i bezvoljno odrađuje sezonski angažman po mjesnim plažama samo danju, naravno, kupajući se.
Osjećam se potpuno nezaštićeno i molim Boga ostati pošteđena od svih potencijalnih neugodnosti i nečeg goreg, jer zaista ne znam kome bih se mogla obratiti. Zapravo, mnogima... Pitanje je tko bi slušao i čuo...

Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 2007-07-22

Image Hosted by ImageShack.us
Shot with EX-Z60 at 2007-07-22

22.07.2007. u 14:56 | 9 Komentara | Print | # | ^

dugo toplo ljeto...

Čini se, kako je zaljetilo, životni ritam se bitnije promijenio. Fakat se više radi, iako, ne mogu se žaliti: svaki tjedan sam 2-3 dana slobodna. Svejedno, opet mi vrijeme nekako izmiče. To se, zapravo, odražava ponajviše na moje net posjete. Ustvari, spojim se, ali samo pogledati što ima novoga kod dragih mi blogera i pročavrljati s frendovima na gmailu ili msn-u. U osatlim obavezama i zabavama ne zaostajem :)
Ustvari, sad kad promislim, i zaostajem! Zaostajem u večernjim izlascima više nego ikad do sad. Evo i polovice srpnja, a ja ne znam jesam li 5 puta bila navečer vani. Istina, N i ja dočekamo noć vani, šetamo, sladoledi, pizze, kino, pa i noćno kupanje... Ne liježe prije 2245 (iako mislim kako je to prekasno za devetogodišnje dijete). Ali, to nisu večernje-noćni izlasci. Kad ona legne, dok obavim što imam, eventualno pogledam e-mail i prochatam s frendovima, dođe ponoć - ponoć i pol, i moje oči poćnu se neusklađeno ponašati, san me potpuno obuzme i to je to.
Moram smjesta nešto promijeniti. Ali eto, i večeras se nakanih uputiti barem na piće, a maloprije mi javili kako mi ujutro valja već u 6 biti na poslu. Dakle, otpalo... Sutra?

Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 2007-07-08

Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 2007-07-08

08.07.2007. u 14:29 | 7 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0

< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Studeni 2009 (1)
Srpanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (1)
Veljača 2009 (1)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (2)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (4)
Kolovoz 2007 (5)
Srpanj 2007 (3)
Lipanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (4)
Travanj 2007 (6)
Ožujak 2007 (3)
Veljača 2007 (4)
Siječanj 2007 (17)
Prosinac 2006 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tvKomentari da/ne?

Opis bloga

e-mail: okosjenki@net.hr


Kao prvo, trebalo bi pokazati kako Kosjenka i Regoč izgledaju.
Dakle, na internetu sam našla malog Regoča, dok se Kosjenku nikako nije dalo uhvatiti. Onda sam si prije par minuta dala truda, pa sam je pokušala nacrtati onakvom kakvu bih je zamislila današnjom maštom. I evo ih:

Image Hosted by ImageShack.us
Regoč


Image Hosted by ImageShack.us
Kosjenka


Budući sam do prije par godina, što se frizure barem tiče, bila Kosjenkina sušta suprotnost, od kako sam pustila kosu, a koja je, valjda nakon toliko godina zatočenistva luđackom brzinom krenula rasti, mnogi iz bliske mi okoline, u šali znaju reći da izgledam upravo kao Kosjenka, iako smo bojom kose u velikom raskoraku! (A ni frizura nije baš ista!)
Zašto nisam blog nazvala samo "Kosjenka"?
Razmišljala sam o tome i zaključila kako će se u nekim trenucima zasigurno pojaviti kakav Regoč, ili će neki od prošlih Regoča biti spomenuti u nekom kontextu (Regoč: metafora za bilo kojeg muškarca koji bi eventualno bio ili je već spomenut: brat, otac, ex muž, ev. dečko, prijatelj, susjed, župnik, rođak, kolega...), strpah i njega u naslov bloga.
I tako se rodio ovaj blog.
Ništa osobito mudro i novo u ovom blogu neće se naći. Pišem ga uglavnom kao vrstu dnevnika i objavljujem svoje fotografske uradke za koje ne mislim kako su umjetnička djela, već su po nečemu meni osobito drage, pa mi ih lijepo vidjeti kao dekoraciju mojih misli.
Sve je to i dio moje opčinjenosti napretkom ove vrste tehnologije.
No, iz toga se izrodila jedna jako dobra stvar, a to je virtualno upoznavanje drugih i suosjećanje s tuđom radosti, a bome nerjetko i tugom.
Ecco. To bi bilo to o Kosjenki. A i Regoču.

Linkovi

ljudi koje rado pročitam:

POST SECRET
NOVOGODIŠNJE LUDILO
BROD U BOCI
HEROSTRAT(IŠTE)
MENTINA
RUDARICA U SEOSKOJ IDILI
ZG DNEVNIK
012 STATION
FANNY
MUDRI I NJEGOVE PREKRASNE FOTOGRAFIJE
MELANCHOLIA
i još ih ima!!!