Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/okosjenkiiregocu

Marketing

izlazak, glazba, vrućine, neredi...

Ipak, sinoć sam se odvažila na dugo neodrađeni izlazak, onako, baš kako spada. Nakon što smo dijete i ja odradile svakovečernju šetnju, vožnju vlakićem, piće u obližnjem kafiću i petminutno sjedenje nad lukom i zamišljanje u kojoj bi nam od vezanih brodica bilo najbolje, pa nakon što sam je otputila u san, umalo je ponoć bila kad sam izašla. Nas četvero se našlo pred kafićem, utaživali žeđ i onda je V. oko 0230 počeo inzistirati na posjet novootvorenoj diskoteci, oko čega se konačno i složismo.
Moje "veze i poznanstva" su nam omogućila besplatnu taxi vožnju do diskoteke u kojoj je bilo puuuuuuuuuuuuuuuuuno premlaaaaaaaaaadih ljudi. Glazba - 'nako, uglavnom svenazočni techno, ali u malo prekomercijaliziranim inačicama... Guranje, gaženje, izbjegavanje cigareta... Hm, valjda me prošlo vrijeme za takve gužve... Inače, čak je mama i plesala, skakutala :)
In-šoma-de-la-šoma, prije 4 smo se uputili prema mjestu, puni priča iz dana kako je to bilo kad smo mi bili mlađi... :)
Legla u 5, ustala u 10, nedostatak sna... blagi mamurluk...

Nabavila sam si cd Kristijana Beluhana yesthumbupthumbupthumbup Preko Otvorenog radija čula sam par njegovih stvari i baš me zaintrigiralo. I odlaskom u grad obogatih si siromašnu kućnu domaću glazbenu scenu. Dečko je skroz dobar, uhu ugodan, ali bojim se opstanka... I Natali Dizdar koja je bila svijetla točka HR glazbe je nestala...
Kristijan, drži se!

Vruće je... Na plažu odlazimo tek oko 18 h. Ne pada nam napamet ranije. I mi dođemo, a sva djeca već na odlasku jer su "na plaži već od 2 ure!". Ne mogu razumjeti roditelje koji hladno pošalju u 13, 14 h na zvizdan, mimo svih mogućih upozoravanja stručnjaka putem svih mogućih medija o štetnosti, čak štoviše, opasnosti zračenja sunčevog... Znam, znam... njihova stvar.

U mjestu vlada totalna anarhija. Radi tko što kako kada i gdje hoće. Buka cjelonoćna, razbijanje, divljanje, povraćanje, obavljanje nužde (da ne kažem pišanje!) na svakom uglu. Mjesna plaža na kojoj se i mi inače kupamo, čini se, pretvorila se u noćno okupljalište narkomana. Znalo se dogoditi da se nađu na plažama injekcije, no, nažalost, jučer se lokalno dijete i ubolo na jednu. Pandurija sve zna, ali potpala je pod utjecaj pritiska lokalnih "moćnika" i onih koji će to tek postati, i bezvoljno odrađuje sezonski angažman po mjesnim plažama samo danju, naravno, kupajući se.
Osjećam se potpuno nezaštićeno i molim Boga ostati pošteđena od svih potencijalnih neugodnosti i nečeg goreg, jer zaista ne znam kome bih se mogla obratiti. Zapravo, mnogima... Pitanje je tko bi slušao i čuo...

Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 2007-07-22

Image Hosted by ImageShack.us
Shot with EX-Z60 at 2007-07-22

Post je objavljen 22.07.2007. u 14:56 sati.