Kužinavanje oli šumprešavanje

utorak, 26.02.2008.

Puretina sa okusom mora

U modernoj kuhinji manje više sve je dozvoljeno, jer davno se odustalo od nekih tradicija, a i nema nešto puno čuđenja i nije neka velika novost mješanje mesa i ribe...Ja sam u principu veliki zaljubljenik u to i moram reči da ima puno raznih spiza koje ja radim na takav način!!

Za punjenu puretinu potrebno:
800 grama puretine od prsa
200 grama repića od škampa
200 grama šparoga (može iz doze)
pesto Genovesse (zeleni talijanski dodatak jelima
baziran na bosiljku, peršinu, maslinovom ulju,
pinjolima i parmezanu)
sol i papar,
čačkalice za učvršćivanje,
tri jaja,
100 grama oštrog brašna,
100 grama kokosovog brašna,
malo mlijeka ca 1 dec.,
2,5 deca sojinog ulja za prženje.

Za pire krompir potrebno:
pola kilograma krumpira
50 grama maslaca
dec. mlijeka
sol

Za salatu, Grci je nazivaju
"Tzaziki" potrebno:
jedan sviježi krastavac,
dvije pice češnjaka,
sol i papar po želji,
malo maslinovog ulja,
malo balsamico osta,
2 deca kiselog vrhnja
1 dec jogurta.



Krumpir stavimo kuhati u slanu vodu...
Puretinu narežemo na šnicele ca 100 grama veličine,
lagano ih natučemo i posolimo sa obje strane,
sa jedne strane malo popaprimo i premažemo sa laganim slojem pesta Genovesse, na to stavimo šparoge i repiće škampa,sastavimo krajeve i zarolamo...učvrstimo sa čačkalicama...
Napravimo mješavinu kokosovog i oštrog brašna...



U jedno jaje dodamo još dva žutanjka i malo mlijeka i sve to izbatimo u homogenu smjesu...
Puretinu uvaljamo u brašno, odstranimo višak brašna, uvaljamo u smjesu od jaja i pečemo u sojinom ulju na laganoj vatri, nakon pet minuta okrenemo na drugu stranu da se i ona ravnomjerno isprži... nakon 4-5 minuta okrenemo svaki šnicel i uz pomoč viljuške izvadimo čačkalice, tako da viljuškom držimo meso gdje je čačkalica a nju normalo izvučemo, meso propržimo još minutu i izvadimo ga u vatrostalnu zdjelu koju smo prethodno obložili kuhinsim salvetama, da upiju višak masnoće... U međuvremenu u teči na otopljeni maslac, propasiramo krumpir, dodamo mlijeko, soli po želji i utučemo pire krompir... Za salatu očistimo krastavac i skinemo mu koru, narežemo ga na kolutiće, dodamo sitno sjeckani češnjak, maslinovo ulje i aceto balsamico, promiješamo i na sve dodamo kiselo vrhnje i jogurt, još jednom promiješamo...



I to je to... DOBAR TEK!!!

Tip 1: ja puretinu namočim prije svega jedno sat vremena u mlijeku, pa je kasnije puno mekša i ukusnija.
Tip 2: salata od krastavca se radi najzadnja u zadnjem trenutku, jer ako krastavac držimo puno narezan on počne puštati svoju tekučinu i nije više tako ukusan, ja ga držim u frižideru sve dok sve ostalo nije spremno za serviranje i

- 09:33 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (4)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (2)
Ožujak 2008 (5)
Veljača 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Ništa bez glazbe

Uz Blog

  • Eto pokušat ću na ovom svom blogu prezentirati nekoliko recepata i receptura iz moje male kužine, koju strašno volim... Kuhanje je umjetnost, a uopče nije teško samo je ponekad potrebno obratiti malo više pažnje...uzeti malo više vremena, jer kužinavanje zahtjeva tri osnovne stvari od nas:
    Ljubav i nježnost prema spizi, Kreativnost i Domišljatost
    Dobar tek!!!

Meni dragi...e..

Volin dicu...