Kužinavanje oli šumprešavanje

ponedjeljak, 18.02.2008.

Zapečene penne ( makaroni )

Jedno veoma ukusno jelo za koje nam nešto i ne treba puno kužinavanja... potrebno nam je:

300 grama purečih šnicela
jedna velika mrkva
150 grama skuhanog zrna graha
kašikica pesto genoveze
pola deca maslinovog ulja
dec bijelog vina
250 grama penna (makarona)
200 grama ribanog sira emental
dva deca vrhnja za kuhanje
sol i papar



Puretinu i mrkvu narežemo na rezance, te propržimo na maslinovom ulju... zalijemo vinom i dodamo kašikicu pesta genoveze i pirjamo desetak minuta na tihoj vatri dok vino ispari... Penne (makarone) skuhamo u posoljenoj vodi sa par kapljica ulja, da se ne zaljepe... U rostjeru za peć pomiješamo makarone, puretinu sa točom i grah...sve skupa pospemo sa sirom i zalijemo sa vrhnjem za kuhanje...



Rostjeru stavimo u pečnicu zagrijanu na 150 stupnjeva i zapečemo makarone jedno 35 minuta... i to je to...Dobar tek!!!


- 09:41 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (4)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (2)
Ožujak 2008 (5)
Veljača 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Ništa bez glazbe

Uz Blog

  • Eto pokušat ću na ovom svom blogu prezentirati nekoliko recepata i receptura iz moje male kužine, koju strašno volim... Kuhanje je umjetnost, a uopče nije teško samo je ponekad potrebno obratiti malo više pažnje...uzeti malo više vremena, jer kužinavanje zahtjeva tri osnovne stvari od nas:
    Ljubav i nježnost prema spizi, Kreativnost i Domišljatost
    Dobar tek!!!

Meni dragi...e..

Volin dicu...