Never be affraid to dream!

28.06.2008., subota

Hitan mail + utakmica

Kako imam 2 maila, jedan koristim redivito, a drugoga rijetko gledam. I tako danas ja odlučila bacit oko na taj drugi mail i vidjeh ovo:

PROSLJEĐUJEMO VAM MAIL SA ZAMOLBOM ZA HITNU POMOĆ

Poštovani, za našeg kolegu Tomislava Miletića (rođen 1971.g.) koji je
iznenada obolio od leukemije hitno se traži krvna grupa AB +. Na Rebru gdje
je hospitaliziran, na zalihama nemaju ni kapi te krvne grupe. Nula nije baš
podesna jer je u lošem stanju i doktori traže baš njegovu krvnu grupu koja
je najrijeđa. S obzirom da je već u tretmanu, HITNO je preblaga riječ, stoga
Vas molim da ovaj mail proslijedite svojim prijateljima i poznanicima ili
ako netko ima tu grupu i voljan je dati krv, neka se javi:

gospođi Jasminki Dugandžiji Mašović na broj 098/288 945 ili mail:

jasminka.dugandzija-masovic@zg.htnet.hr i pošalje svoje podatke i telefonski
broj radi kontakta.
Molimo Vas da mail proslijedite dalje.

Zahvaljujemo na pomoći!
--
ZAKLADA ANA RUKAVINA


Zanimljivo zaista, jer, ja baš imam AB krvnu grupu. Mislim čak da je +. Mail je poslan još u 4.mjesecu tako da pretpostavljam da je ta pomoć već odavno stigla. Nadam se da je tako. Ja se inače bojim bilo kakvih injekcija, vađenja krvi, pikanja i slično i nikad mi nije palo na pamet ić davat krv, mada bi htjela jer je to jedno stvarno predivno dobro djelo, za dobrobit drugih ljudi, ali ja to jednostavno ne bih mogla podnijeti. Da pola sata ležim dok mi krv izlazi kroz cjevčicu. Mislim da bi mi došlo slabo, jer slabo mi zna doć samo šta vadim krv, onih nekoliko mililitara. Ovaj mail me toliko nekako dirnuo da sam čak i pomislila da bi mooogla ja dat krv, makar mi je to noćna mora. AB je specifična krvna grupa jer mogu primati od svih krv, a davati mogu samo svojoj. Kad malo bolje promislim ne znam da li bi uopće i uzeli moju krv s obzirom da već 10 godina pijem tablete.....mislim da ipak ne bi to tako išlo....kao što ne uzimaju krv od ljudi sa manjkom željeza.....mogla bi pročačkat netom i informirat se malo.
Jedna moja draga prijateljica, Kristinka je još u srendjoj davala krv...i divim joj se na tome. Ma, nije to tako strašno:) Možda se jednom i odvažim na tako nešto. Jednom kad ne budem više pila tablete svoje....:)

Jeste li vi ikad davali krv?

Nova anketa!

Dodatak!

I da, gotovo je europsko prvenstvo u nogometu i pobjednici su Španjolci. :) Na nečiju radost, a i na nečiju žalost. Ja sam navijala za Njemačku, ali šta je, je, Španjolci su i zaslužili pobjedu. I dragi su mi. :) Utakmica je bila zanimljiva i napeta, a mali Torres je dao gol. :)
Sad nam preostaje čekanje 2010. i kvalifikacije za svjetsko gdje ćemo se dokazati:) S nestrpljenjem to očekujem:)


Ma rasturam!

Ajde, da se malo pohvalim sada....:) Ova 4.godina faxa mi je najuspješnija do sada heheeh:)
Dakle ovako, da ja to sve skupim u jedno.....što se sve dogodilo ove akademske godine:

Studeni
1. Ocjensko iz glazbenog - odlično obavljeno

Siječanj:
2. Ocjensko iz likovnog - vrlo dobro obvavljeno
3. Ispit iz ekologije: 3

Veljača:
4. Ispit iz obrazovanja darovitih: 4
5. Ispit iz sviranja: 5
6. Ispit iz metodike glazbenog: 5
7. Ispit iz metodike likovnog: 5

Ožujak:
8. Ocjensko iz hrvatskog: 5!
9. Ocjensko iz prirode: priprema za sat:5, izvedba ocjenskog 4

Travanj:
10. Ocjensko iz tjelesnog: 3

Svibanj:
11. Ocjensko iz matematike - super obavljeno

Lipanj:
12. Ispit iz metodike kineziologije (tjelesnog): 4
13. Ispit iz didaktičke dokimologije (ocjenjivanje): 5
14. Ispit iz medijske kulture: 5
15. Ispit iz metodike prirode i društva: 5
16. Dogovor za diplomski

Ostaju mi još 4 ispita: metodika hrvatskog (04.07.), metodika matematike (10.07.), obiteljska pedagogija (9.mj.) i metodologija istraživanja u odgoju (9.mj.)


Eto...:) A morala sam se malo pohvalit...:) A sad ću vas (a i sebe) obavijestit koliko sam sve skupa imala /imam ispita i koliko sam njih pala:=)

Sve ukupno ispita: 31
Do sada položenih: 27
Ukupno ispita koji nisu otprve bili položeni:) : 5

Bilo je i ispita koje sam više puta ponavljala kao što su matematika i razvojna psihologija....no to su bili ispiti za pamćenje, i sve na 2.godini faxa.....:) Za krepat:) Zbog matematike sam skoro pala godinu.....izvukla sam se hvala Bogu:)

Ok, dosta egoizma:)))

Nedavno sam si sama rezala šiške i to se stvarno vidi da je netko jako stručan to rezao jer su zaista smiješne:))) Malo sam ih previše skratila, ali narast će uskoro.
Bili smo prošlu subotu u Malinskoj, u Crossu (disko Crossroad - ima i na netu stranica, ako koga zanima www.crossroad-diskoteque.hr) Alex, D, D i ja. I baš je bilo dobro, već 2 godine nisam tamo bila pa je bilo i vrijeme. Alexu se svidjelo:) Nije prije nikad tamo bio. Vruće je i grozno jeeeeeeee! Kupila sam si neki dan od Nivee dezodorans neki novi, ljubičasta neka boja, sa avokadom, ako se ne varam, i stvarno je dobar...a i dobro miriši:) Mislim da ćemo sljedeću subotu u Ri ići Alex i ja, tata mi ide u Njemačku tjedan dana, blago mu se, pa će novi auto bit doma pa ću ga iskoristit:) No, to je to, idem čitat knjigu....:)

Pusa svimaaaa!


24.06.2008., utorak

Jedan novi

Evo me!
Stavila sam vam i novu anketu, mislim da je bilo i vrijeme. Radi se o europskom prvenstvu u nogometu. Svima je očito favorit bila Hrvatska, ali što se može......
Dvije utakmice sam gledala sa frendicama u jednom kafiću "Mare", na obali u Krku i bilo je odlično! Sve kockasto, crveno-bijelo. I veselje. Ja sam od brata posudila neki dres sa čepovima od Ožujskog, namazala sam nokte na rukama i nogama crveno - bijelo (još uvijek su takvi hehe), zavezala šal kockasti oko glave, zataknula zastavicu na auto i pravac dole! :) To pričam o zadnjoj utakmici, kobnoj za nas. Za prošlu utakmicu smo išle s njihovim autom kojem se može dignut krov pa smo trubile po gradu i vozile se tako 15-ak minuta, virile kroz krov....ludnica je bila. I ovaj put smo se nadale ludoj vožnji i trubama (ovaj put bez krova jer moja stara Fiesta nema tu mogućnost, samo mogućnost otkazivanja motora i uzimanje prijevremenog bolovanja), ali to se nažalost nije dogodilo. Ne zbog auta, nije crkao još. Zbog tuge. Koji je to bilo odličan osjećaj kad je Ivan zabio gol, SVI smo skočili sa stolica, grlili se, vikali, veselili se, skakali! Čak su se i NIJEMCI, koji su gledali utakmicu s nama veselili jer se mi veselimo. I gledali su nas sa osmijehom na licu. Da, to veselje je potrajalo čak 2 minute. Ako i toliko. Mislim da sam čak suzu pustila. U tišini smo se razišli i otišli doma. Bez vožnje. Svijetla točka te večeri je bio Alex koji me čekao doma. :) Došao je taj dan, taman negdje pred kraj 2.poluvremena, ali nije mu se dalo doći u Mare.

Uskoro mi dolazi za stalno, primili su ga na posao di je bio i prošle godine i uskoro počinje s radom. Još nismo bili u Gardalandu. Da, doista. Ali natjerala sam ga da da napravit više tu osobnu. :) Pa ćemo valjda u 7.mjesecu poć.

Fax....
Dakle, apsolventica sam službeno od 18.06.2008! A apsolventica ću bit čak godinu dana, a ne 2 kao i svi ostali. Zašto? Zbog one pauzirane godine. To se broji i to mi se oduzima. Gadovi jedni!:) Ali nema veze, do tad ću ja (30.09.2009.) sve sredit. Ostalo mi je još 5 ispita. U prošla 2 tjedna sam imala 3 ispita: kineziologiju, prirodu i dokimologiju. Kineziologiju (tjelesni) i prirodu sam dobila 4, dokimologiju 5! Dokimologija je znanost o ocjenjivanju uglavnom:) Sva 3 ispita su bila mačji kašalj....skoro pa nisam ni takla skripte i knjige.
U četvrtak imam ispit iz medijske kulture (to nije teško, još uvijek nisam ni pipla ništa), a 04.07. namjeravam na metodiku hrvatskog. Onda mi ostaju još 3: metodika matematike, obiteljska pedagogija i to vražje istraživanje. Obiteljska i istraživanje će mi ostati za 9.mj, nema volje ni živaca se sada mučit i s tim i krcat se ispitima, a vruće je i imam vremena koliko hoću za to. Matematiku mooooožda odem 10.07. Za sada je više DA nego Ne. Vidjet ćemo. :)

Ok, da vas ne prenakrcam novim informacijama.......uglavnom, radim već neko vrijeme, lijepo mi je....:) Ljubav cvate...:) Još se nisam okupala nijednom, čekala sam da more zatopli, a sad pak čekam da mi narastu dlake da mogu na depilaciju...:))))))))Sad moram nosit duge hlačeeee....i kuhat se...no dobro, isplatit će se:)

Pusa svimaaaa!

Dodatak!

Evo ljubeko me pita kad će novi post ali još ću malo pričekati, pa ću se ovdje pohvaliti da sam danas dobila 5 iz medijske kulture:) Nije me ni pitala, nadala sam se da neće, zato što sam bila aktivna sa osvrtima i održala sam seminar jedina pa eto:) To mi je bila kao neka nagrada:) Sutra još moram na upis ocjene iz prirode i dogovor za diplomski:)
Sad sam u Ri, u stanu i za popizdit je kako je vruće, sparno, ODVRATNO I TEŠKO IZDRŽIVO! Doma mi je milina prema ovome. JOš smo na glavnoj i jako prometnoj ulici. Maloprije sam se istuširala ali ne pomaže:((( A izdržat ću do sutra:)

17.06.2008., utorak

Da, vrijeme je, jelda? :)
Nije mi radio internet proteklih dana nažalost, pa sve što sam htjela podijelit s vama je moralo pričekati. Sreća da su predavanja ZAVRŠILAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! :)
Da, da, sad sam apsolventica:) Prošli tjedan sam dala 2 ispita i to uspješno, u utorak kineziologiju, dobila 4, a nisam ni učila i dokimologiju (to se radi o ocjenjivanju u OŠ), dobila 5, opet, nisam se baš pretrgala od učenja:))
Sutra imam ispit iz prirode i opet, nisam se pretrgala, uhvatila me fjaka, neda mi se, pročitat ću jednom do kraja i doviđenja. Pa sad....vidjet ćemo:)

U subotu sam imala 5 godina mature! Baš je bilo zakon! Većina nas se pojavila, inače nas je bilo 22 u 4.razredu, 4 ih nije došlo, neki iz nama nepoznatih razloga. Super smo se zabavili mi koji smo tamo bili, malo smo popapali, doduše večera je bila abnormalno skupa, 135 kn, bez pića uračunatog...no dobro...:)
Slikali smo se, popričali, prisjetili se nekih stvari....:) Naša draga Sara se ženi uskoro...ona je prva:) A jedan dečko je i diplomirao, a drugi će danas...trebao bi hehe:) Poslije večere smo bili vani i baš je bilo dobro, samo što se većina razbježala nakon 1 sat, a nas 6 upornih je ostalo:)) I onda oko 3 me počeo bolit trbuh jer sam imala stvari i malo mi pokvario doživljaj ali dobro...:) U 4 i pol sam se vratila doma i dočekala zoru hehe:)

A jučer smo D, D i ja gledale utakmicu na rivi, u kafiću Mare:) E, a rulje je bilooooo i svi kockasti:) I veliki i mali. Naravno i mi smo se obukle skladno navijačima, ja sam imala bratov neki dres i šal sam zatakla oko glave...:))) A nakon pobjede smo se vozikale po gradu, trubile, digle krov na autu i mahale okolo:)) Propuhalo me hehehe. A ludiloooooooooooooooooooooooooooooo!

A sad idem ručat:)

Pusu vam svima šaljem i obećajem redoviti povratak hehehe:)

Držte fige na preostala 3-4 ispita:)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.