Never be affraid to dream!

30.09.2008., utorak

Trenutak apsolutne sreće, živčana potraga za materijalom za haljinu, sretah ishod i dlakavo iznenađenje:)

Dug naslov, da:)

Pozdrav dragi mi moji blogerosi:)

Evo me doma, jučer sam stigla nakon 5-dnevnog uživanja s dragim i sa dragim mi blogerima:)
Jučer mi je bus išao u 6 popodne pa sam imala vremena za još 2 druženja, pošto je Alex zapeo na faxu 3-4 sata...morala sam to nekako iskoristit:P :)
I tako, našla sam se opet s dragima mi Assi i Lutalicom...Draga kenya nije mogla jer je imala neke obaveze na faxu grrr,:( I tako joj nisam eto mogla dati poklončić i za nju. Sve su dobile svoje poklončiće, samo je Assi bila "privilegirana" i dobila 2 poklončića jer je imala nedavno rođendan:))
Odlazak na bus i odlazak iz Zg-a.....mah mah najdražemu, mp4 u uho, roman iz 24 sata u ruke i 4-satna vožnja do doma.....u Severinu (Gosrki kotar) se ukrcala draga mi frendica s faxa Gorana pa sam imala društvo do Ri:) Ispalo je da je i ona u četvrtak bila u Zg-u u Avenue Mall-u u isto vrijeme kad i ja!:) Samo što sam ja tad bila u kinu:) Svit je definitivno mali:)

Tijekom moje vožnje prema najdražem mi gradu na svijetu, Krku, slušala sam muziku, gledala zalazak sunca i razmišljala o Alexu....i o svom životu....tako, osjetila sam tako neki snažan osjećaj te apsolutne sreće. Osjećala sam se najsretnijom osobom na svijetu. Nisam našla stvari koje ne volim u svom životu. Ok, jedna samo, ali manje važna hehe:) I tako sam razmišljala o svojoj ljubavi, obitelji, prijateljima, zdravlju, faxu, svojoj kući....i jednostavno sam zahvalila na svemu tome i čak su mi oči zasuzile...ne znam da li se nekome od vas to ikad tako dogodilo....meni nije prvi put, ali ovo je bilo baš intenzivno...:) Želim da svi vi bar jednom to doživite:)


I jučer kad sam se vratila u Krk, mama i tata su došli po mene na busnu jer sam imala veliku torbetinu:)) I tako kažu oni meni da imamo novu micu macu. :)) Ja se sva razveselila! Došli smo doma, pozvali su je i odmah je došla. :) Mala je, slatka, ženska maca, umiljata, bijelo, crno, smeđe boje i jako pitoma:) Odmah sam se zaljubila u nju. :) Nisu je puštali u kuću ali danas sam uspjela izmamit ostanak male mice mace, koju smo prozvali Mala Maca, u kući. Malo sam se igrala s njom, dragala je, dala joj pit vode, malo jesti...:) Preslatka je! Naš mačak Mile je jako ljubomoran na nju i reži na nju. :) Kad je slikam stavit ću slikicu:)

Da, danas smo išle mama i ja u Ri po potragu za materijalima za haljinu i išle smo kod šilice. Tamo smo se našle sa maminom prijateljicom i bratovom gazdaricom koja nam je bila vodič za te dućane s materijalima i ona nas je trebala odvest kod te šilice. I tako, veselo sam započela dan i s uzbuđenjem očekivala potražnju materijala za moju savršenu haljinu. Već pol sata nakon što smo se našle s njom mi je raspoloženje bilo skroz splasnulo i postala sam jako jako živčana i sve mi je prisjelo da sam čak poželjela plakat i otić sama negdje! Ta žena je stvarno dobra osoba i ljubazna, ali brate mili naporna i stalno nešto predlaže makar ja rekla da mi se to nešto ne sviđa. za sve je imala neki komentar. Postala sam tako živčana da sam na sve njihove prijedloge odlučno govorila NE. Zapela sam na nekoj zelenoj svili sa nečim naravčasto crvenim...i kad su zaključile da neću ništa vratile smo se nazad u taj prvi dućan. Bila sam do tad već i razočarana i jedva sam čekala da ta mučna potraga završi. Imala sma zapravo osjećaj kao da se to ne traži za mene nego za nekog drugog. Da, mama mi je rekla da sam tvrdoglava i da je teško tako samnom nešto tražit jer sve odbijam. :) Ah...normalno da odbijam ono što mi se ne sviđa. Prihvatila bi ja već nešto kad ne bi našla ono savršeno. Što sam i uspjela! :))) Da, našla sam materijal za moju savršenu haljinu! Da, bio je tamo cijelo vrijeme, čekao me ali na kraju samo ga ipak dobila!:)) Neću vam reći kakva će to biti haljina, kakav je materijal i koje boje....model sam vam već rekla otprilike kakav će biti....ali ostalo ne:) Neka vam to bude iznenađenje:P Jedva čekam vidit gotovu haljinu:) I da, makar su me čak i odgovarale od mašne ja sam rekla da NEMA ŠANSE DA NEMA FAKING MAŠNE! :) Dobro, ne baš tako:) I da, ova žena što je bila s nama i čak jedna prodavačica su rekle za bolero da mi je bolje da su tri kvarti rukavi..kao da mi ne bi bilo tako dobro baš......rekoh, ma nema šanse, oću duge rukave, pa jel zima ili nije, šta vam je, to je MOJ BOLERO I JA ĆU ONAKAV KAKAV JA ŽELIM! :)) Da, jako sma bila živčana...naravno ništa od toga nisam na glas rekla:)

Eto....noge me još uvijek bole od šetnje po Rijeci...tražili smo i cipele usput ali nismo ništa našli....ali znam da će mi njih sad bit problem naći....e sad ako vam kažem kakve boje bi trebale bit onda biste mogli znat i boju haljine pa neću ništa reći:) Možda čak i odem do Zg-a u potragu....:) Ako se starcima bude dalo...jednu subotu...mejbi...:) NO, vi pričekajte do još 2 tjedna i saznat ćete sve o mojoj haljini:)

I da, još jedna zahvala dragoj mi Lutalici na knjizi i cipelicama:) Kupih od nje sasvim spontano jedne odlične crvene cipelice koje više ne nosi:)) Zakon!:) Hvala!:*

Ok, ovo je već drugi malo duži post pa ću sad skratit...:)

EEEEEE, daaaaaaaaaaa! Nisam vam ovaj famozni događaj ispričala...pa moram...naime....Nina kao Nina...mora se nešto zanimljivo dogodit....
Neki dan u Avenuu sam tražila čestitke za vjenčanje...i između ostaloga ugledala šalice. Naravno, kako ja skupljam šalice odmah sam bacila oko da vidim ima li kakve zanimljive....našla sam jednu preeedivnu zelenu sa šarenim srčekima..ali nije pisala cijena....ova šalica do nje je bila 25 kn pa sam onda mislila da neće ni ova bit puno skuplja...
I tako, nisam ni pitala ženu cijenu nego odmah na kasu. 69,00 kn.MOLIM?????!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAA???!!!!!!!!!!

Znoj me oblio ono....naravno, bilo mi ne neugodno reć e ne bih hvala, preskupa je. Pa sma je kupila i skoro počela plakat od jada. Makar je šalica lijepa i došla je u paketu zajedno sa nekom kasicom prasicom, ali opet...:(((
Sad moram skupit tih faking 70 kn u kasici da vratim dug:)) Heheh:)

Ok...to je to:)

I da, Luna, pripremi se za sljedeći put;) Možda i ti štogod dobiješ:P :)) heheh

Pusa svimaaaa!:)

27.09.2008., subota

Kronologija događaja protekla 2 dana:)

Dakle ovako...:) Obećala sma post za nekoliko dana i evo...:) BIlo je zanimljivih događaja, neki su čak i smiješni, no krenimo redom...:)
Kao što znate kod Alexa sam od srijede i uživamo:) Nisam bila već pola godine kod njega. Dogovori su već u srijedu počeli padati za kave, pa jel možeš u srijedu u 6 i pol, ne mogu tek dolazim, aha, a dobro dogovorit ćemo se, ej sutra sam u Zagrebu popodne, idemo u kino, jel može oko 2, može, nema problema, pa jooj, pobjegao nam je bus ispred nosa, doći ću tek oko 3 i pol, nema problema, ionako moram učiti, e super...

Ok, vrijeme za moj prvi susret sa dragom mi blogericom Lutalicom! Dogovor je bio na trećoj stanici od Trga...ok, našla sam to bez problema, pozdravila sam se s Alexom koji je išao gubit vrijeme dok sam ja na kavi....Javit ću ti se oko 5, može? Može, pošalji mi por. OK, može.

Lutalica mi je od svih blogerica najmanje bila prepoznatljiva, ali ona je mene skužila bez problema:) Zelena majica i torbica - da, definitvno će fulat:)
Otišle smo kod nje do stana i pile ledenu kavu i pričale o svemu i svačemu. Bilo mi je stvarno jako lijepo i zanimljivo i naravno, Alex je umjesto sat vremena čekao 2. A morali smo žurit u kino još do Avenua:) Lutalica mi je stvarno super cura, mogle smo pričat o svemu i svačemu bez srama:) Poklonila sam joj malu plavu ribicu iz svoje galerijice (u predzadnjem postu sam stavila slike pa pogledajte ako niste). Mislim da bi se naša kava mogla produžit na duplo toliko da je bilo vremena hehe:) Na Alexovu žalost:P A ne bi mu to napravila, ipak došla sam kod njega nakon 2 tjedna što se nismo vidjeli.
Pozdrav s Lutalicom i pravac kino. Pritom sam u jednom tramvaju skoro iskopala oko nekoj curi....sasvim slučajno...kad je taj neki prastari kišobran di samo žice vire van na sve strane....:)

Došli smo nekih pol sata prije filma i napravio Alex onu studentsku iskaznicu za 9 kuna pa smo jeftinije prošli:) Naravno film je bio po mom izboru Mamma Mia. Iako sam rekla Alexu da ako ne želi taj film možemo gledat Batmana ipak nije htio. Pa ok...šta se onda žališ na film:P
Film je bio FENOMENALAN! Najbolji koji sam gledala ove godine! Volim ABBU, volim mjuzikle, glumci su mi super bili i uživancija! Toliko su dobro pjevali da ne možeš vjerovat. Meryl Streep me oduševila svojim rasponom glasa. Pred kraj filma su mi čak i oči zasuzile. Jako bih ga voljela još jednom pogledati:) Alexbaš i nije bio oduševljen ali šta da sad ja radim:P

Kad smo se vratili već je bilo kasno, ali sam poslala 2 poruke za druge dvije kave, jedna je bila odgođena za drugi dan, druga je organizirana:) I tako smo drugi dan za redom išli u Zg. I naravno, pošto u četvrtak nisam stigla pogledat nikakve haljine to smo isplanirali za petak (jučer).
Došli smo u Avenue oko 2, iako sam mislila da nećemo do tad stić pa sam kavu ugovorila u 3.:) Za to vrijeme kupili mi Alexujednu crvenu majicu i 2 para boxerica, a onda sam se krenula naći s dragom mi Vragom s licem anđela. Ona je odmah mene našla pa smo krenule na kafe u "kafić s tulipanima" :)))) (Objasnit ću zašto tulipani). Ona mi je ličila na sebe, malkice drugačija ali skužila bi je:) Draga mi Vražicadobila je lančić sa slovom na glagoljici, također iz galerije. Daaa, nisam mogla odoljet ne poklonit im ništa:D Razgovor je tako spontano i glatko tekao, baš smo se našle i uživala sam i u ovoj kavi i poznanstvu:) Vrag malimi je također super cura i drago mi je da sam je upoznala:)

Nakon sat vremena došla je Alexova poruka da mu je dosadno pa sma rekla da dođe u blizinu tog kafića. Pita one mene dal je kafić smeđ sav. Ja gledam...hm, pa i nije, crn je izvana, unutra ima nešto smeđe. I onda me pitao dal ima na zidovima djetelinu. Ja govorim, "nema djetelinu nego tuplipane" namjerno, jer sam skužila da zna na što mislim:))) Kava je završila, a u međuvremenu sam dobila poziv od Assi da dođem u "6 Pinti" i da gdje sam...ja ono pojma nemam di je to, ali Vrag mi je objasnila...rekoh Assi da prvo moramo još do nekih dućana ali da ćemo doć pa makar samo na 5 min da se upoznamo. I rastala se s Vragom malim i produžili smo Alex i ja u grad. Malo smo obilazili, gledali dućane s haljinama, ušla sma u neke ali nisam si našla ništa što bi me oduševilo, a ono što mi je bilo zanimljivo ili je skupo ili je broj 36 - kako mi je rekla jedna prodavačica da ima samo "anoreksične brojeve". Odvalila sam se smijat!! :)))

Prije nego smo uopće krenuli po dućanima išli smo na tih 5 minuta do "6 Pinti" i našli smo samo "Pintu" i ja zovem assi da kažem da smo tu, ona meni da oni tek u 6 dolaze i onda mi je sinulo - nije kafić 6 Pinti nego je dogovor u 6 u Pinti:)) Pa lol.
I obavili smo sve te dućane, nešto tajno kupili i pravac "Pinte" gdje su nas već čekale dame Assilletta i kenya i mladi gospodin kojeg do tad nisam čitala, nego sam tu i tamo svratila, a od sad ga čitam - Junac, koji je igrom slučaja išao na isti fax kao i jedan dečko iz srednje iz razreda i iako nisu bili na istoj godini čuo je za njega. Hahahahah:)) Ali ne po dobrom:) I još sam upoznala bivšu nam Aibreann koja sad ima novi blog ali sma zaboravila koji:)) Moram pitat:)
Ugodno društvo, atmosfera, svi piju pivo, a ja naručila cedevitu. I Alex:)))) Pa mislim sramota, dođem u pivnicu i cedevita!:)))) Da nije komično bilo bi tragično, ali eto kad ne volim pivu. :)))
Kasnije me assi natjerala da neš alkoholno uzmem pa sam dobro mi poznatu Jeger Fantu slistila u par minuta...Alex pol litre nekog Tomislava:)))

Cure i dečko su mi odlični, simpatični i ugodno društvo za pit i razgovarat:))) Jedva čekam ponedjeljak:) POšto nisam znala uopće da ćemo se nać taj dan nisam uzela prigodne poklone...al dobro, imamo ponedjeljak. U ponedjeljak nažalost moram ići doma zbog te haljine....ja sve u zadnji čas, ali u tome je čar:)))

Žurba na bus, odlazak u Mek, Alexa svi pozdravljaju i pravac doma.

Da, znam, odužila sam post ali...morala sma sve reć. :) Nadam se da ste ga uspjeli do kraja pročitati:)

Evo još malo pa završavam:)

I da, danas smo igrali Bingo ali nismo niš još dobili. Ali dobit ću stan iz 24 sata i 200 tisuća kuna!:) Nadam se. :) Optimizam je uvijek tu:)

Da, nisam im rekla ali sve od reda curke koje sma upoznala, V, I, I i M mi imaju jako lijepe glasove. :) Da, stvarno imate! :) Posebno V i M:)) Nemojte se samo umislit sad:P

Bok! :))

Trenutno stanje i raspoloženje: Malo razmazana šminka, tu i tamo kašalj, guzica je ok, vesela, sretna, namsijana...kao i obično, ne?:)))

Za kraj jedna pjesma koju ne moren prestat slušat u zadnje vrijeme:)




24.09.2008., srijeda

Razno

Taman sam napisala svima reply na komentar i nešto je krepalo i sve je nestalo, ah kvragu! :)
No dobro, tu ću samo dat odgovore na neka pitanja....
Cijene nekih proizvoda ste tražili:

Mice mace koštaju 40 kuna, svaka je drugačija i sve je to ručno rađeno.
Mali ćukovi...eh, iz određenih razloga ne mogu navest cijenu za male, ali cijena ovih velikih ćokova za svijeće je 75 kuna.

Mirisna lampa košta 120 kn, mornarići 35, isto toliko i ove male preslatke životinjice. Već sam si 2 kupila:D Jednu sam platila punu cijenu, a jednu sam naravno s popustom:) A magneti su po 30 kuna ovi na slici, a imamo i magnete na glagoljska slova po 20 kuna. :) Eto, ukratko:)

Sada sam kod najdražeg mi Alexa i uživamo...:) Tokom ovog posjeta upoznat ću nakon dugo vremena nekoliko mi jako jako dragih blogerica, a o tome ću nešto napisat nakon susreta naravno:) Haljinu još nisam našla, niti dala šivat...malo su skupa ta šivanja pa ćemo još malo potražit...:)

Uglavnom, imam taj novi mob ali i dalje koristim stari:) Prirastao mi je srcu...a i na tom novom mi nema niti jedne poruke...:( No dobro hehe...:)

Prije par dana sam 2 dana zaredom bila u Ri - jedan dan sam vozila brata i susjeda u njihov stan (počeo fax),a drugi dan smo mama i ja išle u potragu za haljinom....nažalost, imale smo jaaako malo remena. >I našle jaaaako skupe šivačke salone. Ah....vizualiziram si savršenu haljinu....zelenu ili roskasu...onako violet boja....no vidjet ćemo:)

Sad vas pozdravljam...malo bzvz post, ništa vam strašno zanimljivo ili smiješno nisam rekla. Nisam pala nigdje, ništa nisam razbila, nisam krivo naplatila jer više niti ne radim nažalost...ah da, kao i po običaju zaboravih par stvari uzet sa sobom. Ovaj put to su: piđama i pozivnica za vjenčanje Silvije. A mora se nešto zaboravit...:)

Veliki pozdrav, stižem za par dana:) Mislim novi post hehe:)

Trenutno raspoloženje i stanje: Kašalj, malo me boli guzica, vesela i sretna:)


19.09.2008., petak

Moje radno mjesto

Dragi moji....odlučila sam vam danas pokazati moje radno mjesto....pisala sam već o njemu i prepričavala razne zgode i nezgode, puno razbijanja, puno popusta i puno ljudi koji ne pozdravljaju, nedavno i skoro zapaljeno mjesto...sve znate iz priča...a sada ću vam priložiti i slike pa si vi vizualizirajte kako taj mali prostor gori, a ja se držim za glavu jer imam 3 vjenčanja i sad još toliko kuna za platit štetu. :))))))

Ali, srećom....ništa se loše nije dogodilo, a ja otad ne palim više tu lampu.

Evo...

Ovo vidim kad uđem u galeriju...razni odljevii na zidu...jednog sigurno prepoznajete kao Bašćansku ploču:) :P
Image and video hosting by TinyPic

Na policama svega i svačega...
Image and video hosting by TinyPic

Još raznih polica sa stvarčicama...
Image and video hosting by TinyPic

Bez ventilatora ljeti nema spasa:)
Image and video hosting by TinyPic

A ovo je moj radni stol:)
Image and video hosting by TinyPic

A sada neke stvarčice sa polica...
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Naši mali ćukovi:) (Ne, nisu sove, ĆUK je simbol grada Krka i ovo su ćukovi!)
Image and video hosting by TinyPic

Male životinjice
Image and video hosting by TinyPic

Boce za maslinovo ulje..
Image and video hosting by TinyPic

Mirisna lampa...
Image and video hosting by TinyPic

Mornarić u svojoj barčici:)
Image and video hosting by TinyPic


Preslatke ribice i mornarići
Image and video hosting by TinyPic


Preslatke mice mace koje u zadnje vrijeme jako brzo nestaju s polica:)
Image and video hosting by TinyPic

Neki od brojnih magneta..
Image and video hosting by TinyPic

I to je to jer bi mogla do sutra ovako uploadati, a ne da mi se pa ću stati s ovim:) Ima još nešto malo slika, ali mislim da ste jasno mogli zamisliti kako to sve izgleda:)

Kupih mobitel danas za kunu, totalno neplanirano i spontano, taman kad sam odustala od kupnje novog mobitela...evo ovo je moj novi mobitel:
Nece mi se otvorit google pa cu vam samo napisat koji je, a vi ako vam se da bacite oko, ako ne ja cu kad uspijem staviti sliku....naravno NOKIA je, a koji bi drugi i bio:) Nokia 5000. Iako to nije bila ljubav n aprvi pogled, lijepa mi je, može proći:) Ja sam zaljubljenik u preklopne mobitele, ali samo Nokiu hoću, a njih više nema za kupit:((((( Ali evo, sad sam hepi....:) I novi zvuk sam si snimila za zvonjavu:)

Ok, to je to...uživajte mi i vidimo se uskoro! :)

(s nekima i doslovno;)

17.09.2008., srijeda

Romantično prijepodne i zeleni kukac

Pozdravljam vas najdraži mi blogeri! :)

Danas sam, totalno neplanirano, završila u Z agrebu. Pa, ako se nekome učinilo da me vidio, da, moguće da ste me vidjeli:)

Naime, tata je danas išao poslovno u Zagreb, a mama je jučer iz fore onako rekla da bi mogla i ja s njim. I naravno, ja se razveselila, ali sam čekala pol dana da se ON javi na mobitel da mu kažem sretnu vijest. CCCC:P
Dogovor je pao, buđenje u 6 i 45, tuširanje, brzinski doručak i kretanje. U Zg smo došli za manje od 2 sata, što je odlično! Kad se sjetim da smo se prije drndali po 3 sata i po staroj cesti punoj kamiona. :)))

Našli smo se oko 10 i pol i eto napokon sam se našla u njegovom zagrljaju:) Krenuli smo na pizzu:) Naravno, pojma nismo imali nijednu pizzeriju pa smo eto krenuli centrom u potragu uz moje konstantno škicanje izloga sa svečanim haljinama, posuđem i naravno zlatarnama (da, gledali smo prstenje, ali ne, ne zaručujemo se hehe) :)) Ah, da, da ne zaboravim cipele. Ah, žene, kako bi rekli moj Alex i tata:)) Doduše, nisam tipična ali ok....neke stvari su jednostavno takve.

I tako, lunjamo mi gradom, Alex još kaže da ćemo do Siska doć prije nego nešto nađemo i ugleda on jednu pizzeriju, zove se Mamma Mia, ako tko zna:) U jednom dijelu je zabačena onako, a slatka. Bila je naravno prazna jer tko dolazi na ručak u 11 sati:))))
Pizza je bila odlična i velika, a cijena je stvarno prostupačna. Cijene na Krku su sad grozne i previsoke. Ok, da, ljeto je bilo, sezona, ali što je previše je previše! Svakome preporučamo tu pizzeriju. U nekom dijelu Ilice ćete naići na nju...:)

Nakon toga smo krenuli malo do uspinjače, tamo smo imali prvi spoj, da ga tako nazovem i prvi poljubac:) Tamo smo proveli neko vrijeme pa smo se uputili u Algoritam i kupili 2 knjige: Harry Potter i Princ miješane krvi i Alex je sebi jednu...mislim da se zove Pomrčina. Zamišljala sam svoju knjigu među njima...na policama:)

Nakon toga mala šetnja, tata je rekao da sam slobodna do 2 i pol, a ja sam izrazila želju za Cvjetnim trgom...htjela sam vidjet kakvo cvijeće imaju i možda nešto kupit....
Kupila sam jedan maaali slatki buketić sa 3 narančaste ruže za 30 kuna, a moj dragi me iznenadio jednom crvenom ružom:) Rastopih se na tu gestu, stvarno nisam očekivala, a inače padam na takve stvari:) Današnji provod s njim mi je bio tako lijep i romantičan, kakav se samo poželjeti može:)

I tako, došlo je 2 i pol, našli smo se s tatom i jednim čovjekom koji je također išao s nama u Zg, Alex nas je dopratio do auta (lijepo se on nahodao zbog mene) i onda smo krenuli doma. Zadnja pusa i zagrljaj za danas i mah mah....

Onda smo tata i ja otišli u Rijeku i pričekali mamu i brata da dođu jer bratu u petak počinje fax pa se išao preseliti...
Prije toga je jedna totalno bezobrazna žena u biljnoj ljekarni optužila mog tatu da MULJA, a lijepo joj je objasnio što treba i pitao da l to može...al ne ona tu neke forice....i naravno to faking vaganje te trave je naplatila jer "to su moja 3 rada", daaaa, a veliki ti je to rad, došlo mi je da joj kažem al spuštat se tako na njenu razinu neću.
Moja mama je poludila kad je to čula i namjerava sad neki mail poslat nekome hmm, jer se to vaganje ne bi trebalo naplaćivat uopće. Žena misli da je njemu tad bilo važno dal će platit 20 kuna više. I onda na kraju sva uslužna kaže da se te smjese dviju trava mogu naručiti unaprijed i da to dođe jeftinije...ono...na koju foru, to ne znam. Očito joj je bilo jaaako teško izvagat 3 puta po 30 grama trave.

Šećer na kraju dana je moj razgovor sa Ljubekom maloprije. Pričamo mi i odjednom se okrenem prema ormaru i protrnem. Neka zelena BUBETINA mirna kao štapić mi je stajala na ormaru!!!! Ono, to je onaj tip bube kojas eprilagodi okolišu i izgleda kao štapić. Kako mi se to zavuklo u sobu ne znam....mislim, očito kroz prozor, ali to je prvi put...imala sam skakavce, muhe, leptirice i paukove, ali ovo....
Odmah sam prekinula razgovor i zvala tatu da izbaci bubu van. Ja ih ne ubijam....ja zovem tatu da to makne van:) I tako, buba je na svježem zraku sad....

A ja idem sad zvat opet Alexa i leć se jer pola dana sjedim i ne mogu više:)

Puno pozdrava vam šaljem!:)

Trenutno raspoloženje: uzbuđena, sretna, nasmiješena
Trenutno stanje: Boli me guzica i svrbi me glava (nemam nikakve uši)

15.09.2008., ponedjeljak

Skoro katastrofa i zanimljiva ideja

Danas sam saznala jednu zapravo jako dobru vijest. Ujedno i lošu, ali više je dobra nego loša.
I tako zvala me moja šefka da me pita dal ću radit i kad i tako to...i onda mi je rekla da sam neki dan ostavila upaljenu jednu lampu šta je u izlogu. I da je netko bio zvao valjda da kaže da je ostalo upaljeno i onda je jedna žena šta isto radi kod nas ponekad to otišla izgasit i rekla je da je ta lampa bila tako užarena, da je ostala gorit još jedan dan da bi izazvalo požar. A u izlogu ima suhog cvijeća i jedna slika. Da, bilo bi to većih razmjera. Nisam još nikad skoro izazvala požar. Zapravo jesam. Prije hmm...desetak godina, možda malo manje palila sam neki papir. I plamen se razbuktao i nisam ga mogla izgasit pa sam ga bacila u kantu za smeće. U njoj je, pak, bilo još papira pa se taj plamen još više razbuktao i kanta je počela gorit. Srećom, uspjeli smo je vrlo brzo zalit vodom i izgasit potencijalni požar. Palikuća, da:)

Dobro je što se sve dobro svršilo. Jer da nije....:) Nasmijalo me ovo, da, samnom uvijek nešto....:))) Sad mi bar sva slova rade. :) Ako niste pročitajte post prije ovoga i nasmijte se zajedno s nama. :)

Da, pala mi je na pamet jedna ideja koju sam zapravo dobila još prije više od godinu dana od drage mi blogerice ribe2. Rekla mi je jednom da bi mogla od svojih postova napravit knjigu i objavit je jer da su joj jako zanimljivi i zabavni moji postovi. I u zadnje vrijeme intenzivno razmišljam o tome i odlučila sam sad prvo kopirati prvih 100 i stavit u word...pročitat ih, ispravit greške, izbacit ono što nije prigodno i vidjet što će bit od toga. Zapravo mi je jako privlačna ta ideja...ne znam, što vi mislite? Bi li bila čitljiva ta knjiga? :) Ništa me ne košta probati. To onda treba poslati nekoj izdavačkoj kući pa da odluče da li to vrijedi objaviti ili ne. Znam kome bi je posvetila:) Vidjet ćemo....:) Sad idem kopirat postove....jedino mi se neda jedan po jedan kopirat ali što ću kad su naopako....

Trenutno raspoloženje: odlično, puna energije i punog nosa, uz povremeno kihanje i kašljucanje...:)

p.s. jučer sam se rasplakala od smijeha kad mi je Alex išao čitat ovaj moj post bez slova k i i:)))))

Uživajte i veliki pozdrav!!!! Alexu najveća pusa!

14.09.2008., nedjelja

Bser slovo oje ne rad

Super suzla sam da m 2 slova na tpovnc ne rade n zarez ne rad.
Pretpostavljate da su ta dva slova 13. 15.slovo abecede. Ne mogu vjerovat da m se to dogaa sada. Evo n 7.slovo ne rad. Da sprobam mozda je jos oja tpa crla. Nadam se da razumjete sta pse.

Uglavnom sad bser nece bt fora al dobro probat cu ga neao napsat.

Dale jucer sam bla u pear )tamo d se pece ruh) Ne rad m n zagrada pa u pm.

Htjela sam upt rafnu od vanlje LOOL o da sam Albanac ovo zgleda vanlja:))))))

gledala sam u pletencu govorm zen jednu pletencu od vanlje:))) A zena me gleda onao sa smjesom onda sam suzla sta sam rela pa sam se počela smjat a ona je rela da m je baš htjela reć da toga nema u pear. :)))))

Nema smsla da duzm s postom jer ne znam dal razumjete nadam se da bar nesto pa cu vas morat sa zaljenjem pozdravt naravno sad vam ne mogu omentrat ns na vasem blogu jer..na sta b to lclo. Jedva sam usla u blog edtor neao sam oprala slovo 13. Nsam ga oprala doslovno fale 2 slova u toj rjec:)

Puno pozdrava pusa vam šalje vaša Ninuška:)) Gle, ne vjerujem, sad radi i:)=)))) ,,,,kkkk i k i zarez! Pa u pm, sad kad sam već napisala post. Nešto sam stisnula i sad rade normalno. Uglavnom, nisu mi radili slova i i k i đ. Ubacite ta slova pa ćete razumijeti tekst da ne pišem ponovo:)))))

Ok, vidimo se sutra ili za par dana s novim postom:))




Nadam se da ste se bar nasmjal ovom postu mojoj bezbrojtoj nevolj sa ovom antom od laptopa:))))

08.09.2008., ponedjeljak

Vjenčanje br.1 - dojmovi:)

Dakle, bilo nam je predobro! :)) Stvarno..:) Mlada i mladoženja su mi bili tako slatki, kuma je imala odličnu frizuru (pokupila sam ideju za Silvijino vjenčanje kakvu da friz napravim hehe)!:) Nas osmero se jako dobro zabavljalo, doduše, Iva je sa svojim pratiocem završila na drugoj strani sale, vjerojatno nekon greškom pa smo se manje s njima vidjeli, ali smo se zato okupljali vani na terasi:)

Auto mi se, na putu do crkve uspio ugasiti čak 5 PUTA!!! Ne, nisam jučer položila vozački, vozim već skoro 4 godine! Ne znam šta je bilo, da li zbog sandala u kojima sam prvi put tad vozila, sve te silne uzbrdice.....u jednom trenu sam se tresla u autu...ali dobro je završilo:)))

Nisam uhvatila buket, ali je zato Alex uhvatio podvezicu, a ja sam usred masovnog plesa u krugu završila na podu:))))) LOL, da! :) Ne znam kako ni zašto, ravno je sve bilo, još sam i u japankama bila i samo op na pod:)))))) Alex i čovjek koji je bio s druge moje strane su mi pomogli se dignut i provjeravaliu dal sam dobro dok sam ja umirala od smijeha:)))))))))) A i ostali gosti:)

Da ste samo vidili kako je Alex plesao sa curom koja je uhvatila buket:))) Snimala sam to i umirala od smijeha:))))) Izgledali su kao...a ne znam, uglavnom....zaključila sam da moram Alexa naučit plesat do Silvijinog vjenčanja:)))))))) A i sebe hehe:)

Hrana je bila odlična! Pršut, sir, juha, krumpir, teletina, gljive...i desert sladoled sa preljevom od malina i šlag...a i vjenčana torta je bila fina, ali nakon glavnog jela više nisam mogla jest pa sam na silu probavala tortu i desert:))

Ostali smo do nekih 3 ujutro, a doma smo došli oko 4 i pol:) Taj Veprinac isto je da ne kažem u pripizdini, uzbrdica i milijun zavoja:)))) Da ne kažem da smo se na putu do tamo izgubili. :))) Mi smo slijedili auto ispred nas (srećom pa su svima radila 4 žmigavca i imali su one fjokove na retrovizorima pa znaš di spadaju), a i taj auto je zalutao, pa se išao okrenut, mi za njim, onda je Ivina mama izašla iz auta i rekla da su krivo skrenuli pa smo se okrenuli i pratili ih do tog restorana hehe:))) Da ne kažem da su Ana 1 i Siniša skoro došli do Učke, Iva 2 i Jakov i jesu došli do Učke, a Ana 2 i Zlatan su isto skrenuli s puta, ali u nekom sasvim trećem smjeru:)))))))))

I sad evo ponešto slikicaaaa:)))) MOžda vam stavim i filmić koji:)

I da, uzeli smo doma jedan balon na helij:))

Slike cu stavit navecer jer mi Alex ne da na komp sad:D


Evo očekivanih slikicaaaa:) Uživajte!:)


Eto, nadam se da ste uživali u slikicamaaa:)

06.09.2008., subota

Vjenčanje br.1

Danas je prvo vjenčanje. :) Ženi se moja draga prijateljica i kolegica s faxa, Iva. :) Nas 4 cure s faxa smo pozvane i veselimo se današnjem veselom događaju:) Ja sam predložila da joj naručimo bukaletu, a one su se odmah složile s tim! Bukaletu sam uzela, predivna je i jedva čekam da je cure vide! :) Piše na njoj "Živjeli Iva i Neno", a ispod nje Uspomena od tvojih kolegica Ane, Ive, Ane i Nine:) 2 Ane i 2 Ive. Ja sam ovdje uljez hehe:))) Naručile smo i buket koji ćemo pokupit malo prije 3 sata na placi. Naravno, pošto sam ja tip osobe koja sve traži u zadnji čas jer joj je prerano tjedan dana prije, jučer sam tek kupila oblekicu za današnje vjenčanje. Ušla sma u jedan dućan tek toliko da bacim oko, nisam namjeravala ništa kupovat jer sam prošli tjedan tamo bila i niš nisam našla, ali sam svejedno ušla. I bingo! Našla jednu crnu (ili tamno smeđu suknju) i jednu kao košuljicu, malko je prozirna, ali ne toliko kad se obuče:) Pošto je materijal te košulje poliester mislim da ću ispod nje staviti neku donju majicu da se ne usmrdim, a i ne bi trebala nosit te umjetne materijale. Doduše, strah me da se ne skuham u svemu tome:) Mislim da će pamučna kanotjerica pomoći:) Mama mi je posudila i jednu srebrnkastu torbicu...još ću se nalakirat, imam crne sandale i "vuala" kako bi rekla, a ne znam kako se to piše točno:))))

Slike ćete ako budu ok dobit pokoju:) A sad se moram nastavit spremat....:)

Javim se sutra s dojmovima:))

Svima veliki pozdrav!:)

04.09.2008., četvrtak

Slobodno mi čestitajte...

..nemojte se sramit...:) Mislim da i zaslužujem najveće čestitke..bez imalo skromnosti....

Zašto?

Pa dragi moji, danas je bio ispit iz matematike. Da, da, prošla sam ga ali nije u tome stvar.....

Dobila sam 5!!!!!!

PEEEEEEEEEEEEEEET!!! ALOOOOO 5! :)

Znate kad sam zadnji put dobila 5 iz matematike? U 6.osnovne negdje....tako nekako.....dakle Nina....svaka ti čast:) Ponosim se sama sobom danas:)

Uz puno veselja i sreće pozdravlja vas vaša Ninuška, a svom najdražem Alexu šalje 5 velikih pusaaa!:)

Trenutno raspoloženje: Mogla bih poljubit nosoroga od sreće!!! :) Sretna, vesela, zadovoljna, ponosna!

02.09.2008., utorak

Čudnovati nestanak ikona i gradska avantura i KVIZ

Neki dan sam, nakon godina i godina ignoriranja kliknula na prozorčić koji mi se konstantno otvarao svaki put kad bi se priključila na internet za updatove koje mogu napravit. Mislim si, ajd dobro, kad već dosađuješ. I tako, updateirao se meni Internet Explorer, i naravno, bio je potreban restart. I nakon tog restarta sve je krenulo naopako. Više se ikonice nisu pojavile. Ništa. Ni start, ni my computer, my documents.....ništa! Nada! Niente! Nothing! Nicht!!! :((((((((((((((((((((

I šta da ja sad radim recite vi meni?? Sad sam na drugom useru na kompu, to radi normalno, ali moj user ne radi:((((
Morat ću se obratit tati....ili vizualizirat da normalno radi. Da....mogla bi to, pa će i proradit danas popodne.

I da, palila sam i gasila komp valjda 6 puta ali ništa. A, s tim mojim laptopom uvijek neka frka:) Navikla sam:) Ipak je to moja kanta.

Kad bi ga prodavala ne bi ispod 1000 kn, a znam da za toliko ga nitko ne bi kupio. To je ipak iz principa. :)

Ah, idem se molit i zamišljat da je proradio. A taman sam poskidala sve te silne haljine. Ah.

Eh, da uvest ću si novost tu na kraju svakog posta ću pisat raspoloženje:) Heheh...pa eto...

Trenutno raspoloženje: odlično, veselo i nasmijano:))

Dodatak:

Gradska avantura

Dakle, krenula sam u Vip (Daaaa, Krk ima dućan od Vip-a, ozbiljno, ovog ljeta se otvorio) produžit pretplatu i uzet neki mobitel koji sam istražila na na netu, našla sam neku Nokiu 5700 (MORA bit Nokia, inače ništa), onako ok izgleda, nije moj izbor br.1 ali te moje Nokijice više nema uopće pa sam se morala zadovoljit s nekim drugim.

I tako, uzela punomoć od tate jer pretplata je na njegovo ime i otišla ja to produžit. Radi jedna cura koju znam pa smo tako uz razgovor gledale mobitele i naravno te NOkije koju sam htjela nije bilo niti će je više dobivat. Koje sam sreće.
I ajde, svidila mi se jedna druga klizna Nokia i mislim si ajde mogla bi nju, pitam koliko košta 1400 kn. Ne hvala. Previše. :(((((

E onda sam valjda 20 minuta mozgala između dvoje Nokije, a izgledom su pa donekle slične, jedna je ona Nokia koju je naša LaLuna kupila nedavno, ona music neka Nokia i neka obična. I sad sam se dvoumila oko cijene. I ajde...nek bude ta music Nokia. I pitam onako laički dal ti račun za to dođe ono sa računom za pretplatu. Mobitel se plaća na licu mjesta. Pras u smijeh!! Ja ko neki seljo mislila da to tako ide...pa hahahahahhaha. Niti bi mogla kupit išta jer sam imala 200 kn samo:)))

Ništa, rekoh idem se vratit doma pa ću doć.

Prije toga odoh do Ghetaldusa popravit naočale i dok mi je čovjek šarafio taj šaraf ja tražim novčanik. A njega nema!!! Alarm mi se upalio. Ja se crvenim, umirem od srama i kažem čovjeku da sam ostavila novčanik doma. Reče on nema veze, u redu je. Ok, sva sreća. :))))

Smijem se na putu nazad ko budala.

Na kraju dođem doma (pješke sam išla u grad, o da) odlučim se da ću ipak tu jeftiniju i ružniju Nokiju da ne opterećujem sad tatu...i na kraju sam odustala od svega, došla sma nazad u Vip (ovaj put s autom) i rekoh da neću mobitel ipak, samo da ću produžit pretplatu. A ona meni da se to automatski produžuje. EEE, da da, kao da si mi to rekla prije par dana. Ma LOL Nina, mislim...:))))) Ništa, dok moja omiljena NOkia ne crkne...nova će pričekati:)

Trenutno raspoloženje: zadovoljna zbog mudre odluke, lagani umor:) Grižnja savjest zbog neučenja.

RIJEŠITE KVIZ I POGLEDAJTE KOLIKI SAM BISER:))


01.09.2008., ponedjeljak

Rezime ljeta

Danas je službeno 01.09. dakle, rujan je počeo i bliži se jesen, no nekako kako počinje školska godina, a turisti odlaze, dan je kraći nekako kao da ode i ljeto. Pa ja sam odlučila napraviti mali rezime ljeta...da i vama kojih nije bilo kažem što je sve bilo, a i da sebe podsjetim:)

Pa evo redom: :)

06.06. zadnje predavanje ikad, upisivanje apsolventske godine:)

Negdje 07.07. sam dala zadnji ispit na ovom ljetnom roku i ostavila 3 ispita za jesen.

10.07. - dolazak mog Alexa:) I početak rada za ozbiljno

26.07. - dugoočekivani odlazak u Gardaland i odličan provod ondje! :) Za slike i filmić potražite taj post, nemam pojma kako da napravim da u ovom postu objavim ono kad klikneš pa dođeš na taj post, znam da neki to znaju:) Pa ako mi znaju reći...:)

06.08. - odlazak jednog velikog i dragog čovjeka, kojeg su svi poznavali i voljeli, koji je doživio duboku starost i umro u snu u 97.godini (suza u oku). Moj dragi dida nas je napustio i sve rastužio, posebno baku i mene, a i brat je čak zaplakao. Rodbina se sva skupila iz Slavonije i baš mi ih je bilo drago sve vidjet na okupu makar tužnim povodom. Na sprovodu je bilo puno ljudi, a održan mu je i govor. Svega svjesna sam postala tek dan nakon sprovoda i dva dana sam bila baš tužna i konstantno razmišljala o njemu. Evo i sad plačem. Zamišljala sam kakvu feštu i tortu mu radimo za stoti rođendan. Pa...netko mi je dao ideju da mu i napravimo tortu i odnesemo na grob. Nikad mi prije nitko iz obitelji tako blizak nije umro pa mi je sve bilo novo, mislila sam da neću moć podnijet ljude kako dolaze doma i izražavaju sućut ali mi je bilo jako drago i odgovarala mi je njihova blizina. Čak sam osjećala grižnju savjesti jer skoro da i nisam plakala sve do sprovoda. Kad sma vidjela vjenac na grobu na kojem je pisao pozdrav od unuka Nine i Mirana. Pa fali mi....uvijek je po dvorištu nešto radio, skupljao smeće, spremao sve i svašta, što i ja radim, jako sam mu slična u nekim stvarima. Neki dan kad sam u Ri gledala čestitke vidjela sam jednu za najdražeg didu, za rođendan i zasuzile su mi oči. Nisam mislila da mi nakon toliko vremena može doć teško. Puno mi je značilo što je Alex bio tad uz mene, bez njega bi mi bilo teže. Hvala ti ljubeko:*

Evo neću više plakat, bacam stari osmijeh na lice! :) Pozdrav najdražem didi!

8., 9. i 10.08. Krčki sajam na koji smo išli dvije večeri...nije mi previše bilo do slavlja ali tako bar manje misliš. A i draga D2 je slavila rođendan:)

17.08. je draga D1 slavila rođendan pa smo proveli neko vrijeme u lijepom vrtu i uz priču.

*suze polako nestaju* :) (jako sam osjećajna i jako mi teško padaju rastanci).

21.08. odlazimo dragoj mi Silviji i Jurici u Ri (tjedan kasnije nego su nam javili da se žene i da je S trudna, a da želi mene za kumu)

23.08. mi odlazi Alex :((((

Okupala sam se svega 5 puta, da znam, malo ali ubija me taj naš ritam...ujutro sam sama do 2 ili 3, onda odemo na sat, sat i pol se okupat, pa ručak pa ja na posao. Ili smo ujutro slobodni do 2, a onda oboje radimo do 10/11.

Fali mi sad što mi Alex ne dolazi po mene na posao i na šetnjicu gradom, prije je skoro svaki dan mi dolazio.

Sve u svemu, bilo mi je jako lijepo ljeto, Alex mi je bio mjesec i pol i uživali smo:)

Sada su sva ta silna vjenčanja na pameti i naravno što obući, a uskoro ću i s budućom mladenkom u potragu za vjenčanicom:)

Kad razmišljam o tome ne mogu se zamisliti da se ja sad oženim. Još mi je rano. Za 5 godina već da, ali sada ne:) Sve više mladih se sad ženi sa/iz Krka, i mlađi od mene. Od moje generacije ih je dvoje oženjeno, a jedan ima i dijete. A sad se masovno žene ovi mlađi od mene. :) Ja ću bit jedna od "starih cura" :)) Već me pitao bakin brat kad se mislim ženit:))) E dragi barba Mika, morat ćeš pričekat:) Upoznao je Alexa i dao mi je blagoslov :)) Bezbolno je prošao susret hehe:)

*piša mi se, odoh pišat pa se vratim*

Evo me:)

I da, još jedan događaj, bila sam eto neki dan kod psihotroničara koji me snimio i otkrio te neke tegobe koje ćemo lako otkloniti:)

Sad sam u potrazi za savršenom haljinom....evo stavit ću vam jednu samo, skidala sma nešto s interneta..

Image and video hosting by TinyPic

Evo takav model bi meni stajao pa tražim takve haljine. Poskidala sam ih dosta s neta, ali da sad ne stavljam baš sve:) Ta mi nije najljepša ali eto sam nju odlučila staviti:)

Slušam Sugababes - About you now.

Baš mi je super pjesma. :)

Ok drage i dragi moji, to je to...baš mi se pisalo...nisam namjeravala ovako dugačak post napisati ali zalomilo se:)

Uživajte mi, vidimo se uskoro!:)







<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.