http://www.radiostudent.fpzg.hr/
http://www.guerrillagirl.net/
http://www.index.hr/
http://www.jutarnji.hr/


Photobucket

nikolina kranjec

ponedjeljak, 13.06.2011.

Green town beats

Photobucket
Ljubitelji elektronske glazbe ovaj vikend mogli su uživati u njenim zvucima, na trećem po redu Green town beatsu u Svetom Ivanu Zelini. Riječ je o festivalu elektronske glazbe koji se odvijao na prostoru nekadašnjih zelinskih bazena. Glazbu je puštalo nekoliko DJ- a , Profesor Lacpa, polaznici Dejay akademije, Iceman the Deejay, DJ Mo, DJ Luka, Jay-C, DJ Dechko, Ganc, a glavni gost bio je Daniele Petronelli iz Italije. Petronelli je jedan od najaktivnijih i najatraktivnijih svjetskih Minimal Tecno producenata, sa zavidnom diskografijom koja se neprestano povećava.
Photobucket
Photobucket
Počeci Green town beatsa sežu u 2009. godinu kada je nekolicina zaljubljenika u glazbu došla na ideju prvog festivala elektronske glazbe u Zelini. Zahvaljujući brojnim pokroviteljima omogućena im je realizacija njihove ideje. Za razliku od prijašnjih godina, party je obogaćen jačim razglasom i boljim svjetlosnim efektima. Također noviteti su bile video projekcije i video zidovi za koje se pobrinula udruga Urban efekt. Svi oni koji su bili spriječeni da osobno posjete festival, mogli su ga pratiti preko live striminga kojeg je omogućio Radio Deejay.
Samo ime Green Town Beats ne označuje samo ovaj događaj,već organizaciju koja je aktivna tijekom čitave godine, organizira partije po klubovima i kafićima, a DJ-evi se bave produkcijom i promoviranjem elektronske glazbe.
Nažalost odaziv publike nije bio velik kao prijašnjih godina, i nije ispunio očekivanja organizatora, iz razloga što se u okolici održavalo nekoliko sličnih događaja.
Photobucket
Photobucket

- 19:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 09.06.2011.

" Urban efekt"

Zelina je nedavno dobila još jednu udrugu. Udruga pod imenom " Urban efekt" bila je ideja nekoliko mladih i perspektivnih Zelinčana. Glavni ciljevi i djelatnosti udruge su promoviranje urbane kulture na svim područjima. Od plesa, likovne umjetnosti i fotografije do grafita, glazbe, čak i urbanih sportova. Ideja je da se ljudima približi ono s čime nisu dovoljno upoznati i s onime što im je, na neki način odbojno, u ovom slučaju moderna umjetnost, koju mnogi ne cijene koliko bi trebali i nemaju pozitivno mišljenje o njoj.
Photobucket
Na osnivačkoj skupštini pročitan je statut udruge, s kojim su se svi članov složili i prihvatili ga. Slijedi registracija udruge u registar udruga mladih.
Članovi su volonteri Crvenog križa, a isto tako im je u planu volontiranje za udrugu Srce, čiji su članovi djeca i mladi s posebnim potrebama. Sudjelovali su u akciji Dana narcisa Crvenog križa, te kupnjom cvijeća doprinijeli humanitarnoj akciji, za ranije otkrivanje raka dojke, i Green town beatsu. Također održali su predavanje zelinskim srednjoškolcima o pirsanju i ukrašavanju tijela, to jest s dobrim i lošim stranama pirsanja, kakvi bi trebali biti uvjeti za to, te ih savjetovati da odlaze isključivo kod profesionalaca. Održali su i predavanje o prometu, s obzirom na broj motociklista na našim cestama, i na taj način upozoriti mlade vozače da obrate pažnju na njih.
Photobucket
Sljedeće godine će se po prvi puta održati Urban Fest, festival koji će promovirati urbanu glazbu i sve prije navedeno.
Udruga trenutno broji 27 članova, a svi oni koji se žele učlaniti u nju su dobro došli. To je pravo mjesto za sve one koji žele istaknuti svoju osobnost i kreativnost.


- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2011  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (4)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (4)
Studeni 2010 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Studentski blog

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket