Muška misija, ženska misija

četvrtak , 27.02.2014.

Ženska i muška misija nisu toliko različite kao što se na prvi pogled možda čini

Dok se ženska misija sastoji u tome da muškarac PRESTANE PUŠITI...


...jer kad je počeo pušiti dobro je znao da pušenje može izazvati RAK...



..muška se misija sastoji u tome da ona NE PRESTANE PUŠITI....

...jer kad je počela pušiti dobro je znala da pušenje može izazvati BRAK.

Realno sagledavši problematiku - razlika se sastoji samo U TRI SLOVA! Big deal!?

Izraziti se



U jednoj emisiji Večernje škole poznati glumac s ovih prostora Ljubiša Samardžić iznosi tezu da kolega ima problem jer ne zna da se izrazi. Zato je podijelio svima čepove u usta, i trudili su se - izraziti neverbalno. Dugo nisam razumio što je zapravo pesnik hteo ovim da kaže.

Radi se o najsvetijoj misiji našeg života, ključnom poslanju i esencijalnoj vještini koju moramo svladatai ako želimo živjeti ispunjen život - o iznalaženju načina da se izrazimo. Kada čovjek pronađe način da sebe priopći svijetu, čistog, istinitog, onakvog kakav doista jest - tada pronalazi svoj mir. Nije bitno hoće li nas itko prihvatiti, bitno je samo koliko smo autetnitčni. A pokazalo se da okolina u uglavnom prepoznaje i honorira autentičnost - no to je prirodna posljedica na koju se ne treba fokusirati niti trošiti na energiju.

Kurvini sinovi III

utorak , 25.02.2014.

Begin
Previous
Next
End




S njima se ne može posvađati. Oni uvijek imaju sloj kvazifinoće i pseudouglađenosti, što su samo naučene kože preko vučje naravi koja je uvijek ista. Direktnim napadom izazvat ćete nevjericu, čuđenje i patroniziranje. Ignoranjem ćete dopustiti da vas gaze. Stoga se uzvraća službenim, hladnim i distanciranim držanjem, fino i pristojno ali bez kolebanja i s jasno postavljenim granicama.

Velebne su umišljene veličine koje sebi uzimaju za pravo da u društvu određuju tko smije govoriti a tko ne. Uvrijede se ako odbijete s njima razgovarati o temi koju bi oni htjeli pokrenuti. Naprasno će se lecnuti, prekinuti razgovor i držati se uvrijeđeno danima. Sve je to samo njihova taktika.

Ako pokrenete neku temu, il će vas prekinuti u pol recenice ili ce nakon vase recenice pokrenuti nesto sasvim deseto, potpuno ignorirajuci svaku vasu izjavu.

Kradu na način da sve zamute i emotivno nabiju čuđenjem i snebivanjem, da bi trpajući sebi u džep potajice poslije okrivili vas za nekompetenciju, iako ste na vrijeme zeljeli upozoriti na nepravilnosti. No tada nisu htjeli s vama razgovarati držeći se nabusito prgavo i uvrijeđeno te time sabotirajući svaki otvoreni razgovor - premda to nećete moći dokazati.

Vole udariti na prošlost da vas moralno sjebu. Potrudit će se hladno, racionalno i 'diplomatski' uvući vas u 'argumentiranu' raspravu kojoj je cilj dokazati da je vaša situacija sada uvjetovana nekom vašom odlukom iz prošlosti. Sve dok je rasprava na tragu postizanja tog cilja biti će zainteresirani za razgovor. Kad se postigne i usuglasi zaključak mahat će s njim svugdje i uvijek ističući da je to - istina. No radi se o perfidnoj taktici slamanja da sagorite u vlastitoj krivici, jer ta se odluka ('istina') ne može više promijeniti. Sami ste si krivi reći će. Ako ste dovoljno naivni povjerovat ćete u to i to će vas uništiti - ali pred očima svijeta oni će ostati čisti. Borite se protiv usuda i logičke pogreške da je vaša sadašnjost uvjetovana prošlošću - to je ropstvo koje oni žele.

Vole tehniku okretanja neprijatelja protiv samog sebe. Ako od njih nešto zahtijevate, od direktnog odbijanja milije im je da vas privole da sami odustanete od zahtjeva. To će obično zabašuriti u 'prijateljski savjet' ili 'dobronamjerni naputak', uvukavši vam se pod kožu kako bi vas motivirali da djelujete u smjeru kojeg oni žele. No to neće imati svoj trag, a njihova 'dobronamjernost' puknut će poput mjehurića od sapunice - onog trenutka kad učinite ono na što su vas naveli.

Najgore što vam se može dogoditi je da vas gurnu u psihotičnost. Trajni bojkot, šikaniranje i zastrašivanje dovedu čovjeka do ludila. Prijetnja se povuče a ludilo ostaje - i najednom ste slučaj za obradu, pri čemu vam čak i oni, Kurvini Sinovi, pružaju licemjernu podršku i nude pomoć. Logično - jer rade u cilju afirmiranja vašeg ludila kao vašeg problema i svojim angažmanom evidentno pokazuju kako oni s tim nemaju veze. Boriti se možete ako vjerujete sebi, svojoj prosudbi i zdravom razumu i prigrlite sebe kao najboljeg prijatelja - tada vas ne mogu slomiti i otići će podvita repa.

Redovito ce se dogoditi da vas pomalo grickaju i pikaju dok ne eksplodirate i reagirate burno. Tada vi ispadate negativac i čudak kojem se čude i oni i svi ostali. Ne znaju puno i neuki su, ali znaju prepoznati trenutak u kojem mogu vrlo efikasno isprovocirati vašu reakciju potpuno neprimjerenu izazovu - jer se sitne akumulirane provokacije za koje znate samo vi - i oni - sada aktiviraju. Niste cudak nego strpljivac kojem je puna kapa!

Njihovi napori suštinski se svode na cilj da vam unište razum i da njime ovladaju emocije, koje oni imaju pod kontrolom. Okrivljujući vas za prošle grijehe moćno vas vezuju okovima krivnje i podsjećaju redovito da se ne otmete njihovoj kontroli. S krivnjom i sramom računaju i čudeći se svemu što kažete ili učinite, tako da se povučete tim prije što ste kulturniji. Zastrašivanjem i prijetnjama bude strah, tjeskou, nervozu i zabrinutost koje vas sputavaju i ograničavaju držeći vas u njihovoj vlasti.

Kurvini sinovi II

ponedjeljak , 24.02.2014.

Begin
Previous
Next
End



Totalitarna kontrola je njihov način.
Osobno pitanje u glavu pred društvom njima je normalno
Je li vaša žena bila s kim prije vas?
Zašto se tako držiš?
Ajmo na ti kajbumo na vi bili?
A zakaj te zanima ta adresa, šta trebaš tam, gdje točno ideš?
Odmah detalji - npr. Jedan kolega... -Kak se zove? Strogo pitanje - Ili - žena mi na putu... -A gdje? - Moj brat... - A gdje on radi?

Vole emotivnu kontrolu ljudi i situacija. Oni kreiraju ugođaj i određuju čija će se riječ slušati. Ako se javi nepodobni pofarbani lik ušutkat će ga i poklopiti, prekinuti u po rečenice. Ako i uspije do kraja reći svoje reagirat će ruganjem, čuđenjem ili strogim protupitanjem koje zabašureno u brižnost utvrđuje neku presudnu činjenicu. Drže ti lekcije, patroniziraju dok mogu i kome mogu. Ali ako uzvratiš tvrdim stavom punim podsmijeha njihovoj gluposti, prezira prema njihovom kukavičluku i nevjerovanja blesavim praznim pričama, onda se povuku. Grubost i sila je jezik koji razumiju.

Dijalog niti rasprava za njih ne postoji. Postoji samo Jedno Apsolutno i Ispravno Mišljenje koje je iznjedrio ili Veliki Vođa ili neki od njegovih poltrona, i svak tko bi smogao drskosti i krivovjerne smionosti razmišljati drugačije žestoko se napada, diskreditira i odbacuje, uz neizostavno uvrijeđeno držanje, puno preneraženosti, okrivljavanja i izravne pogođenosti tim gnjusnim i nadasve čudnim činom neslaganja.

Napadi im nisu otvoreni ni direktni jer nemaju argumenata niti intelektualnih kapaciteta za to. Zato udaraju ispod pojasa, podmuklo i nisko, prikriveno i na takav način koji nije moguće dokazati. Nerijetko se drže izvana prijateljski i naklonjeno, emotivno se vezujući uz vas, što je samo još jedan od načina da napad bude što efikasniji. Kad zgrabe priliku zabijaju nož u leđa, i to prema nuputku velikog Sun Tzu-a - onda kad je neprijatelj ranjiv i slab.

Znaju zavaditi neprijatelja, nahuškati ih naizgled braneći mu ponos, kao zauzimajući se za njega - pa nemoj si to dopuštati, on te neće ništa naučiti, daj misli na sebe, ja sam ti prijatelj.

Osim što su iritantno glupi i primitivni, emotivno povezivanje onemogućuje neke od nas da ih šutnemo cipelom i otresemo jer cvile i zapomažu unaprijed najavljujući kako ne bi preživjeli takvu okrutnost. Svojim ljigavim podilaženjem pokušavaju izazvati sažaljenje i priječe vas da ih zgazite, ili da iskažete jasnu indignaciju prema njihovoj iskonskoj tupavosti, mutavosti i neuljuđenosti.

Esencijalno su destruktivni, što ponekad u rijetkim trenucima i otvoreno priznaju tj obznanjuju.

Zdravi stav prema njima je ismijavanje i omalovažavanje, to je jedini način da ih se spusti na zemlju i vrati u okvire realiteta. Nikakva argumentirana racionalna rasprava ništa ne mijenja, samo emotivno nabijena metoda čvrste željezne ruke.

Guraju se da budu društvena avangarda, da vladaju i dijele pamet iako su neobrazovani primitivci kojima ne nedostaje jedino arogantne bahatosti i sirove drskosti.

Pitate li se zašto vaš otac omalovažava i izruguje vašeg rođaka vršnjaka iz komunističke obitelji koji ide na popravni u prvom srednje?
Ili godinu starijeg susjeda kojem sve vjerujete isko ste odlikaš a on školski propalitet?
Ili kvartovske bitange koju su za vas adolescentska svetinja?
Ako da - ne brinite, odgovori stižu još prije nego navršite 40.
Jedno je prijateljevati a drugo biti sugestibilan i podvrći se lošem utjecaju onih koji to ne zaslužuju.
Time se gazi sebe i ne cijene vlastita postignuća pa čak niti svoju vlastitu vrijednost kao ljudskog bića i to je velika šteta.
Pravi otac zdravim emocionalnim poučavanjem gradi u svom sinu dobar stav prema sebi.

Kurvini sinovi I

petak , 21.02.2014.

Next
End


Nužno ih je omalovažavati i vrijeđati jer da ti ne budu na glavi moraju ti biti pod nogama
Inače te emotivno zavrte, uhvate u kovitlac, u vrzino kolo u kojem se gubi razum.
Treba ih ismijavati i direktno im oponirati, ali bez uzbuđivanja, samo bez kolebanja, otvoreno i jasno
Bez opravdavanja ili ispirka, izrugati i omalovažiti njihov iskaz ili stav
To je jezik koji razumiju, i tako se može obraniti od njihovog ljigavog, gadljivog i agresivnog uvlačenja pod kožu

Oni su svadljivi, nabusiti i prgavi
Temeljna je njihova osobina neukost - pokupili su nešto usput i sad od tih komadića sklapaju velebnu životnu filozofiju - koju mogu popušiti još neukiji, zastrašeni, bedasti ili pak iskoristiti oni pokvareni

Izučeni su manipulatori. Nabijaju ti krivnju, izigravaju žrtvu i izazivaju sažaljenje - sve u cilju da ovladaju. Puzavi su i ulizuju se, teško ih se otresti jer imaju lažni sloj prijateljstva. Dociraju i pametuju bez premca, i uvrijede se kad se ne slažete i mislite drugačije. Svojim gluparijama bezočno vam mašu pred nosom - ponose se onim čega bi se pametan stidio

Kad vas nagaze okrutni su i nemilosrdni
Idu do kraja
Do moralnog sloma, dok ne postanete biljka

Osobni su i emotivni u kontaktu. Traže vas objašnjenje za vaše držanje, važu svaku riječ i gestu, prilijepe se kao pijavica i sišu vam krv. A pijavice se nećete riješiti lijepim riječima ni argumentima već žeravicom, ognjem paklenim iz kojeg se izrodila - jer to je jezik koji razumije. Grubost i sila, bez obzira na infernalno zapomaganje kojim će nastojati probuditi samilost, ali samo s ciljem da ojačaju svoju poziciju

Omiljena knjiga koju štuju je Sun Tzu-ovo Umijeće ratovanja

Civilizacija im je strani pojam, baš kao i građanski moral.

Obitelj se negira, individualnost se izdiže na kolektivni nivo, familiju zamjenjuje umjetni gigant zvan falansterija.

Počinju s vama pričati kvaziprijateljski, vrijeđaju i kritiziraju s napomenom prisnog prijateljstva, dobre namjere i konstruktivnosti. Prezir titra ispod površine i ponekad eskalira kroz ispad agresivnosti - koja nije afekt nego stav.

Nađete li se u krajnje nezavidnoj situaciji da ih nečemu morate poučiti ili ih mentorirati izludit ćete. Oni su prepametni, arogantni i bahati a istovremeno bezobrazni, glupi i isprazni da će apsolutno sve što kažete dovesti u sumnju, prekidat će vas u svakoj rečenici i rugati se svemu što vjerujete.

Seks bez orgazma

četvrtak , 20.02.2014.


Seks bez orgazma je kao tost bez šunke i sira ili kao Super Bowl bez ludih reklama. Ili barem tako mnogi misle. No, morate priznati da potreba za postizanjem orgazma ponekad zna od seksa napraviti ne baš ono što ste htjeli.

Poklonici seksualne prakse nazvane kareza slažu se s tim da orgazam nije najbolja stvar u seksu, ali to nije sve, smatraju i da suzdržavanje od orgazma može poboljšati seksualni život.

Zainteresirani?

Što je kareza?

Kareza je terapija koja se prakticira kako bi se partneri što je više moguće zbližili i ojačali svoju vezu na način da ne razmišljaju o vrhuncu seksa, odnosno orgazmu, nego da se prepuste samom činu seksa. Ova praksa ima svoje korijene u tradiciji taoizma i tantre.

'Tijekom dužeg razdoblja savršene kontrole, muškarac i žena proživljavaju istinski užitak. Uživaju jedno u drugom u nježnim pokretima, strast u ovom slučaju ne ide dalje od njihove razmjene užitka', napisala je Alice Bunker Stockham u svom revolucionarnom tekstu Karezza: The Ethics of Marriage.

'Osim ako cilj nije začetak djeteta, orgazam se izbjegava u potpunosti', dodaje.

Bez orgazma? Ozbiljno?

Dok neki mogu doći do zaključka da je kareza oblik kontracepcije, oni koji je prakticiraju navode da više uživaju u trenutku kad im orgazam nije cilj. Fokusiraju se na to da pruže i prime užitak umjesto na veliko finale. Kad ne očekujete orgazam, smanjujete i anksioznost zbog izvedbe.

Onima koji smatraju da je orgazam krajnji cilj, seksualni terapeuti kažu da zahvaljujući karezi seksualni život može biti bolji, pogotovo ako par pokušava sačuvati romansu nakon što je prošla ona strast s početka veze. Oni koji prakticiraju karezu potvrdili su ovu teoriju. Neki su upravo zahvaljujući karezi uspjeli prevladati ovisnost o pornografiji i masturbiranju.

Seksualni terapeuti predlažu karezu kao kratkoročnu mjeru kojom parovi mogu začiniti vezu. No, mnoge pristaše kareze odrekli su se orgazma za stalno.

Veliki 'O'

Seks je puno više od samog orgazma. Seks su dodiri, poljupci, čak i komunikacija. Drugim riječima, čak i bez orgazma, puno je toga u seksu u čemu muškarci i žene mogu uživati. No, je li to dovoljno? Nekim ljudima je.

Možda orgazam ne treba biti cilj svakog spolnog odnosa.

Bolji seks



Volite svog partnera i seks vam je super, no željeli biste uvesti nešto novo. Slobodno to napravite jer će i on biti oduševljen, a mi vam nudimo nekoliko prijedloga.

Seks u uredu

Čak 56 posto žena i 61 posto muškaraca mašta o seksu na radnom mjestu. Stoga napravite atmosferu kod kuće, obucite odjeću u kojoj idete na posao i poseksajte se na stolu.

Egzibicionizam

Prema nekim istraživanjima, 19 posto ljudi mašta o tome da ih netko gleda dok se seksaju. Samozadovoljavajte se, a partner neka gleda.

Samozadovoljavajte se

S jedne strane vi, s druge partner. Masturbirajte i gledajte se međusobno.

Seks u javnosti

Istraživanje objavljeno u časopisu Men's Health pokazalo je kako 64 posto žena želi izaći iz spavaće sobe i poseksati se na nekom javnom mjestu. Iskoristite WC u restoranu ili lift.

Koristite igračke

Vezanje za krevet, lisice, vibratori...sve su to igračke koje žene žele u krevetu ako je vjerovati istraživanju koje je proveo Lelo. O tome mašta 76 posto žena, ali ni muškarci nisu ravnodušni. Prema anketi, čak 89 posto ih mašta o tome.

Unesite hranu

Led, voće, šlag ili što god može doprinijeti užitku dobrodošlo je u spavaćoj sobi.

Igrajte se doktora

Bolesni ste, a žarko želite orgazam? Neka vam vaš 'doktor' pomogne.

Omiljene scene iz filmova

Nešto vas pali iz filma koji ste gledali? Što vas sprečava da to odigrate sa svojim partnerom?

Podijelite uloge

Nemoćna ste žena u nevolji kojoj treba vodoinstalater ili automehaničar? Vjerujte, vaš partner će vam rado priskočiti u pomoć i otkloniti kvar.

Cmok!

Da ne strepim

srijeda , 19.02.2014.



Da ne strepim
Kada ces otici od mene
Da ne strepim
Pripadas li sada drugome

Zivio bih tada smireno
Ne bi moju snagu crpilo
To što svakog dana brinem
Kako da ti zvijezde skinem
A ti gnjeva sve si punija

Da ne strepim
Što ćeš sada smisliti
Da ne strepim
Kad ćeš se razjariti

Živio bih dostojanstveno
Zadovoljno vedro strastveno
Svaku moju gestu gaziš
Da se ne približim paziš
Da se držim dalje od tebe

Da ne strepim
Muka ne bi me izjedala
Da ne strepim
Jesi li se opet predala

Život bi mi bio malo bolji
Ni ne može sve biti po volji
Imao bih barem mira
Da me manje stvari dira
Da te nikad više ne vidim

Rogonja


Ja nisam rogonja al ne znam di si ti
Bolje je spriječiti nego liječiti
Ostavljam te kad si tako hladna
Nedostupna, prema meni gadna

Jer kad jednom
Nabije ti roge
Bježi od te žene
Kud te nose noge

Sanjam tvoju nevjeru
Osjećam je blizu
Ko da ima veze
Što niste u Parizu

Tak svejedno jesi s nekim bila
Kad mi daješ otpatke sa krila
Letiš negdje daleko visoko
Voliš kada na te bace oko

Ti si kao dijete
Ljutiš se i jediš
Bacaš stvari
Nikoga ne štediš

Mora bit po tvome
Ništa nećeš znati
A strpljenju mome
Na kraj ti ćeš stati

Kada malo bolje razmislim
Ne mogu bit rogonja ni gubitnik
Jer po zodijaku ja sam ipak riba
Rogonja si ti, horoskopski bik

Riba žena da za bika muža ima
Još bi bilo šanse da sve štima
Muška riba suviše je nježna
Bikica za njega pregruba je žena

Ti si bik
Voliš biti šik
A ja riba gubitnik

Ti si bik
Razjareni bik
Ne treba ti submisivan lik

Ti si bik
Tvrdoglavi bik
Ja ti dođem kao nametnik

Ti si bik
Realan si lik
A ja sanjar umjetnik

Ako ne ide - ne ide

utorak , 18.02.2014.



Razvod nije najgora stvar na svijetu.
Najgore je odgađanje neminovnog.
I život u paklu čekanja Godota
Koji neće doći

Jer ma koliko se trudio ugoditi joj i impresionirati ju...


...ako je ona toliko samodopadna...


...samo će ga svisoka uz prezrivo sažaljenje promatrati...


...on će ju jednog dana ipak ozbiljno pitati koji je njoj kurac!? ...


...a ako se njegovi zauzmu za njega to može lako eskalirati i u fizički sukob!



Je li onda gori razvod ili život u paklu?

Znakovi razvoda

ponedjeljak , 17.02.2014.

Evo jednog teksta iz 2012 o tome.
Evo još jednog



Ima još tekstova iz 2007:
-prvi dio
-drugi dio
-treći dio


Osim tih tekstova ovo su sadašnji znakovi

1. Njegova prevara 2009 - ona nikad o tome otvoreno ne želi, zlopamtilo
2. Njegova prevara 2011 - isto tako, osim što je mjesecima tražila da se odseli
3. Manipulira seksom, zavodi pa odbija pogotovo u zadnjih 5 godina, kulminacija 2012
4. Prijeti da će si naći drugog, i to na samom početku njihove veze
5. Psihički ju umara i doživljava maltretiranjem razgovor s njim - dobiva glavobolju
6. Njegovo očijukanje s njenom frendicom 2011 - razjarila se i još uvijek pamti zlo
7. Ne podnosi ga i rekla da od početka ga ne želi
8. Uvijek emotivno nedostupna, hladna i daleka, bliska samo na riječima
9. Nikad otvoreno i konstruktivno o problemima nego guranje pod tepih da bi ih se poslije moglo izvući kao oružje - iako on je htio razgovor
10. Puno puta jasno i čvrsto rekla da osjeća gađenje prema njemu i da želi razvod - no on je bio tu ko pesek, pokloni i nježnost, bit će bolje itd - A NIKAD NEĆE biti bolje.
11. Razjarena je prsten prije 2 god bacila u smeće
12. I on nedugo poslije prsten bacio s kreveta jer je odbijala seks
13. Rekla da se u svakoj svađi poteže razvod jer je to temeljni osjećaj
14. Ona njega uzima zdravo za gotovo - 'Sad bih te mogla voljeti' treba biti poziv njemu da joj se klanja i ljubi noge. Kao da on samo nju čeka moleći u sebi da ga primijeti.
15. Ona prijetvorno laže uporno i dosljedno godinama
16. Ona ne podnosi njegove prijatelje i taj lifestyle prema kojem permanentno iskazuje otvoreni prezir
17. Njegov jednostrani otkaz 2008 ona je zamjerila jako, a to neće niti priznati - da ju smeta što je on financijski uzdrmao obitelj - a kamoli razgovarati i oprostiti mu
18. Njen otkaz 2008 bio je reakcija - uvijek tabu tema i eufemizmi a ne 'dala je otkaz'
19. Strahoviti tabu je bilo i njegovo potezanje njene veze prije njega - želio je otvorenost da se otklone sve eventualne sumnje jednom zasvagda, a dobio povrijeđenu začuđenost i uvrijeđenu iznenađenost tipa 'pa kako me to možeš pitati'. Najbizarnije je to što je godinama kasnije priznala neke činjenice koje tu temu čine sasma smislenom.
20. Ona ga guši, vječito pametuje a blefira, on ne može razviti krila jer mu se ona ruga
21. Stoput je već iskusio kako je mila kad joj treba lova i on uvijek padne na to. Zajebava se da izigrava kurvu, a on osjeća da je tu pol istine.
22. Jer poput šiparice, ona većinu vremena testira granice njegove strpljivosti, poslušnosti, podatnosti, gluposti, sposobnosti, stabilnosti i poduzetnosti. Hoće li ovu do apsurda dovedenu situaciju uspjeti riješiti? Aaaaa - Ali ima jedna koju neće...
23. Jer što je on bolji ona je gora. U čudu ga pita zašto plazi oko nje kad ga ona šuta nogom?
24. Jer sama kaže da ne može preći preko problema, a ujedno ih ne želi ni pokušati razgovorom riješiti - boli ju glava
25. Jer je ljepilo koje ih je držalo skupa bio njegov duboki strah od odbijanja i napuštanja
26. Jer ona njega doživljava retardiranim djetetom za kojeg se mora brinuti

Njihov je odnos prazan.
Ne udovoljavaju zahtjevima potrebama i željama jedno drugom.
Muče se godinama, trudnoće i podizanje djece ih onemogućuju da porade na odnosu i raščiste kako stvari stoje.
Cijelo vrijeme u zraku visi razvod.
Boje se suočiti s tim jer nemaju snage.
Boje se i zbog osjećaja djece.

Treba pregristi odraditi taj bolni razvod - za ljepšu i sretniju budućnost svima.

Izbjegavaš priču

Izbjegavaš priču
Razgovor o nama
Previše je bolno
Previše je rana

Zato samo glumiš
Da me voliš trebaš
Ali ono što ja
Želim ti mi ne daš

Ne daješ mi dušu ne daješ mi sebe
Osjećam se prazno kad sam pored tebe
Tijelo svoje daješ misliš to je sve
Ali nije, to nije niti jedan dijelić, ne

Nije da ne uživam
U tvojim dodirima
Ali takvu ljubav
Možeš dati svima

Isto tako i ja
Mogu takvu naći
Ima puni grad
Profesionalki





Gibonni


S kojim imenom
S kojom besidom
Bi ovu jubav krstija
I ko bi normalan
Ko bi nasmijan
Ovakvu tebe trpija

I to triba znat
Ti daješ prazno tilo
Ali dušu nemoš dat

I nije lako bit
I svetica i kurba
Sve po potribi
Kako se namisti
U taj čas


Među jude,
Među zviri i beštimje
Me stavi leć
Ako za te ja ne vridim
Ništa lipo
Nimam reć

Svojom mladosti
Svojom liposti

Nadi ješku za mene
I pa bi ka škarpun
Bez daha u tvoj sić
Grubo ka gruba rič
I to triba znat
Ti daješ prazno tilo
Ali dušu nemoš dat
I nije lako bit
I svetica i kurba
Sve po potribi
Kako se namisti
U taj čas


Među jude,
Među zviri i beštimje
Me stavi leć
Ako za te ja ne vridim
Ništa lipo
Nimam reć

Lijepa bez duše


Još uvijek lijepa si
Al' noćas odlazim
Zadrži suze sve
Ništa mi ne ne znače
Sasvim svejedno je
Ti nećeš shvatiti

Živjeti sa tobom
Bilo je uzalud
Nikada dovoljno
Da ljubav vrati dug
Vrijeme bez radosti
Za mrvu mladosti


Za tvoje oči
Nekad bi život dao
Slava mrtvima
Al' ja još nisam pao
Još uvijek vjerujem
Da ljubav postoji

I neću žaliti
Kada te vidim s njim
Neće me boljeti
Jer znat ću tko si ti
Kako znaš glumiti
Kada si sigurna

Uvijek sam gubio
Kada sam ljubio
I ti si dio tog
Božanskog grijeha
Uvijek ćeš ostati
Bez duše lijepa

A sada skini se
I zavedi me
Još jednom usnama
Svojim pobijedi me
Do kraja slomi me
Bez duše lijepa

Možeš imat moje tijelo


Gdje sam rodjen tu je sve sirotinja
vuk je u nas domaca zivotinja
skrta zemlja nikoga ne hrani
da prezivis moras radit' vani

Sljakao sam ja u tudjoj zemlji
sanjao sam o voljenoj zeni
sa arbajta kad bi dos'o doma
gledao sam kako raste ona

Mislio sam srecu kupit' novcem
sredio sam stvar sa njenim ocem
prenesoh je preko kucnog praga
mislio sam da bice moja draga

Ref. 2x
Rekla mi je prvo vece
rekla mi je sve
mozes imat' moje tijelo
ali dusu ne


Samo tijelo nista mi ne znaci
kraj banhofa takve mogu naci
zelio sam da me stvarno voli
da joj ljubav nije aerobik


Kad je sa mnom da ne skriva pogled
da ne gleda uvijek negdje pored
zagrljeni kada zora svice
da budemo kao jedno bice


Ref. 2x

Nije mogla dugo da zanese
u nas nije bilo graje djece
sporo su nam prolazili dani
za veceru kad bi sjeli sami

Razboli se, Bog je mladu uze
pamtim vjecno njene zadnje suze
i saptanje ti si covjek vrijedan
ali zivot, zivot, on je bijedan

San ili java

Noćas je usnio čudan san.
Odjednom je postao svjestan da ga je ona prevarila sa svojim bivšim dečkom. Ona je to njemu priznala, dogodilo se to među njima, a on je to svo ovo vrijeme potiskivao pa je nekako izblijedjelo iz njegove memorije. a zapravo je potisnuo ogorčenost, povrijeđenost i bol koju mu je tim činom nanijela. Sada se ta rana otvorila, prisjetio se da je onaj njegov san od prije zapravo samo obnova sjećanja na javu koja se dogodila.

U tom snu od prije mjesec dana ona je njega prevarila i priznala mu 'Da bila sam gola s njim'. Štoviše, tražila je od njega da pokupi od njenog novog ljubavnika kompljuter i pobrine se za popravak, što je on s knedlom u grlu i učinio, radi nje. Jer ju previše voli i ne želi ju izgubiti, ma koliko ga ona gazila. Bol ga razdire, urla na nju i vrijeđa ju, ona se ne ispričava nego samo hladno i nezainteresirano priopćava da ju on zove da ponovno svrati malo, te se ne izjašnjava hoće li prihvatiti nego jasno pokazuje da razumije poziv i da joj to imponira. Pred njima dvojicom, obraćajući se novom ljubavniku izigrava muškarcima neodoljivu glupo žensku ulogu 'Ovaj, a kako to radi, ja to ništa ne razumijem' s ustima ukrug, na koju se lijepe ko muhe na med. Dok joj novopečeni ljubavnik dira gole noge u autu, a on promatra izvana kao da ne vidi, ona se ne žali i nije joj neki preveliki problem štp njega ponižava do krajnjih granica. Na plakatu pored kuće ukojoj su došli po komp stoji natpis pun divljenja kako je samo moćan, divan i najbolji čovjek s kojim je provela noć.
Nakon tog sna stao ju je obasipati poklonima jer ga je shvatio kao uvid u to koliko ju voli, da je spreman prijeći preko prijevare, a i da je napokon uspio doživjeti situaciju njegove prevare iz njenih cipela.


Pitao se koje je značenje sna ili jave, nije li to sve relativno a relevantno da je jedino - sjećanje? Što ne zna to ga niti ne boli.
Koliko je važno ono što se uistinu dogodilo?
A uistinu se dogodilo to da je ona s bivšim bila prije nego s njim, i možda se iz njegove neurotične ljubomore na prošlost stvorilo miješanje vremena, onog prije njihove veze i onog u vezi, i sad više nije jasno što je što. Možda je uzok ovom miješanju njeno čuđenjem ispunjeno uporno odbijanje da s njim otvoreno razgovara o toj situaciji dok je bila na prijelazu iz jedne veze u drugu. Ona se našla uvrijeđena i nije k sebi mogla doći od snebivanja kako se usudio o tome ju pitati. On pak misli da nema logičnijeg pitanja i da to ne bi trebalo biti tabu -osim ako se nešto ne skriva.
U svakom slučaju osjetio je gađenje prema njoj a još i više prema samom sebi. Kako je kvragu mogao prijeći preko toga? Kolim li ga je čarima začarala i opet pridobila njegovu naklonost, unatoč tme što se valjala s drugim pod plahtama? I to bivšim za kojeg je uvijek tvrdila da njemu nije ni do koljena, da je veza bila tako slaba i mlaka, da njenom oduševljenju nije bilo kraja kad ju je on oteo iz njegovih ruku. Toliko se emotivno udaljila da i je i dodir bivšeg bio bolji od onog što joj je on mogao dati, odnosno što je od njega mogla primiti.
To se mora više presjeći
Previše ga zajebava
On polako ali sigurno - gubi razum.
Gubi.
Razum.
WTF???

Doček iz snova

nedjelja , 09.02.2014.

Dok ju je čekao s poslovnog vikenda u ljubavnom žaru i iščekivanju pisao joj je pjesmu.

No dočekala ga je hladno i poslovno. Izrazila divljenje kako se njeni kolege zabavljaju bez alkohola i cigareta - a ne kao on, bitanga i propalica. U jednom trenutku objašnjava kolegi da joj je došao muž - kao da mu se pravda - a kad ju on poslije pita što je objašnjavala čudi se čudom o čemu to on priča. Kad je on pred kolegama izrazio zadovoljstvo i rekao da je sretan sad kad mu je došla žena, poklopila ga je komentarom da on to priča samo za tuđe uši.

U Taxiju hladna i poslovna, emotivno nedostupna a kamoli romantična. Doma je dalje tipkala na mob svojim kolegama objasnivši da 'mora pomaziti svoje suradnike' a na pamet joj nije palo pomaziti muža. Kad mu je opisala kako ga je vidjela dok joj je prilazio, shvatio je da je on u njenim očima retardirano dijete za kojeg se silom prilika mora brinuti ali s kojim daleko od toga da uživa.

Doček iz snova.
Za neki drugi par.

Točka s koje nema povratka

Godinama opterećena djecom i kućom imala je malo volje za romantične trenutke s njim. Branila se od boli emotivno nedostupnim držanjem, što je njega, kao i činjenica da ga ona ne cijeni odvelo u očijukanje i flert s drugim ženama da bi se bar malo osjetio ponovo živim. Nju je to slomilo, i došli su do dna.

No smogao je snage i razuma i krenuo dalje. Našao je novi dodatni posao, pribavio kapital od svojih prijatelja i izgradio temelje, te im omogućio romantičnih tjedan dana na Mediteranu, daleko od brige i djece.


Počelo je kao medeni mjesec, no ona je odjednom odlučila udaljiti se od njega i manipulirati. Ustrajno odbijajući nježnost i dodire, uputila ga je na liječenje jer on očito ima problema!!!???. Prostak jedan samo na to misli!!!???


Čekaj malo. Brige kuća djeca - nema. Hotel na mediteranu - soba za ljubavni par, samo njihova. Danima prije - guštaju se napokon malo mira. On povrijeđen i zbunjen njenim zahlađenjem - ona kaže da je lud. Rekla je da prema njemu kao muškarcu ne osjeća privlačnost. Pametnom dosta!?

Posumnjao je na njezino vezanje s kolegom iz istog hotela, što je ona čudom se čudeći zanijekala pitanjem kako je uopće mogao tako nešto pomisliti! Kako? A kako je ona iz čista mira prestala biti njegova ljubavnica??? Uzrok mora postojati.

Tu je puklo.
Dalje ne ide.
Tada je tumarajući ulicama Catalunye rekao sam sebi da je gotovo i da se želi toga držati.
To je bio duboki i istiniti, temeljni osjećaj.

OD TADA JE PROŠLO 16 MJESECI.
Ako je takva kraljica nek si nađe drugog viteza.
Po mogućnosti malo sirovijeg krkana koji će joj zviznut šamarčinu na vrijeme.

One night stand

petak , 07.02.2014.



Jer ti si cura
Samo za jednu noć
Kada želiš seks
Ti zoveš upomoć

Jer ti si cura
Samo za one night stand
Lutku za bal
Tebi svira bend

Prodaješ se da si neka svetica
Da visoka je jako tvoja ljestvica
A zapravo si žena od krvi i mesa
I sve bi dala za malo dobrog seksa

Hajde mala dođi
U moju hotelsku sobu
Malo se opusti
Ne tipkaj po tom mobu

Privatan bal
Na samo jednu noć
Pričat neću puno
I znam da ćeš mi doć

Ne treba ti netko takav kao ja
Koji samo piše pisma ljubavna
Analize vječne baca ti pred nos
A ni love nema stalno gol i bos

Kao vjetar

Ponašaš se bahato
Komotno bezobrazno
A kad ja poludim
Da ti ne naudim
Malo prijetiš onda smiriš se

Srdžbu svoju ne kontroliraš
Poklone ni ne doživljavaš
Darujem ti cvijeće
Bacaš ga u smeće
Ništa nećeš urlaš na mene

Gruba si i hladna sebična
A kada ti puhne ledična
Želiš biti sama
Što će biti s nama
Kažeš nije važno za tebe

Kao vjetar ti si razigrana
Drukčije si volje svakog dana
Razmažena drska
Ljubav ti je mrska
Onda kad te želim kraj sebe

Prava žena


Probudila se kao prava žena
Očarava sve ljepota njena
Druži se s drugim muškarcima
S mladim dečkima, a ne starim jarcima

Nije mrka ni frigidna baba
Sad je mlada erotična mila
Plesačica na muškarce slaba
Ne sjeća se što je prije bila

Nije problem što je sexy koka
Već što mene mjeri ispod oka
Nisam više dečko njenih snova
Sad je vrijeme za iskustva nova

Ja sam dobar dok sam pravi tata
Al za ljubav nisam od formata
Sada može birat koga želi
Dosadno je sada sa mnom veli

Glumica



Dobro glumiš da mi udovoljiš
Znaš što želim praviš se da voliš
Sviđaš mi se tada
Budi mi se nada
Da će naša ljubav trajati

Ali kad si prirodna i svoja
Nije tebi mila narav moja
Gnjavim te kad pričam
Boli kad te diram
Kažeš radije bi sama ti

Ne treba mi tvoja usiljena gluma
Namješteni osmjeh dodir preko volje
Brineš da bez tebe sišao bih s uma
Ali nama nikad neće biti bolje

Mogao bih jednu prije - ali bolje obadvije

Naću ću si drugu
Nježnost će mi dati
Al ti za nju nikad
Nikad nećeš znati

Ne mogu sa tobom
Ne mogu bez tebe
Previše nas veže
Poznam dobro sebe

Mada nisi i ne znaš biti moj san
Ono što ja želim ti mi nećeš dat
Ipak s tobom živjeti ću svaki dan
Jer imamo djecu a ja ne želim rat

Nekad u životu dogodi se to
S drugom bit ću sretan kao nikada
Prisiljen sam odabrati manje zlo
Ne dam da mi se obitelj raspada

Ona će me voljet
Bezuvjetno nježno
Kad budemo skupa
Bit ćemo ko jedno

Ti ćeš imat uvijek
Mene da ti služim
Za sve da se brinem
S djecom da se družim

Prepusti se meni

četvrtak , 06.02.2014.

Ako su ti brige Važnije od mene
Sa mnom da si ljuta Siva poput sjene
Ne možemo dušo Dugo živjet tako
Ljubav da se hrani Sve bi bilo lako

Prepusti se meni Nemoj biti gnjevna
Puno žena ima Ali ti si jedna
Jedina za mene Ja sam samo tvoj
Ne boj se i dođi U zagrljaj moj

Zaboravi kad ljubiš me na strah i na bol
Na svu tugu i sav jad u životu svom
Prepusti se meni i mojim dodirima
Bit ćeš puna snage za borbu s nemirima

Požali se meni Plači mi na krilu
Ali prije trebam Ljubav tvoju milu
Ne možemo dugo Boriti se sami
Zajedno smo jači Samo ljubav daj mi

Prepusti se meni i mojim poljupcima
Tu je tvoja sreća ne opiri se njima
Nikad ne uskrati meni dodir svoj
Sve dok ti me ljubiš ja sam samo tvoj

Odmor ratnika

Teglim kao konj, radim kao crnac
Iscrpljen sam umoran i nadrkan
Želim kad te vidim da mi sunce zasja
Da sam voljen da sam nasmijan

Budi odmor svojem ratniku
Olakšanje melem patniku
Borim se za tebe, trgam se od rada
Budi moja voda moja nada

Ne mogu se doma boriti sa tobom
Mrtav sam i jedva nosim se sa sobom
Želim tebe lijepu, svježu nasmijanu
Prijatelji da smo, da mi držiš stranu

Prirodna mi budi kad me ljubiš
Spontana i slatka sve što nudiš
Neka bude ljubav iskrena i čista
Koja s drugom nikad ne bi bila ista

A gdje si bila ti



A gdje si bila ti
Kad te nije bilo kraj mene
Nedostupna mi
Izdajom povrijedio sam te

Nije da se branim
Nije da se pravdam priznajem
Srce da ti ranim
Nikad nisam htio vjeruj ne

Ma ono što me izjeda
Nije samo moja izdaja
S drugom bio ti si
S pravom što ćeš prigovoriti

Ali reci mi
Gdje si tada bila ti
Kad te nije bilo
Kad tvoje tijelo nije moje htilo

Gdje si tada bila
Prema meni hladna i daleka
Tko te zvao mila
Koža tvoja kom je bila meka

To što nisam znao
Možda bolje da ne saznam nikad
Zašto ja sam pao
Zašto ti si dalja nego ikad

Al kako bi tvoj grijeh
Manji bio jer to ne zna nitko
Priznala ga nisi
Tvoje povjerenje još je nisko

Sumnje crv me grize
Previše si brižna da bi priznala
Kažeš to su krize
Ja te nisam nikad izdala

Hladna kao led

Hladna si i ljuta
Miči mi se s puta
Kroza zube tiho procjediš

Nervozna si stalno
Zatvorena kruta
Kao da me više ne voliš

Samo trebam ljubav
A tebi sam ko udav
Preko volje sve odrađuješ

Želim da te tješim
Reci mi gdje griješim
Kažeš pusti me, dosađuješ

Koje su mi opcije da živim
Zar za to da samo sebe krivim?
Da ti budem krpa, otirač za noge
Trebaš svoga roba za godine mnoge

Nisam ja mimoza nije to
Želim da taj problem riješimo
Danima u sebi kriješ svoju muku
Tjednima na mjestu stojimo

Od kamena nisam
Želim biti prisan
Ženu koju volim ljubiti

Ako me ne ljubiš
Dalekom se držiš
Tako ćeš me ti izgubiti

Kada dođe kriza
Nezgodna izbliza
Život nije lagan al je lijep

Ali kad je ljubav
Postojana čvrsta
Zaljubljena srca drže se

Mogu ja pretrpjet tvoju bol
Život sa mnom te umorio
Mučimo se kad si tako hladna
Dodira mog više nisi gladna

Ako ti si nedodirljiva
Nedostupna, sva izbirljiva
Ja ne mogu nositi se s tim
S drugom pijem da zaboravim

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.