Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nenad-story

Marketing

San ili java

Noćas je usnio čudan san.
Odjednom je postao svjestan da ga je ona prevarila sa svojim bivšim dečkom. Ona je to njemu priznala, dogodilo se to među njima, a on je to svo ovo vrijeme potiskivao pa je nekako izblijedjelo iz njegove memorije. a zapravo je potisnuo ogorčenost, povrijeđenost i bol koju mu je tim činom nanijela. Sada se ta rana otvorila, prisjetio se da je onaj njegov san od prije zapravo samo obnova sjećanja na javu koja se dogodila.

U tom snu od prije mjesec dana ona je njega prevarila i priznala mu 'Da bila sam gola s njim'. Štoviše, tražila je od njega da pokupi od njenog novog ljubavnika kompljuter i pobrine se za popravak, što je on s knedlom u grlu i učinio, radi nje. Jer ju previše voli i ne želi ju izgubiti, ma koliko ga ona gazila. Bol ga razdire, urla na nju i vrijeđa ju, ona se ne ispričava nego samo hladno i nezainteresirano priopćava da ju on zove da ponovno svrati malo, te se ne izjašnjava hoće li prihvatiti nego jasno pokazuje da razumije poziv i da joj to imponira. Pred njima dvojicom, obraćajući se novom ljubavniku izigrava muškarcima neodoljivu glupo žensku ulogu 'Ovaj, a kako to radi, ja to ništa ne razumijem' s ustima ukrug, na koju se lijepe ko muhe na med. Dok joj novopečeni ljubavnik dira gole noge u autu, a on promatra izvana kao da ne vidi, ona se ne žali i nije joj neki preveliki problem štp njega ponižava do krajnjih granica. Na plakatu pored kuće ukojoj su došli po komp stoji natpis pun divljenja kako je samo moćan, divan i najbolji čovjek s kojim je provela noć.
Nakon tog sna stao ju je obasipati poklonima jer ga je shvatio kao uvid u to koliko ju voli, da je spreman prijeći preko prijevare, a i da je napokon uspio doživjeti situaciju njegove prevare iz njenih cipela.


Pitao se koje je značenje sna ili jave, nije li to sve relativno a relevantno da je jedino - sjećanje? Što ne zna to ga niti ne boli.
Koliko je važno ono što se uistinu dogodilo?
A uistinu se dogodilo to da je ona s bivšim bila prije nego s njim, i možda se iz njegove neurotične ljubomore na prošlost stvorilo miješanje vremena, onog prije njihove veze i onog u vezi, i sad više nije jasno što je što. Možda je uzok ovom miješanju njeno čuđenjem ispunjeno uporno odbijanje da s njim otvoreno razgovara o toj situaciji dok je bila na prijelazu iz jedne veze u drugu. Ona se našla uvrijeđena i nije k sebi mogla doći od snebivanja kako se usudio o tome ju pitati. On pak misli da nema logičnijeg pitanja i da to ne bi trebalo biti tabu -osim ako se nešto ne skriva.
U svakom slučaju osjetio je gađenje prema njoj a još i više prema samom sebi. Kako je kvragu mogao prijeći preko toga? Kolim li ga je čarima začarala i opet pridobila njegovu naklonost, unatoč tme što se valjala s drugim pod plahtama? I to bivšim za kojeg je uvijek tvrdila da njemu nije ni do koljena, da je veza bila tako slaba i mlaka, da njenom oduševljenju nije bilo kraja kad ju je on oteo iz njegovih ruku. Toliko se emotivno udaljila da i je i dodir bivšeg bio bolji od onog što joj je on mogao dati, odnosno što je od njega mogla primiti.
To se mora više presjeći
Previše ga zajebava
On polako ali sigurno - gubi razum.
Gubi.
Razum.
WTF???


Post je objavljen 17.02.2014. u 13:07 sati.