Kurvini sinovi III

utorak , 25.02.2014.

Begin
Previous
Next
End




S njima se ne može posvađati. Oni uvijek imaju sloj kvazifinoće i pseudouglađenosti, što su samo naučene kože preko vučje naravi koja je uvijek ista. Direktnim napadom izazvat ćete nevjericu, čuđenje i patroniziranje. Ignoranjem ćete dopustiti da vas gaze. Stoga se uzvraća službenim, hladnim i distanciranim držanjem, fino i pristojno ali bez kolebanja i s jasno postavljenim granicama.

Velebne su umišljene veličine koje sebi uzimaju za pravo da u društvu određuju tko smije govoriti a tko ne. Uvrijede se ako odbijete s njima razgovarati o temi koju bi oni htjeli pokrenuti. Naprasno će se lecnuti, prekinuti razgovor i držati se uvrijeđeno danima. Sve je to samo njihova taktika.

Ako pokrenete neku temu, il će vas prekinuti u pol recenice ili ce nakon vase recenice pokrenuti nesto sasvim deseto, potpuno ignorirajuci svaku vasu izjavu.

Kradu na način da sve zamute i emotivno nabiju čuđenjem i snebivanjem, da bi trpajući sebi u džep potajice poslije okrivili vas za nekompetenciju, iako ste na vrijeme zeljeli upozoriti na nepravilnosti. No tada nisu htjeli s vama razgovarati držeći se nabusito prgavo i uvrijeđeno te time sabotirajući svaki otvoreni razgovor - premda to nećete moći dokazati.

Vole udariti na prošlost da vas moralno sjebu. Potrudit će se hladno, racionalno i 'diplomatski' uvući vas u 'argumentiranu' raspravu kojoj je cilj dokazati da je vaša situacija sada uvjetovana nekom vašom odlukom iz prošlosti. Sve dok je rasprava na tragu postizanja tog cilja biti će zainteresirani za razgovor. Kad se postigne i usuglasi zaključak mahat će s njim svugdje i uvijek ističući da je to - istina. No radi se o perfidnoj taktici slamanja da sagorite u vlastitoj krivici, jer ta se odluka ('istina') ne može više promijeniti. Sami ste si krivi reći će. Ako ste dovoljno naivni povjerovat ćete u to i to će vas uništiti - ali pred očima svijeta oni će ostati čisti. Borite se protiv usuda i logičke pogreške da je vaša sadašnjost uvjetovana prošlošću - to je ropstvo koje oni žele.

Vole tehniku okretanja neprijatelja protiv samog sebe. Ako od njih nešto zahtijevate, od direktnog odbijanja milije im je da vas privole da sami odustanete od zahtjeva. To će obično zabašuriti u 'prijateljski savjet' ili 'dobronamjerni naputak', uvukavši vam se pod kožu kako bi vas motivirali da djelujete u smjeru kojeg oni žele. No to neće imati svoj trag, a njihova 'dobronamjernost' puknut će poput mjehurića od sapunice - onog trenutka kad učinite ono na što su vas naveli.

Najgore što vam se može dogoditi je da vas gurnu u psihotičnost. Trajni bojkot, šikaniranje i zastrašivanje dovedu čovjeka do ludila. Prijetnja se povuče a ludilo ostaje - i najednom ste slučaj za obradu, pri čemu vam čak i oni, Kurvini Sinovi, pružaju licemjernu podršku i nude pomoć. Logično - jer rade u cilju afirmiranja vašeg ludila kao vašeg problema i svojim angažmanom evidentno pokazuju kako oni s tim nemaju veze. Boriti se možete ako vjerujete sebi, svojoj prosudbi i zdravom razumu i prigrlite sebe kao najboljeg prijatelja - tada vas ne mogu slomiti i otići će podvita repa.

Redovito ce se dogoditi da vas pomalo grickaju i pikaju dok ne eksplodirate i reagirate burno. Tada vi ispadate negativac i čudak kojem se čude i oni i svi ostali. Ne znaju puno i neuki su, ali znaju prepoznati trenutak u kojem mogu vrlo efikasno isprovocirati vašu reakciju potpuno neprimjerenu izazovu - jer se sitne akumulirane provokacije za koje znate samo vi - i oni - sada aktiviraju. Niste cudak nego strpljivac kojem je puna kapa!

Njihovi napori suštinski se svode na cilj da vam unište razum i da njime ovladaju emocije, koje oni imaju pod kontrolom. Okrivljujući vas za prošle grijehe moćno vas vezuju okovima krivnje i podsjećaju redovito da se ne otmete njihovoj kontroli. S krivnjom i sramom računaju i čudeći se svemu što kažete ili učinite, tako da se povučete tim prije što ste kulturniji. Zastrašivanjem i prijetnjama bude strah, tjeskou, nervozu i zabrinutost koje vas sputavaju i ograničavaju držeći vas u njihovoj vlasti.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.