Nekretnine Zadar

16.06.2017., petak

I Agrokorove tvrtke prijavile uvjetne tražbine po jamstvima

Jamnica, Belje i PIK Vinkovci napominju da su u tijeku usklađivanja potraživanja s vjerovnicima.
Poput Leda koji je okvirne podatke o ukupnom iznosu potencijalnih obveza po osnovi sudužništva i jamstava izdanih u korist Agrokora na burzi objavio prije 20-ak dana,
sa sličnim su objavama ovaj tjedan izašle još tri kompanije koncerna: Jamnica te PIK Vinkovci i Belje.
Njihovi podaci referiraju se, doduše, na stanje uoči uvođenja izvanredne uprave (Ledovi su bili za 2016.), a trojka je, za razliku od Leda izlistala i jamstva i sudužništva u korist drugih povezanih društava koncerna. U velikoj mjeri radi se o zaduženjima Agrokora za koja je (subsidijarno i solidarno) istodobno jamčilo više kompanija, pritom svaka od njih iskazuje puni iznos pojedinog ugovora o kreditu ili obveznice, pa se tako u iskazanim potencijalnim obvezama
dug zapravo multiplicira mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.05.2017., četvrtak

Selekcijski postupak - odabir ljudskih potencijala u praksi


Imate li prave ljude u svojoj kompaniji? Kako odabrati prave ljude za svoju tvrtku te kako ih motivirati i zadržati kada smo ih konačno pronašli?
Ljudi su jedan od najvažnijih resursa neke organizacije – oni čine ukupna znanja, vještine, sposobnosti i kreativne mogućnosti kojom raspolaže neka organizacija. Zbog toga je bitno koje ljude odabiremo za rad u vlastitoj tvrtci jer svaka osoba u radnom odnosu predstavlja samu organizaciju.
Poslovni dnevnik organizirao je stručni trening naziva
"SELEKCIJA - Kako odabrati prave zaposlenike za svoju kompaniju" mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.02.2017., utorak

Bivši predsjedničin savjetnik podnio ostavku na funkciju člana uprave Kutjeva

Nadzorni odbor Kutjeva je danas imenovao za člana Uprave Josipa Ređu iz Brestovca, a koji je do sada obnašao funkciju člana uprave Đakovačkih vina iz Mandićevca. Ređa je imenovan na vrijeme od godinu, mandat mu počinje teći 7. veljače ove godine i istječe 7. veljače 2018. godine, navodi se u objavi Kutjeva.
Mladen Pavić "nastavit će karijeru u Kutjevu na odgovarajućim poslovima", zaključuje se u priopćenju koje je Kutjevo objavilo putem Zagrebačke burze.
Pavića je na mjesto člana Uprave Kutjeva Nadzorni odbor te tvrtke imenovao 13. rujna 2016. godine,
s početkom mandata od 16. rujna te na mandatno razdoblje od dvije godine mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 10:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.11.2015., petak

London and Regional Properties želi da ulaže u Beograd

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas sa Ianom Livingstonom, vlasnikom kompanije "London and Regional Properties", koja je radila na velikim infrastrukturnim projektima u Americi, Evropi i Aziji i koja je iskazala interesovanje za ulaganje u srpsku prestonicu.
"London and Regional Properties" trenutno radi na projektu od 300.000 metara kvadratnih u Londonu, a do sada su radili na projektima od preko milion kvadrata u engleskom glavnom gradu, saopštila je Gradska uprava.
Mali je istakao da je Livingston veoma zainteresovan da ulaže u Beograd, jer smatra da je naša prestonica trenutno jedna od najpoželjnijih investicionih destinacija u Evropi.
"Zato je i došao u Srbiju, kako bi upoznao sve potencijale Beograda i video koji su projekti koje nudimo u ovom trenutku.
U pitanju su projekti koji se odnose na Adu Huju, Makiško polje, deo oko Pupinovog mosta, Blok 18", rekao je Mali mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.09.2015., srijeda

Bjelašnica dobija apartmansko naselje "Srebrena lisica"

Olimpijska planina Bjelašnica uskoro dobija novo apartmansko naselje pod nazivom "Srebrena lisica", prenosi portal "Sarajevo-construction".
Na zemljištu preko puta hotela "Han" počela je izgradnja nekoliko različitih objekata, koji će sadržavati i podzemne garaže te poslovne prostore.
Investitori ističu da će se izgradnjom novih poslovno-stambenih objekata, turistička ponuda i sadržaji ove planine znatno obogatiti,
te da će jedno od najpoznatijih skijališta u regiji postati još atraktivnije mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 19:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.08.2015., četvrtak

Najam stana u Zagrebu: Centar najskuplji, Novi Zagreb najjeftiniji

ZAGREB - Ovisno o lokaciji, površini, stanju nekretnine i uređenosti, cijene najma zagrebačkih stanova tijekom srpnja kretale su se od 200 pa sve do 2000 eura, javlja portal Crozilla.com.
Studenti koji su u ovom dijelu godine najčešći unajmljivači uglavnom traže već uređene manje stanove na dobrim lokacijama, odnosno u blizini fakulteta, studentskih domova i javnog gradskog prijevoza, po mogućnosti u zoni tramvaja.
Najviše se traže garsonijere, te jednosobni i dvosobni stanovi, pa su prema statistikama portala Crozilla.com upravo takvi tijekom godine najpodložniji promjenama cijene. Naime, usporedba cijene najma na godišnjoj razini u gradu Zagrebu je pokazala kako su tek manje promjene zabilježene na stanovima površine preko 60 metara kvadratnih, dok manji stanovi ipak bilježe nešto veće oscilacije u promjeni cijena.
Najniže prosječne cijene najma tijekom srpnja su oglašavane u Novom Zagrebu, dok su najviše cijene zabilježene u središtu grada.
Prosječna tražena najamnina zagrebačkih stanova površine od 20 do 40 metara kvadratnih tijekom srpnja je iznosila 339 eura, a takvi su stanovi oglašavani po cijenama od 200 pa čak do 600 eura.
Najviše najamnine tražene su u centru grada gdje su u prosjeku iznosile oko 430 eura, dok najniže cijene najma bilježi Novi Zagreb, 260 eura mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.05.2015., petak

Gradska kavana s novim konceptom nosit će ime Johanna Francka

ZAGREB - Franck je u suradnji s partnerima završio novi koncept Gradske kavane koja dobiva i novo ime - Johann Franck. Kako je i najavljeno krajem prošle godine, riječ je o jednom od strateških projekata kompanije koji je Franck inicirao i pokrenuo kroz model zajedničkog zakupa Francka i AutoZubaka.
Cilj projekta Johann Franck je „oživljavanje" Gradske kavane i važnosti koju je svojedobno uživala kao središte zbivanja i društvenog života grada Zagreba, ali u duhu modernog vremena. Programski sadržaj Johana Francka vodit će provjerena ekipa na čelu s Tomom Ricovom.
Novi koncept temelji se na revitalizaciji izvornog identiteta i statusa Gradske kavane kao okosnice društvenog života grada 30-ih godina prošlog stoljeća, kada je bila popularno okupljalište kulturnih, umjetničkih i političkih krugova toga doba.
Johan Franck posjetiteljima će nuditi ponudu kavane, slastičarnice, bistroa i lounge bara. Slastičarnica će zauzimati dio u prizemlju, kavana je u prizemlju i na prvom katu, dok je na zadnjem katu bistro s kuhinjom polu-otvorenoga tipa koji će nuditi izbor tradicionalnih zagrebačkih specijaliteta na novi način pod palicom majstora kuhara Mate Jankovića, koji će surađivati s OPG-ima Zagrebačke županije, s fokusom na organske namirnice.
Zabavni i kulturni sadržaj uključivat će „live" koncertne nastupe, izložbe, promocije knjiga i festivala, projekcije klasičnih filmova te cabaret program koji je publika svojevremeno pratila upravo u kavanama mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 20:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.01.2015., srijeda

Na godišnjoj razini pad cijena nekretnina u Zagrebu, rast na Jadranu

ZAGREB - Prema Indeksu cijena nekretnina koje objavljuje Centar Nekretnina, tražene cijene nekretnina, na mjesečnoj razini više su za 0,7%, dok su u odnosu na godinu ranije niže za 0,3%. Cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu u prosincu 2014. više su za 1,5% u odnosu na studeni 2014. Na godišnjoj razini, u odnosu na prosinac 2013. tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici ostvarile su pad od 0,9%. Važno je napomenuti da je indeks i dalje ispod razine 2006. godine.
Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u prosincu iznosila je 1.562 eura/m2, što je 0,9% više u odnosu na studeni, a 0,2% niže u odnosu na prosinac 2013. godine. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova u Zagrebu su pale u gotovo svim četvrtima. Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od 2.028 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s prosječnom cijenom od 1.936 eura/m2. Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u prosincu iznosi 1.133 eura/m2 te je to ujedno i jedina četvrt u kojoj je prosječna tražena cijena stana viša nego u istom mjesecu prošle godine (1,2%).
Na godišnjoj razini cijene nekretnina na Jadranu u laganom su rastu (0,5%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na studeni cijene su niže za 0,3%.
Tražena cijena kuća na Jadranu, u prosincu je iznosila 1.533 eura/m2 što je 0,3% manje nego prethodnog mjeseca, a 0,6% manje u odnosu na prosinac 2013. Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na studeni veća je za tek 0,1%, dok je na godišnjoj razini viša za 1,2% i iznosi 2.022 eura/m2. Osim u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj županiji. S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Zadarskoj županiji s cijenom od 1.718 eura/m2 te Istarskoj županiji s 1.731 eura/m2.
Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na studeni je niža za 0,7% i iznosi 1.574 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je viša za 1%. Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, cijene stanova u Splitu su u odnosu na studeni 2014. godine 0,2% više, isto kao i u Rijeci (0,2%). Prosječna tražena cijena stana u Splitu u prosincu iznosi 2.174 eura/m2, a u Rijeci znatno manje, 1.497 eura/m2. Prosječna tražena cijena stanova u Zadru u odnosu na prošli mjesec niža je za 0,2% i iznosi 1.853 eura/m2 mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.11.2014., ponedjeljak

Cijene nekretnina više neće padati?

Cijene nekretnina u Hrvatskoj su od početka krize pretrpjele ozbiljan udar i značajno pale u odnosu na vremena kada se gradilo na sve strane, a cijene kvadrate letjele u nebo.
Nekretninski balon se naglo ispuhao, a paralelno s tim se i cjelokupna građevinska branša našla na koljenima. Na nedavnom Forumu nekretnina objavljeno je da je prosječno postignuta cijena stanova na razini Hrvatske 8,89 posto niža u odnosu na prošlu godinu, a na najvećem zagrebačkom tržištu prosječna cijena stanova je u odnosu na prošlu godinu potonula 9,4 posto i trenutno iznosi 1.377 eura po kvadratu. Istovremeno, prosječna cijena stanova na Jadranu porasla je za 0,95 posto i iznosi 1.588 eura po metru kvadratnom mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 15:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.05.2014., petak

Gradsko vijeće Pule izglasalo izmjene GUP-a: Muzil postaje elitni golf teren


PULA - Pulsko Gradsko vijeće večeras je većinom glasova vijećnika vladajuće koalicije IDS-HNS-Zeleni usvojilo izmjene i dopune Prostornog plana uređenja grada i Generalnog urbanističkog plana Grada Pule koje obuhvaćaju i uređenje bivšeg vojnog kompleksa Muzil. Protiv je glasalo osam vijećnika - šest koalicije SDP-HSU-SDSS-SDA i dvojica nezavisnih.
Iako je vijećnike, kad su dolazili na sjednicu, na Trgu forum nekoliko stotina građana dočekalo povicima i burnim negodovanjem, a prosvjed je trajao pred vijećnicom dok je trajala sjednica, politika je današnjom odlukom dala pozitivno mišljenje elitnom turizmu.
Građanska inicijativa "Volim Pulu - za Muzil" prosvjedom je ponovno izrazila protivljenje planovima gradnje na Muzilu turističkog kompleksa kapaciteta 2500 kreveta s golfskim igralištem i mogućnošću da privatni investitor dobije koncesiju, kako se navodi u materijalima za sjednicu, na rok od 66 ili čak do 99 godina. Za njih je to klasična apartmanizacija jednog od najatraktivnijih resursa grada Pule.
"Po ovome ispada da svaki investitor u Puli može mijenjati prostorni plan, a lokalna zajednice ne može. Plan za Muzil je nametnut," poručila je novinarima pred Gradskom vijećnicom predsjednica Zelene Istre Dušica Radojčić.
Gradsko vijeće nije prihvatilo niti jedan amandman oporbe, koja je na toj sjednici bila svojevrstan glas Građanske inicijative. Oporbeni su vijećnici nakon glasovanja napustili sjednicu.
U raspravi na sjednici, gradska vlast je obrazlažući planove za budući turistički kompleks istaknula da će se otvoriti nova radna mjesta, novi javni sadržaji, te potrebu usklađivanja gradskih s prostornim planovima višega reda. "Vlasništvo Muzila je u najvećoj mjeri državno, a ne gradsko, a danas građani Pule od tog velikog prostora nemaju nikakve koristi. Želimo otvoriti Muzil građanima, a bez plana se ništa ne može dogoditi," istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 15:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.01.2013., srijeda

Sedam milijuna kuna za Dom umirovljenika

Među najvažnijim projektima dogodine u Umagu jest nastavak izgradnje i opremanje Doma umirovljenika, pa su vijećnici na zadnjoj sjednici odobrili da se gradskom poduzeću Komunela, kao investitoru tog kapitalnog projekta, uplati sedam milijuna kuna. Time se temeljni kapital Komunele povećava, te, uz postojeća sredstva, sada iznosi 15,02 milijuna kuna.

Dosad je u Dom, u posljednja dva desetljeća najveće gradske investicije, uloženo oko 33 milijuna kuna. Spomenimo da je lani u lipnju Komunela potpisala ugovor sa zagrebačkom tvrtkom Teh-gradnja za izvođenje svih građevinsko-obrtničkih radova u unutrašnjosti i uređenje cjelokupnog okoliša, vrijedan 13,1 milijun s PDV-om.

Radovi su još u tijeku, a imaju rok dovršetka do kraja veljače. K tome, u tom naselju, uz budući Dom i zgradu s POS-ovim stanovima, sada se grade i interne prometnice. Dom će moći primiti oko 140 korisnika u stambenom dijelu, stacionaru i dnevnom centru, koji će biti raspoređeni na tri etaže mali oglasnik.

Imat će razne sadržaje, poput knjižnice, kapelice, restorana, polivalentne dvorane, frizerskog salona i medicinske ordinacije, te novih pedesetak radnih mjesta raznih profila - od službi medicinske njege, socijalnog rada i prehrambeno-tehničke do službe za opće i računovodstvene poslove.

Oznake: mali oglasnik


- 21:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (5)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (24)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (8)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (7)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Nekretnine Zadar, prodaja i kupovina nekretnina u gradu Zadru
stanovi Zadar

Portal za grupnu kupovinu
Ponuda dana

Linkovi