Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninezadar

Marketing

Najam stana u Zagrebu: Centar najskuplji, Novi Zagreb najjeftiniji

ZAGREB - Ovisno o lokaciji, površini, stanju nekretnine i uređenosti, cijene najma zagrebačkih stanova tijekom srpnja kretale su se od 200 pa sve do 2000 eura, javlja portal Crozilla.com.
Studenti koji su u ovom dijelu godine najčešći unajmljivači uglavnom traže već uređene manje stanove na dobrim lokacijama, odnosno u blizini fakulteta, studentskih domova i javnog gradskog prijevoza, po mogućnosti u zoni tramvaja.
Najviše se traže garsonijere, te jednosobni i dvosobni stanovi, pa su prema statistikama portala Crozilla.com upravo takvi tijekom godine najpodložniji promjenama cijene. Naime, usporedba cijene najma na godišnjoj razini u gradu Zagrebu je pokazala kako su tek manje promjene zabilježene na stanovima površine preko 60 metara kvadratnih, dok manji stanovi ipak bilježe nešto veće oscilacije u promjeni cijena.
Najniže prosječne cijene najma tijekom srpnja su oglašavane u Novom Zagrebu, dok su najviše cijene zabilježene u središtu grada.
Prosječna tražena najamnina zagrebačkih stanova površine od 20 do 40 metara kvadratnih tijekom srpnja je iznosila 339 eura, a takvi su stanovi oglašavani po cijenama od 200 pa čak do 600 eura.
Najviše najamnine tražene su u centru grada gdje su u prosjeku iznosile oko 430 eura, dok najniže cijene najma bilježi Novi Zagreb, 260 eura mali oglasnik

Post je objavljen 13.08.2015. u 16:44 sati.