Nekretnine Zadar

30.04.2015., četvrtak

Arapi bi u Hercegovini uzgajali organsku hranu, ali postoji jedan problem

S druge strane, agencije za nekretnine za taj su posao angažirale posrednike u Hercegovini. Prema pisanju Dnevnog lista, Arapi su zaposlenicima agencija za nekretnine rekli da zemlju traže kako bi u Hercegovini investirali u proizvodnju organske hrane. Problem je, čini se,
jedino početna cijena jer se nudi samo jedna marka (četiri kune) za četvorni kilometar nekretnine

Oznake: nekretnine


- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.04.2015., utorak

Krajem tjedna javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća

ZAGREB - Građani koji žele energetski obnoviti obiteljsku kuću uz državni poticaj od 40 do 80 posto moći će se, najavljeno je iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode, od ovog tjedna prijaviti Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Javni poziv bit će objavljen krajem ovog tjedna u Narodnim novinama i na internetskim stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a sljedeći tjedan krenut će i oglasna kampanja u medijima, u tisku, na radijskim i TV postajama - rekao je za Hinu ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović. Kazao je da je osigurano dovoljno sredstava za energetsku obnovu 10.000 obiteljskih kuća.
Jedna kuća se može prijaviti za sufinanciranje jedne ili više mjera energetske obnove stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 13:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.04.2015., četvrtak

Hrvatska bi danas mogla dobiti odobrenje za financiranje dubrovačke zračne luke EU novcem

Hrvatska bi danas trebala dobiti odobrenje za financiranje EU novcem proširenja dubrovačke zračne luke u Ćilipima, vrijednog 250 milijuna eura,
najavio je u srijedu u Varaždinu potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, gdje je predstavljao mogućnosti koje pružaju EU fondovi.
Grčić kaže da je to potvrda da ova Vlada radi ozbiljno i da su već sada vidljivi rezultati te da se svakog tjedna započinje sa radovima na nekom od novih projekata apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska


- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.04.2015., utorak

Raspisan tender za zakup zemljišta između Njivica i Sutorine

Uslovi iz grupe B su da ponuđač mora imati vrijednost kapitala ili imovine pod upravljanjem od najmanje 50 miliona EUR. On mora dokazati da je u posljednjoj poslovnoj godini ostvario pozitivan finansijski rezultat i ukupan promet od najmanje 30 miliona EUR.
Ponuđač, takođe, mora imati pismo o namjerama ili sklopljen ugovor o upravljanju sa renomiranom kompanijom koja upravlja sa najmanje dva hotelska kompleksa međunarodnih standarda od najmanje četiri zvjezdice.
Kvalifikacioni uslovi B, takođe, moraju biti ispunjeni kumulativno.
Učesnik na tenderu koji otkupi tendersku dokumentaciju može formirati konzorcijum sa drugima i podnijeti ponudu pod uslovom da kvalifikacione uslove ispunjavaju svi članovi konzorcijuma zajedno. Smatraće se da konzorcijum ispunjava kvalifikacione uslove ukoliko ih njegovi članovi zajedno ispunjavaju, kao i da članovi konzorcijuma odgovaraju neograničeno solidarno za obaveze svakog od njih.
Od ponuđača se, između ostalog, očekuje da ponudi rok zakupa koji ne može biti kraći od 31 niti duži od 90 godina.
Ponuđač treba da ponudi iznos fiksne zakupnine po metru kvadratnom, čiji garantovani iznos nije manji od jednog eura po kvadratnom metru zemljišta i 60 centi po kvadratnom metru akvatorijuma godišnje. Ponuđač treba da ponudi i iznos varijabilne zakupnine tokom bilo koje godine, izraženu u procentu od ukupno ostvarenog godišnjeg prihoda zakupca.
Potrebno je da ponuđač dostavi preliminarni investicioni program i biznis plan sa minimalnom investicionom obavezom od 20 miliona eura, u kojima se precizno navode struktura, dinamika i iznos investicija po godinama i planirani izvor potrebnog investicionog kapitala.
Investicioni program mora biti obezbijeđen činidbenom garancijom.
Preliminarni investicioni program i investicioni program treba da sadrže i plan investiranja u infrastrukturu (vodosnabdijevanje, upravljanje otpadnim vodama, odlaganje čvrstog otpada, infrastrukturu za energiju i saobraćaj) koji će pokrivati potrebe turističkog kompleksa.
U roku od četiri godine od datuma početka realizacije investicionog programa, ponuđač u svemu treba da ispuni obaveze navedene u investicionom programu, koji će biti sastavni dio ugovora o zakupu.
Lokacija koja se nudi u zakup obuhvata zemljište površine oko 30,6 hiljada metara kvadratnih i prostor akvatorijuma od oko 17,3 hiljade kvadrata.
Lokacija se nalazi južno od ušća rijeke Sutorine, a sjeverno od naselja Njivice. Kolskim putem udaljena je oko pet kilometara od centra Igala i oko devet kilometara od centra Herceg Novog. Lokacija je detaljno razrađena u okviru Prostornog plana posebne namjene za Morsko dobro i obuhvata prostor koji je ograničen sa sjeverne strane plažom na lokaciji Pećine, sa zapadne putem za Njivice-Kobila-Prevlaka,
sa južne naseljem Njivice i sa istočne strane obalom mora stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 19:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.04.2015., petak

Ski centar Durmitor u novom pokušaju prodaje

PODGORICA - Stečajna uprava Ski centra Durmitor raspisala je novi oglas za prodaju hotela, zemljišta i 13 bungalova na Žabljaku, po početnoj cijeni od 1,8 miliona eura.
Cijena je manja je za 200.000 eura u odnosu na prethodni tender. Ponude zainteresovanih građana i preduzeća mogu da se dostavljaju do 30. aprila, dok je njihovo otvaranje zakazano za 16. maj u prostorijama Ski centra Durmitor na Žabljaku.
Prethodni oglas za prodaju imovine Ski centra Durmitor, koji je raspisan krajem januara, propao je jer nije bilo zainteresovanih stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar


- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.04.2015., utorak

Kuće jeftinije od stanova

Kupnja kuće ili stana, kupcima često ovisi i o cijeni koju je potrebno izdvojiti za jedno ili drugo, a veliku ulogu u određivanju cijena igra potražnja na pojedinim područjima.
Primjerice, u Zagrebu su stanovi znatno traženiji od kuća, pa su i njihove cijene više. Prema podacima portala Crozilla.com, prosječna oglašavana cijena „kvadrata“ stana u Zagrebu je za 27,6 posto,
odnosno 338 eura viša od cijene kuća. Osim u Zagrebu, stanovi su tijekom ožujka bili skuplji od kuća i u brojnim drugim gradovima kao što su Bjelovar, Osijek, Varaždin, Rijeka i Šibenik.
Najveća razlika pritom je zabilježena u Varaždinu, u kojem su kuće bile jeftinije čak 63,2 posto,
što pretvoreno u novac daje razliku od 432 eura po metru kvadratnom.Vlastita kuća na moru predmet je želja brojnim stranim i domaćim kupcima, pa su i njihove cijene u mnogim gradovima na Jadranu bile više od cijena stanova. Prema statistikama portala Crozilla.com
kuće su tijekom ožujka bile skuplje u Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku. Pritom je najveća razlika u cijeni zabilježena u Dubrovniku i iznosi 31,5 posto,
odnosno 1374 eura po metru kvadratnom u korist kupaca stanova nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar


- 18:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.04.2015., petak

Na jesen počinje gradnja hotela Intercontinental u Beogradu

Na pitanje zašto se u Srbiji tako dugo čekalo na najpoznatije hotele, direktor Crowne Plaze, koja posluje u okviru "Intercontinental grupe", rekao je:
"Nije bilo sigurnosti. Dolazak brendova govori da Srbija ide ka Evropskoj uniji. Ne bi te kompanije ulagale, i to prilične svote novca od 40 do 50 miliona evra,
da ne vide da će biti bolje" nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka


- 13:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.04.2015., srijeda

Probudilo se tržište nekretnina u Istri; najskuplji Rovinj

PULA - Istarsko tržište nekretnina proteklih se mjeseci počelo buditi.
"Kupaca ima, ali klijentela se promijenila", potvrdila je Glasu Istre agentica iz porečke agencije kazavši da nažalost više nema bogatih Rusa koji su unazad nekoliko godina mahom kupovali ekskluzivne kuće i stanove za što im nije bio problem izdvojiti milijunske iznose.
Prema njezinim riječima, u Istri cijene i dalje drži Rovinj gdje su ujedno nalaze najskuplji istarski kvadrati i do duplo skuplji nego primjerice u Puli. Tako se na području Rovinja stanovi u starom dijelu grada kojima je nužna adaptacija prodaju po cijeni od 1.600 do 1.800 eura po kvadratnom metru, dok oni bliže moru i odmah useljivi drže cijene između 2.500 i tri tisuće eura.
- Rovinj i Poreč tradicionalno imaju najviše cijene jer upravo za tim lokacijama vlada najveća potražnja stranih kupaca koji tamo kupuju stanove ili kuće za odmor. Mahom su to Nijemci, Austrijanci, Talijani ali i Slovenci no ima i domaćih ljudi koji se nakon što odu u mirovinu vraćaju u Istru te ovdje kupuju nekretnine, kazala nam je agentica iz Poreča.
Cijene prije svega diktira lokacija, odnosno je li nekretnina na osami ili blizini mora, jesu li potrebna ulaganja te je li stan kompletno namješten te kako je opremljen. Tako se na području Poreča stanovi nude po prosječnoj cijeni od 1.800 do 2.500 eura, dok su stanovi za adaptaciju nešto jeftiniji i
moguće ih je kupiti po cijeni od 1.200 eura po kvadratu novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 21:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.04.2015., četvrtak

Velika patka ispred Skupštine protiv Beograda na vodi


BEOGRAD - Aktivisti inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" postavili su ispred skupštine Srbije veliku žutu patku, pozivajući poslanike da odbace leks specijalis o projektu "Beograd na vodi", uz obrazložeje da je i sam projekat "patka", odnosno prevara.
Policija im nije dozvolila da patku od stiropora, visine dve metra, postave u sam centar platoa između dva jarbola sa zastavama. Posle akcije aktivisti su odneli figuru.
"Na dan kad je na dnevnom redu zasedanja Skupštine predlog leks specijalisa, želimo da pokazemo šta zakon zapravo jeste. Ideja je da se otima od siromašnih i daje bogatima. Mislimo da je to apsolutno pogrešan predlog, da ga treba u potpunosti odbaciti i da je projekat Beograd na vodi jedna patka, jedna velika prevara", rekao je član inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Dobrica Veselinović.
On je rekao i da je ta inicijativa uoči danasnjeg zasedanja svim poslanicima uputila glasilo "Ne da(vi)mo Beograd" u kojem su sabrane mnogobrojne kontroverze projekta "Beograd na vodi" sa urbanističkog, saobraćajnog, ekonomskog i sociološkog aspekta, kao i pismo u kojem su apelovali na parlamentarce da na "ovoj istorijskoj
sednici taj predlog odbace".Predlog zakona je protivustavan i društveno poguban, "a sam projekat 'Beograd na vodi' šarena laža koja nas već skupo košta", dodala je ta inicijativa.
"Cenu pristajanja na ovakav razvoj već papreno plaćaju i narednih godina plaćaće građani cele Srbije, od čijih para se izvode radovi na raščišćavanju terena u vrednosti od barem miljardu evra. Umesto da se novac građana Srbije koristi za ujednačen razvoj zemlje, nudi nam se nedostupna luksuzna zona u centru Beograda. Umesto da ulažemo u obrazovanje, zdravstvo i proizvodnju, gradimo butike za Luj Viton torbice", ocenili su aktivisti.
Inicijativa je poručila da "alternativa državno subvencionisanom luksuzu za odabrane nisu trošne udžerice nego odgovoran i održiv razvoj čitave zemlje".
Sednica Skupštine Srbije na kojoj će poslanici razmatrati Predlog zakona o inspekcijskom nadzoru počela je danas, a u nastavku sednice u petak biće razmatran i predlog posebnog zakona o
projektu "Beograd na vodi" iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka


- 18:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2015 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Veljača 2020 (5)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (24)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (8)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (7)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Nekretnine Zadar, prodaja i kupovina nekretnina u gradu Zadru
stanovi Zadar

Portal za grupnu kupovinu
Ponuda dana

Linkovi