Nekretnine Zadar

29.12.2014., ponedjeljak

Niska razina investicija koči oporavak građevinskog sektora

ANALIZA - Posljednji podaci DZS-a o indeksu građevinskih radova u listopadu potvrđuju nastavak negativnih kretanja obujma građevinskih radova (na novim građevinama, rekonstrukcijama, popravcima te održavanju postojećih građevina).
Premda je na mjesečnoj razini, prema izvornim neprilagođenim indeksima, obujam građevinskih radova u listopadu zabilježio rast od 3%, na godišnjoj razini ukupni obujam građevinskih radova zabilježio je pad od 4,9% čime je potvrđena deseta uzastopna godišnja stopa pada obujma građevinskih radova u 2014. godini.
Kontrakciju građevinskog sektora koja datira od samog početka recesije u Hrvatskoj potvrđuju podaci o kretanju godišnje stope obujma građevinskih radova koja je u promatranom razdoblju od siječnja 2009. do listopada 2014. godine (izuzev tri sporadična mjeseca) bilježila kontinuirani pad na godišnjoj razini. Posljednji podaci DZS-a za listopad pokazuju mjesečni rast obujma građevinskih radova pri izgradnji zgrada za 2,8% što je u konačnici rezultiralo blagom pozitivnom stopom od 0,3% na godišnjoj razini. Istovremeno, obujam građevinskih radova pri izgradnji ostalih građevina zabilježio je rast od 3,2% u odnosu na rujan, no na godišnjoj razini ostvaren je pad od 8,3% u odnosu na listopad 2013. nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar


- 15:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.12.2014., utorak

Luksuzne vile u Mlinovima spremne za prve stanare

ZAGREB - Četrnaest stambenih objekata sagrađenih u zagrebačkom naselju Mlinovi spremno je postati nečijim domovima. Naime, projekt Mlinovi Hills tvrtke Yeoman d.o.o. dovršen je i izgleda spektakularno.
Čitav kompleks arhitektonski su osmislili arhitekti svjetski poznatog ureda iz Velike Britanije, Chapman Taylor, koji su se pri realizaciji kompleksa vodili idejom da stvore luksuzni kompleks s obiteljskim kućama. Tako su nastale Ville Allegro, Ville Vivo i Ville Largo smještene na sjeveroistočnom dijelu Zagreba kroz čije prozore, terase, balkone i vrtove puca pogled na Sljeme i Medvednicu te koje su od strogog centra Zagreba udaljene svega nekoliko minuta vožnje automobilom.
Vile Allegro, Largo i Vivo namijenjene su svima koji žele živjeti u modernim, luksuzno sagrađenim objektima s najsuvremenijom opremom i sustavima grijanja, hlađenja kao i daljinskog upravljanja u kućama prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 14:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.12.2014., ponedjeljak

Šuker: Ako ne na Sveticama, kamp ćemo napraviti drugdje

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker najavio je u ponedjeljak da će "HNS izgraditi nacionalni nogometni kamp na nekoj drugoj lokaciji, ako ne prođe projekt izgradnje na zagrebačkim Sveticama". Kako je u petak u izjavi za Hinu i najavila, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek u ponedjeljak je skinula s dnevnog reda sjednice Gradske skupštine točku o Sportsko-rekreacijskom centru (SRC) Svetice, "jer je je potrebna dorada".
Ovakvu odluku pozdravili su oporbeni zastupnici u Gradskoj skupštini, a na nju je danas reagirao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 15:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.12.2014., petak

Bruto inozemni dug krajem listopada 45,8 mlrd eura

Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupan bruto inozemni dug krajem kolovoza iznosio je 45,8 milijardi eura. Premda je već treći mjesec zaredom zabilježio blagi pad na mjesečnoj razini (-0,1%), u odnosu na kolovoz prošle godine ukupan bruto inozemni dug je veći za 0,2%, dok je u usporedbi s koncem prošle godine niži za 0,2% (100 mil. eura). Krajem promatranog mjeseca, sektor trgovačkih društava zadržao je svoj udio od 40% u ukupnom bruto inozemnom dugu. S iznosom od 18,3 milijarde kuna koncem kolovoza, zabilježio je blagi mjesečni pad od 0,4% dok je na godišnjoj razini veći za 0,5%. U usporedbi s koncem prošle godine, bruto inozemni dug sektora trgovačkih društava veći je za 384 milijuna eura ili 2,1%.
Dug sektora opće države u strukturi ukupnog bruto inozemnog duga tijekom niza recesijskih godina u Hrvatskoj bilježio je kontinuirani porast te je koncem kolovoza dosegnuo 28% udjela (što je primjerice za 12 postotnih bodova više nego krajem kolovoza 2009.). Prema novoj metodologiji ESA 2010, dug HAC-a i ARZ-a je reklasificiran iz podsektora trgovačkih društava u sektor opće države te je krajem kolovoza iznosio 12,9 milijardi eura (0,3% više nego u srpnju). Na godišnjoj razini, zabilježio je snažan rast za preko 1 milijardu eura ili 9,5%. Također, u usporedbi s koncem prošle godine, bruto inozemni dug države povećao se za 1,1%. Udio duga drugih monetarnih financijskih institucija tijekom niza proteklih godina ima tendenciju godišnjeg pada u strukturi ukupnog bruto inozemnog duga. Krajem kolovoza, s udjelom od 18% dug drugih monetarnih financijskih institucija iznosio je 8,3 milijarde kuna. Navedeni iznos je 0,4% manji nego u srpnju, a posljedica je razduživanja ovog sektora. Na godišnjoj razini zabilježio je dvoznamenkasti pad od gotovo 13% dok je u usporedbi s koncem prošle godine manji za 9,1% nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar


- 14:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.12.2014., četvrtak

Lalovac očekuje niži proračunski deficit, ostali ministri oprezni

4.12.2014 13:18:00 | Autor/Izvor www.liderpress.hr
I dok je ministar financija Boris Lalovac u četvrtak uoči sjednice Vlade ponovio da bi proračunski deficit u 2014. godini mogao biti i manji nego je rebalansom predviđeno, dodavši da je danas Hrvatska po prvi put u fiskalnom suficitu, ostali ministri ipak su nešto oprezniji u pogledu visine deficita.
Ministar financija Boris Lalovac u srijedu je ustvrdio da je s 1. prosincem deficit državnog proračuna iznosio 9,4 milijarde kuna, što je daleko manje od planiranih 15,6 milijardi do kraja godine, izrazivši uvjerenje da u prosincu neće doći do "eksplozije" proračunske potrošnje, već da će financijski 2014. završiti puno bolje nego je planirano proračunom. Smatra da bi deficit mogao biti maksimalno 12 do 12,5 milijardi kuna, što znači tri milijarde manje nego je predviđeno rebalansom proračuna za 2014.
I danas uoči sjednice Vlade ponovio je da su proračunske brojke jasne.
"Brojevi jasno pokazuju da je na današnji dan deficit 9,2 milijarde kuna i to su brojevi", kazao je Lalovac. Na upit zašto je onda rebalansom planiran proračunski deficit od 15,6 milijardi kuna, izjavio je da će trebati upitati kolege ministre zbog čega na taj način nisu htjeli ići u dodatna smanjenja. "To su planovi pojedinih ministara, a ja mislim da ćemo biti puno bolji od tog iznosa", rekao je Lalovac.
Rekao je i da danas po prvi puta Hrvatska ima tzv. fiskalni suficit, jer kamate iznose 9,6 milijardi kuna, a deficit je 9,2 milijarde, što, kako je kazao, znači da je Hrvatska maksimalno smanjila deficit.
I potpredsjednik Vlade Branko Grčić vjeruje da deficit za ovu godinu može biti manji nego je projicirano rebalansom proračuna.
"Trenutno je stanje takvo da može biti manji, ali zaista je nezahvalno procjenjivati. Očekujem da ćemo sve fakture koje dođu podmiriti a onda ćemo vidjeti što je 'score'", izjavio je.
Ustvrdio je i da se neće ponašati kao neke prethodne vlade, koje su račune ostavljale za iduću godinu, "i onda su nas dočekale dvije-tri milijarde novih obveza u proračunu za iduću godinu".
"To ne želimo ponoviti. Dakle, podmirit ćemo sve fakture i onda vidjeti što to zapravo znači. Rekao sam i jučer, vrlo je važno to napraviti s obzirom da mnogi subjekti posluju s državom i njihovo poslovanje i njihova budućnost ovisi o tome da li će država na vrijeme podmiriti svoje račune. Mislim da je korektno da sve to poravnamo do kraja godine", zaključio je Grčić.
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, pak, ostavio je prostora i da bi proračun njegova ministarstva mogao ostati ispod okvira utvrđenih rebalansom.
"Moguće da ćemo i ostati. Ne mogu vam sad to reći, potrudit ćemo se da ostanemo, da ne trošimo ništa što nije neophodno", izjavio je Vrdoljak novinarima uoči sjednice Vlade.
Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kazao je uoči sjednice Vlade da se u njegovu ministarstvu redovito provode uštede tijekom cijele godine te da ih nastoje svesti u okvire onoga što se mora napraviti.
Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović rekao je, pak, da sve što se u njegovu ministarstvu moglo na troškovima uštedjeti to je i učinjeno nekretnine oglasnik

Oznake: nekretnine oglasnik


- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.12.2014., utorak

Točan dug Spaladium Arene bit će poznat 19. prosinca

SPLIT - Stečajni upravitelj Sportskoga grada TPN-a koji upravlja Spaladium Arenom Perica Mitrović izvijestio je kako se dug te tvrtke procjenjuje na 100 milijuna eura, a točan će dug biti poznat 19. prosinca, za kada je na Trgovačkome sudu u Splitu najavljeno ispitno i izvještajno ročište. Stečajni postupak otvoren je 7. listopada ove godine, a kako je u petak rekao stečajni upravitelj Mitrović, tijekom stečajnog postupka u Spaladium Areni održavat će se radi moguće financijske zarade mnogi događaji, među kojima i koncert Marka Perkovića Thompsona i otvaranje klizališta.
U stečajnom postupku predložit ću prodaju dvorane i pravo građenja koje imamo pokraj dvorane, ali ćemo prije prodaje morati procijeniti vrijednost imovine i odrediti početnu prodajnu cijenu, rekao je Mitrović. Objasnio je kako je 'relativno dobro' što su u tom stečajnom postupku tri banke koje imaju razlučno pravo, to jest hipoteku, a ukupno potražuju 54 milijuna eura.
"Austrijska i Erste banka potražuju 46 milijuna eura, a Zagrebačka banka potražuje osam milijuna eura", rekao je Mitrović i objasnio kako u pravilu banke u stečajnim postupcima kupuju "kad cijena dođe do njihova razlučnoga prava". Za iznos koji potražuju, banke mogu uplatiti samo troškove i preuzeti nekretninu. Hoće li se to dogoditi u ovom slučaju, ili će ići nekim drugim smjerom, prerano je reći, rekao je Mitrović.
Dodao je da su vjerovnicima poslali opomene.
"Grad Split je tako uplatio dug od 955.000 kuna, a to su sredstva kojima možemo pokrenuti aktivnosti u Spaladiumu", objasnio je Mitrović.
Najavio je da će se u Spaladium Areni 23. prosinca održat će koncert Marka Perkovića Thompsona, a između Božića i Nove godine u njoj će se otvoriti klizalište koje će raditii u siječnju 2015., najavio je, dodajući da su to događaji na kojima se može zaraditi.
Istaknuo je kako su u tijeku pregovori da se 2015. održe koncerti Đorđa Balaševića, Dine Merlina i Bijelog dugmeta, a od 19. do 23. veljače 2015. u Spaladium Areni održat će se gastronomski sajam Adriatic show.
"Od 24. do 26. travnja 2015. u Spaladium areni će se održati Međunarodni sajam vojne industrije, koji je u toj dvorani održan 2011. i 2013., a na kojem se sklapaju veliki poslovi", istaknuo je Mitrović. Rekao je kako je prijetila opasnost da se otkaže taj sajam koji organizira američka specijalizirana tvrtka TNT Production Inc. Vlasnik te američke tvrtke namjeravao je premjestiti sajam iz Hrvatske u neku drugu zemlju jer nije znao što znači stečaj Spaladium arene, istaknuo je Mitrović, dodajući da je razgovarao s njim te da mu je - kad mu je sve objasnio - potvrdio da će se sajam održati u Spaladium areni 2015. i 2017.
Po Mitrovićevim riječima, trenutačni troškovi održavanja Spaladium arene na mjesec su oko 500.000 kuna, od čega su više od polovice troškovi komunalija. Također je rekao kako će se tijekom stečajnog postupka u tvrtki Sportski grad TPN na određeno vrijeme zaposliti deset osoba.
Splitsko Gradsko vijeće odbilo je u srpnju ove godine prijedlog predstečajne nagodbe sa Spaladium arenom, te je tvrtka koja njome upravlja Sportski grad TPN otišla u stečaj. Spaladium arena je po načelu javno-privatnoga partnerstvo građena za potrebe Svjetskoga rukometnog prvenstva 2009. godine, javni partneri su grad Split i Vlada Republike Hrvatske, a privatni partner je konzorcij tvrtaka Konstruktor, IGH i Dalekovod, koji je osnovao tvrku Sportski grad TPN za upravljanje Spaladium arenom. Završena je gradnja samo arene, ali ne i poslovnog tornja i garaže, koji su bili dio ugovora o javno-privatnom partnerstvu i od kojih bi grad ubirao prihode za održavanje Spaladium arene i vraćanje kredita bankama za njezinu gradnju iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2014 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Veljača 2020 (5)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (24)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (8)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (7)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Nekretnine Zadar, prodaja i kupovina nekretnina u gradu Zadru
stanovi Zadar

Portal za grupnu kupovinu
Ponuda dana

Linkovi