Nekretnine Zadar

26.07.2017., srijeda

Poznati proizvođač priznao da je zavaravao kupce u istočnoj Europi

Kako piše Deutsche Welle, optužbe su krenule iz instituta za analizu proizvoda u Mađarskoj i Slovačkoj (Lošija roba za samoposluge istoka Europe?), ali ubrzo je to postala i
politička tema Višegradske skupine: čitav niz međunarodnih koncerna na tržištu Europske unije pod istim nazivom nudi posve različite proizvode: u pravilu su to kvalitetniji proizvodi za Zapad,
a za Istok proizvodi s daleko više aditiva, aroma umjesto prirodnih sastojaka i nekvalitetnih,
odnosno jeftinijih sastojaka umjesto "pravih"
iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 10:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.07.2017., ponedjeljak

Pevec kupio objekt Merkura u Čakovcu

Riječ je o objektu od gotovo 5.000 četvornih metara i uz dodatna ulaganja procjene su da će do kraja godine kompanija otvoriti vrata svojim kupcima u Čakovcu.
Iz Peveca ističu kako je dodana vrijednost i činjenica da će u Čakovcu zaposliti 50-ak novih djelatnika.
"Dugo smo vodili pregovore koji su okončani posljednjeg dana lipnja. Ne krijem zadovoljstvo uspješnom realizacijom ovog projekta jer sve što smo planirali uspješno ostvarujemo", izjavio je predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević.
Merkur u Čakovcu kupljen je kreditnim zaduženjem kod poslovne banke, navode iz Peveca iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 14:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.11.2016., srijeda

Valamarovi hoteli osvojili World Luxury Hotel Awards 2016.

World Luxury Hotel Awards priznata je svjetska organizacija koja nagradama potvrđuje kvalitetu luksuznih hotela diljem svijeta u kategorijama objekata i razine usluga pruženih gostima. Prestižnu međunarodnu nagradu najbolji luksuzni hoteli diljem svijeta smatraju vrhuncem dostignuća; ona je priznanje struke da su uspjeli kao luksuzni hotel staviti svoj osobni pečat u hotelijerstvu te se tako istaknuti i razlikovati od ostalih hotela visoke kategorije. Ova nagrada se u turizmu percipira kao svojevrstan Oscar koji se pobjednicima uručuje na gala ceremoniji krajem godine.
Ovogodišnje izdanje ove nagrade jubilarno je, 10. po redu i održalo se krajem listopada u Dohi. Za nagradu je nominirano više od tisuću hotela u svijetu, a zbrajanjem online glasova gostiju i osoba iz struke, nagrade za luksuzne hotele i resorte diljem svijeta su dodijeljene u više od 60 kategorija. Nagradu 2016 Global Hotel of the Year dobio je Armani Hotel Dubai.
Globalni pobjednici dosad su, između ostalih bili i neki od najpoznatijih luksuznih hotela na svijetu kao što su: Grand Hyatt Bali, Ritz Carlton (Hong Kong) i Burj Al Arab (Ujedinjeni Arapski Emirati). Od hrvatskih je hotela ovom nagradom do sada ovjenčan zagrebački Regent Esplanade (Luxury City Hotel, 2011.),
dok je ove godine nagrade osvojilo šest hrvatskih hotela, uključujući i Valamarove iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.09.2016., ponedjeljak

Započela izgradnja mosta na rijeci Savi kod Svilaja vrijednog više od 22 milijuna eura

U srijedu 14. rujna 2016. godine u Općini Odžak, svečano je položen kamen temeljac za početak radova na izgradnji mosta na rijeci Savi kod Svilaja. Most je sastavni dio međunarodnog pan-europskog cestovnog koridora 5C- Budimpešta-Beli Manastir-Osijek-Sarajevo-Ploče te je dio europske mreže autocesta koja sjever Europe povezuje s Jadranom.
Ukupna vrijednost ovog međunarodnog mosta, koji će zajednički izgraditi Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina, iznosi 22.308.022,34 eura. Sukladno Sporazumu između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine svaka država financira 50% ugovorene vrijednosti radova.
Hrvatska je financiranje svog dijela mosta osigurala putem Instrumenta za povezivanje Europe (CEF - Connecting Europe Facility) koji će osigurati 58 posto sredstava i kredita
Europske investicijske banke za preostalih 42 posto iznosa iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 14:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.08.2016., četvrtak

Škotska ne želi izaći iz EU, moguće i novo glasanje o neovisnosti

Edinburgh predstavio brojke o utjecaju Brexita.
Prisnaživši svoj stav brojkama koje pokazuju što čeka gospodarstvo, škotska vlada jasno je poručila kako joj ne pada na pamet slijediti
ostatak Ujedinjenog Kraljevstva u izlasku iz Europske unije (EU). Edinburgh je u utorak javno objavio procjene utjecaja Brexita na škotsko gospodarstvo.
Ovisno o modelu koji će London dogovoriti u sferi trgovine s Bruxellesom,
Škotska će izgubiti od 1,7 milijardi funti do 11,2 milijardi funti do 2030. godine iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.06.2016., srijeda

Mirovinski fondovi u infrastrukturi? Problem vrijednost

Imamo li, osim autocesta, projekata čiji bi prinosi opravdali ulaganja?
S očekivanim padom prinosa na dioničkim i obvezničkim tržitima, fokus mirovinskih fondova u svijetu sve se više okreće prema infrastrukturnim investicijama.
Dok je kod nas ideja o ulaganju u autoceste doživjela rijetko viđeni debakl, ulaganja u infrastrukturu u svijetu rastu iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2016., petak

U Moslavini se prodaje crkva s 50-ak mjesta i okućnicom!

Prije nego što je crkvu stavila u oglasnik vlasnica ju je nudila biskupiji, no ona nije pristala kupiti nešto što smatra svojim. Ponudila je vlasnica crkvu i općini.
'Ona je poslije ostavinske rasprave utvrdila da je vlasnica crkve i došla je pitati bismo li mi htjeli kupiti crkvu. Dakle do cijene nismo došli, ali nismo bili zainteresirani', rekao je Dražen Pavlović, načelnik općine Velika Ludina.
Tvrdi, u crkvu su ulagali, no za prijenos zemljišta se trebao pobrinuti netko drugi... Ali nitko se nije nadao da bi do prodaje uopće moglo doći.
'Kome se danas prodaje crkvu, ne znam tko kupuje crkvu i služi li netko u slobodno vrijeme misu za hobi', nasmijao se Pavlović.
Salve šaljivih komentara ovaj je oglas izazvao i na internetu, no mještanima, njih dvjestotinjak koji su ovdje dolazili na mise - nije do smijeha.
I dok su se crkve u Europi već prodavale, pa i ona u Mariboru koja se nudila prije dvije godine, u Hrvatskoj se to dosad nije događalo. I očito baš zato nitko nije ni smatrao potrebnim riješiti pitanje vlasništva.
'Jesu li to župnici zanemarili, smatrali to nepotrebnim jer se to samo po sebi smatralo - zna se da je to crkveno i ni na kraju pameti nikome nije bilo da bi takav problem mogao nastati', rekao je župnik Mato.
Ako ne dođe do dogovora, župnik kaže - morat će se na sud. Sisačkoj biskupiji već priprema dokumentaciju za eventualnu parnicu iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 10:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.12.2015., srijeda

Mijenja se zakon o "Beogradu na vodi

Kako je vlada navela u obrazloženju zakonskog prijedloga, u pitanju je posebna dozvola za pripremne radove, odnosno za rušenje postojećih objekata,
izmještanje infrastrukure, raščišćavanje terena, zemljane radove te sondiranje terena.
Dodaje se da je investitor u praksi naišao na probleme, odnosno da najsloženije objekte ne može izvesti ako se ne izmijeni zakon iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.12.2014., utorak

Točan dug Spaladium Arene bit će poznat 19. prosinca

SPLIT - Stečajni upravitelj Sportskoga grada TPN-a koji upravlja Spaladium Arenom Perica Mitrović izvijestio je kako se dug te tvrtke procjenjuje na 100 milijuna eura, a točan će dug biti poznat 19. prosinca, za kada je na Trgovačkome sudu u Splitu najavljeno ispitno i izvještajno ročište. Stečajni postupak otvoren je 7. listopada ove godine, a kako je u petak rekao stečajni upravitelj Mitrović, tijekom stečajnog postupka u Spaladium Areni održavat će se radi moguće financijske zarade mnogi događaji, među kojima i koncert Marka Perkovića Thompsona i otvaranje klizališta.
U stečajnom postupku predložit ću prodaju dvorane i pravo građenja koje imamo pokraj dvorane, ali ćemo prije prodaje morati procijeniti vrijednost imovine i odrediti početnu prodajnu cijenu, rekao je Mitrović. Objasnio je kako je 'relativno dobro' što su u tom stečajnom postupku tri banke koje imaju razlučno pravo, to jest hipoteku, a ukupno potražuju 54 milijuna eura.
"Austrijska i Erste banka potražuju 46 milijuna eura, a Zagrebačka banka potražuje osam milijuna eura", rekao je Mitrović i objasnio kako u pravilu banke u stečajnim postupcima kupuju "kad cijena dođe do njihova razlučnoga prava". Za iznos koji potražuju, banke mogu uplatiti samo troškove i preuzeti nekretninu. Hoće li se to dogoditi u ovom slučaju, ili će ići nekim drugim smjerom, prerano je reći, rekao je Mitrović.
Dodao je da su vjerovnicima poslali opomene.
"Grad Split je tako uplatio dug od 955.000 kuna, a to su sredstva kojima možemo pokrenuti aktivnosti u Spaladiumu", objasnio je Mitrović.
Najavio je da će se u Spaladium Areni 23. prosinca održat će koncert Marka Perkovića Thompsona, a između Božića i Nove godine u njoj će se otvoriti klizalište koje će raditii u siječnju 2015., najavio je, dodajući da su to događaji na kojima se može zaraditi.
Istaknuo je kako su u tijeku pregovori da se 2015. održe koncerti Đorđa Balaševića, Dine Merlina i Bijelog dugmeta, a od 19. do 23. veljače 2015. u Spaladium Areni održat će se gastronomski sajam Adriatic show.
"Od 24. do 26. travnja 2015. u Spaladium areni će se održati Međunarodni sajam vojne industrije, koji je u toj dvorani održan 2011. i 2013., a na kojem se sklapaju veliki poslovi", istaknuo je Mitrović. Rekao je kako je prijetila opasnost da se otkaže taj sajam koji organizira američka specijalizirana tvrtka TNT Production Inc. Vlasnik te američke tvrtke namjeravao je premjestiti sajam iz Hrvatske u neku drugu zemlju jer nije znao što znači stečaj Spaladium arene, istaknuo je Mitrović, dodajući da je razgovarao s njim te da mu je - kad mu je sve objasnio - potvrdio da će se sajam održati u Spaladium areni 2015. i 2017.
Po Mitrovićevim riječima, trenutačni troškovi održavanja Spaladium arene na mjesec su oko 500.000 kuna, od čega su više od polovice troškovi komunalija. Također je rekao kako će se tijekom stečajnog postupka u tvrtki Sportski grad TPN na određeno vrijeme zaposliti deset osoba.
Splitsko Gradsko vijeće odbilo je u srpnju ove godine prijedlog predstečajne nagodbe sa Spaladium arenom, te je tvrtka koja njome upravlja Sportski grad TPN otišla u stečaj. Spaladium arena je po načelu javno-privatnoga partnerstvo građena za potrebe Svjetskoga rukometnog prvenstva 2009. godine, javni partneri su grad Split i Vlada Republike Hrvatske, a privatni partner je konzorcij tvrtaka Konstruktor, IGH i Dalekovod, koji je osnovao tvrku Sportski grad TPN za upravljanje Spaladium arenom. Završena je gradnja samo arene, ali ne i poslovnog tornja i garaže, koji su bili dio ugovora o javno-privatnom partnerstvu i od kojih bi grad ubirao prihode za održavanje Spaladium arene i vraćanje kredita bankama za njezinu gradnju iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.11.2012., četvrtak

Kazne za neplaćanje poreza na nekretnine do 10.000 kuna

Kazne za osobe koje ne budu plaćale porez na nekretnine, a budu koristile olakšice koje im ne pripadaju ili ne puste poreznike da procijene nekretninu, platit će od tisuću do deset tisuća kuna kazne. Ako se radi o tvrtkama koje na isti način krše zakon, dodatno će biti kažnjen i direktor do 50 tisuća kuna iznajmljivanje stanova Beograd .

Dio je to dosad neobjavljenih podataka o porezu na nekretnine koji stoji u novom zakonu koji je poslan svim ministarstvima na javnu raspravu. Zakon koji posjedujemo otkriva i da je procjena Ministarstva financija Slavka Linića da će se novim porezom prikupiti čak 2,6 milijardi kuna prihoda u proračunima gradova i općina. To je za oko 500 milijuna kuna više nego što je lani iznosio zbroj komunalne naknade i porezana kuće za odmor. To znači ili da će porez ipak više opteretiti građane i tvrtke, ali razlika također može biti i u tome što novi zakon znatno više oporezuje građevinsko zemljište koje se ne koristi.

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd


- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (5)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (24)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (8)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (7)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Nekretnine Zadar, prodaja i kupovina nekretnina u gradu Zadru
stanovi Zadar

Portal za grupnu kupovinu
Ponuda dana

Linkovi