Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninezadar

Marketing

U Moslavini se prodaje crkva s 50-ak mjesta i okućnicom!

Prije nego što je crkvu stavila u oglasnik vlasnica ju je nudila biskupiji, no ona nije pristala kupiti nešto što smatra svojim. Ponudila je vlasnica crkvu i općini.
'Ona je poslije ostavinske rasprave utvrdila da je vlasnica crkve i došla je pitati bismo li mi htjeli kupiti crkvu. Dakle do cijene nismo došli, ali nismo bili zainteresirani', rekao je Dražen Pavlović, načelnik općine Velika Ludina.
Tvrdi, u crkvu su ulagali, no za prijenos zemljišta se trebao pobrinuti netko drugi... Ali nitko se nije nadao da bi do prodaje uopće moglo doći.
'Kome se danas prodaje crkvu, ne znam tko kupuje crkvu i služi li netko u slobodno vrijeme misu za hobi', nasmijao se Pavlović.
Salve šaljivih komentara ovaj je oglas izazvao i na internetu, no mještanima, njih dvjestotinjak koji su ovdje dolazili na mise - nije do smijeha.
I dok su se crkve u Europi već prodavale, pa i ona u Mariboru koja se nudila prije dvije godine, u Hrvatskoj se to dosad nije događalo. I očito baš zato nitko nije ni smatrao potrebnim riješiti pitanje vlasništva.
'Jesu li to župnici zanemarili, smatrali to nepotrebnim jer se to samo po sebi smatralo - zna se da je to crkveno i ni na kraju pameti nikome nije bilo da bi takav problem mogao nastati', rekao je župnik Mato.
Ako ne dođe do dogovora, župnik kaže - morat će se na sud. Sisačkoj biskupiji već priprema dokumentaciju za eventualnu parnicu iznajmljivanje stanova Beograd

Post je objavljen 06.05.2016. u 10:59 sati.