Nekretnine Umag

Dubrovački Belvedere moći će ugostiti i čelnike G8

Iako se u Hrvatskoj može dobiti najviše pet zvjezdica, ovaj hotel će se tržišno pozicionirati na znatno višoj razini, kaže Davor Štern.
Nakon što su mu sudskom odlukom odriješene ruke za ulaganje u dubrovački Hotel Belvedere, ruski investitor Viktor Vekselberg u Dubrovniku do 2020. godine planira izgraditi najluksuzniji hotel
u Hrvatskoj, koji će zbog svojih sadržaja i lokacije moći ugostiti najviše gospodarske
i državničke skupove stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

18.08.2017. u 10:54 | 0 Komentara | Print | # | ^

Gojko Ostojić u Zagrebu otvara hotel, uložio 10 mil. €

Do kraja godine dobiva još jedan hotel visoke kategorije, Le Premier *4, koji se upravo dovršava na uglu Trga žrtava fašizma i Boškovićeve ulice, a investitor je Gojko Ostojić,
vlasnik međunarodnog sveučilišta Libertas. Investicija je vrijedna 10 milijuna eura stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

11.07.2016. u 12:57 | 0 Komentara | Print | # | ^

Vlasnici Papaye za 4 mil. kuna kupili od države zemlju na Zrću

Vlasnički odnosi između Grada Novalje i središnje države riješeni su tek prije nekoliko godina, pa je prodaja tek sada postala moguća.
Zagrebačkoj turističko-ugostiteljskoj tvrtki Mondo, koja godinama kao vlasnik poznatog kluba Papaya posluje na novaljskoj plaži Zrće,
konačno je uspjelo i postati vlasnikom zemljišta na toj popularnoj party destinaciji stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

18.04.2016. u 10:55 | 0 Komentara | Print | # | ^

Festival Design District: "Block party" u "zoni Martićeva"

Neće nedostajati ni promocija gastronomskih i turističkih proizvoda, glazbenih i literarnih večeri, različitih kreativnih radionica i edukacijskih šetnji, a bit će tu i zabava i piknika na otvorenom.
Ideja je istodobno upregnuti sve stvaralačke mogućnosti u "zoni Martićeva" kako bi kvart bio dugoročno prepoznat kao jedno od žarišta i najživlje središte kreativnih djelatnosti u gradu.
Sudionicima festivala na raspolaganju će biti brojni neiskorišteni prostori u četvrti koji će privremeno postati izložbeni i radni punktovi, a tu su i odabrane točke u uličnom prostoru.
"Dizajn i sve ostale stvaralačke djelatnosti potiču strukturalne promjene korisne za razvoj kulturne, obrtničke i manufakturne proizvodnje te pomažu tranziciji
iz tradicionalne ekonomije prema kreativnoj, održivoj i inovativnoj ekonomiji“, napominju organizatori stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

23.03.2016. u 11:06 | 0 Komentara | Print | # | ^

Energetski pregledi i za manje tvrtke

HGK upozorava da u obveznu kategoriju mogu ući i mali i srednji poduzetnici.
Novi zakon o energetskoj učinkovitosti, koji je nedavno stupio na snagu, obvezuje velika poduzeća da do kraja godine obave energetske preglede.
Iz Hrvatske gospodarske komore upozoravaju da se načelno radi o velikim poduzećima, no i definicija velikih poduzeća u
ovom Zakonu nije identična onoj u Zakonu o računovodstvu. Konkretno, to znači da u obveznu kategoriju mogu ući i mali i srednji poduzetnici ako zadovolje
dva od tri zakonom propisana kriterija.
Tvrtkama HGK skreće pozornost i da je izuzeće od provedbe energetskog pregleda moguće uz uvjet uspostave odgovarajućeg sustava koji u svojem opsegu sadrži energetski pregled. Potpisani ugovor o uvođenju sustava ISO 50001 s jednom od certifikacijskih kuća dovoljan je dokaz o započetom postupku izrade energetskog pregleda u velikom poduzeću, ali je procedure potrebno dovršiti do 2017., pojašnjava direktorica Sektora za industriju i IT HGK Tajana Kesić Šapić, koja preporuča i onima koji nisu obveznici energetskih pregleda da razmotre uvođenje sustava ISO 50001,
za čije uvođenje, podsjeća, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost daje poticaje poduzećima koja nisu obveznici energetskih pregleda stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

07.01.2016. u 09:07 | 0 Komentara | Print | # | ^

Povoljan trenutak za kupovinu nekretnina u Srbiji

BEOGRAD - Nakon višegodišnjih oscilacija i pada vrednosti nekretnina u Srbiji, cene su konačno stabilizovane, realne su i sada je povoljan trenutak za kupovinu, smatraju stručnjaci za tržište nekretnina. Predsednik UO Klastera nekretnina Nenad Đorđević je rekao Tanjugu da je do velikog pada cena došlo zato što je država, s početka ekonomske krize 2008. u SAD, u strahu od 'mehura' na tržištu nekretnina pravila u javnosti kampanju da će cene nekretnina padati, što je uplašilo investitore u nekretnine i stanovništvo.
To je, objasnio je on, pratio veliki rast nezaposlenosti od 2009. do 2012. i realan pad zarada.
Đorđević podseća da je pre toga zabeležen rast cena nekretnina u Srbiji, pošto su od 2004. do 2006. bila povećana novčana sredstva stanovništva i privrede, pa je uz liberalnu poslovnu politiku banaka tržište stambenih kredita doživelo ekspanziju.
"Cene su sada stabilne već duži period, ipak ova godina je počela - ni dobro ni loše. Trend iz 2014. se nastavlja, u januaru ove godine je zabeležen značajan rast devizne štednje u bankama, što je jedan od uzoroka pada prometa nekretnina", rekao je on.
Prema njegovim rečima, u periodu od 2008. do 2010. je svake godine devizna štednja rasla između 600 i 700 miliona evra.
"Taj trend je u januaru 2015, iz za sada nepoznatih razloga, bio poprilično jak. Smatram da bi tražnja na tržištu nekretnina bila povećana kada bi Narodna banka Srbije naterala naše banke da snize kamatne stope na deviznu štednju", rekao je Đorđević.
Veoma je značano, ističe on, to što su cene sada stabilne, jer niko neće da ulaže u nešto zašta očekuje da će da pojeftini.
Đorđević navodi da je na štednji građana skoro 10 milijardi evra i da bi bar polovina tog iznosa mogla da ode na kupovinu nekretnina.
On očekuje veći rast prometa nekretnina u narednom periodu, kao i da će biti samo
manjih oscilacija u cenama.Menažer prodaje u kompaniji Menadžer Milan Simonović je, takođe, rekao Tanjugu da su sada stabilne cene nekretnina i da ima samo manjih odstupanja za pojedine lokacije.
"Sada je povoljan trenutak za sve koji žele da kupe nekretninu, jer su cene ušle u realan okvir", poručio je Simonović dodajući da je 2014. bila stabilizaciona godina, pošto su prodavci shvatili da moraju da koriguju cene.
On je kazao da su cene od 2008. na nekim lokacijama pale i za više od 30 odsto, kao i da je to bilo najizraženije na perifernim gradskim lokacijama.
I sada, kaže on, postoje mnogi prodavci koji traže nerealno visoke cene imajući u vidu to koliko su njihove nekretnine vredele 2008. godine.
"Tada je bio bum kredita, pa su se mnogi opekli i sada ne mogu da otplaćuju kredite, a kada hoće da prodaju mogu da dobiju dosta manje", rekao je on.
Simonović još navodi da je ranije bilo oko 70 odsto kreditnih kupaca, dok ih je sada svega oko 20 odsto, jer više nema subvencionisanih stambenih kredita.
Direktor agencije Legat Nedeljko Malinović je rekao Tanjugu da su se cene stabilizovane i da je prodaja ove godine bolje počela nego u 2014.
On je napomenuo da ima mnogo više interesovanja iako ponuda nije sjajna, jer se jako malo gradi.
"Ima mnogo više poziva nego ranijih godina, ali ne baš u toj meri da bi mogli da kažemo da je to krenulo, ali nadamo se da će krenuti ukoliko neki novac uđe u Srbiju", kazao je Malinović.
Najviše se traže mali stanovi, jer ljudi uglavnom imaju do 50.000 evra, dok je za skuplje stanove dosta teže naći kupce.
Malinović očekuje da će u narednih pet godina cene rasti, s obzirom na to da će u zemlji biti realizovan veliki broj projekata,
a naročito u Beogradu stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

07.04.2015. u 15:33 | 0 Komentara | Print | # | ^

Simpozij o neboderima: Treba učiti na greškama iz prošlosti

Bilo bi dobro sagledati promjene koje su donijela ta dva nebodera, pozitivne i negativne posljedice i na tim iskustvima vidjeti što i kako dalje, rekla je Mrak Taritaš otvarajući poslovno-stručni simpozij Zagrebački neboderi na kojem se okupilo više od 200 arhitekata, građevinara, investitora, gradskih i državnih dužnosnika, odvjetnika i ostalih sudionika u projektima razvoja komercijalnih nekretnina.
Ministrica je temu otvorila s nekoliko pitanja i pravila koja bi trebalo razmotriti kada je riječ o gradnji nebodera - treba li graditi stanove iznad osmog kata i penthouse, te što neboder znači za sliku grada i njegovo planiranje, kao i za gospodarsku sliku zemlje. Osim Hoto business towera i Eurotowera, nakon Domovinskog rata u Zagrebu su izgrađeni još i Zagrebtower i Almeria.
Sve do 2006. Zagrepčanka je bila najviši neboder u Hrvatskoj, kada ju je nadvisio Eurotower sa svojih 97 metara. Zagrepčanka i dalje drži rekord za ured na najvišem katu, a Eurotower ju nadvisuje samo mašinerijom i ukrasnim vršnim staklom.
Tjedan zelene gradnje Pročelnik Gradskog zavoda za prostorno uređenje Ivica Fanjek ocijenio je važnim da neboder nije vezan za jednu ulicu nego za cijelo naselje i napomenuo da u Zagrebu ima 246 zgrada viših od devet katova.
Na simpoziju, koji se održava u Svjetskom tjednu zelene gradnje od 16. do 20. rujna, bilo je riječi i o održivoj i zelenoj gradnji u projektima razvoja nebodera, ovojnicama zagrebačkih nebodera i primjenjenim niskoenergetskim rješenjima klimatizacije u neboderima stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

19.09.2013. u 14:56 | 0 Komentara | Print | # | ^

Novi investicijski ciklus: kotač-zamašnjak u gospodarstvu

I dok ga glavni kritičari smatraju štetnim, nepreciznim i problematičnim zato što otvara vrata korupciji i rasprodaji nacionalnog bogatstva, njegovi zagovornici uvjereni su kako će upravo on biti ključan za pokretanje investicijskog ciklusa, koji će ove godine osigurati rast investicija za gotovo 9 milijardi kuna, čime bi ukupni iznos ulaganja dosegnuo 72 milijarde kuna.

Prema riječima resornog ministra, u Agenciji za investicije i konkurentnost trenutačno se radi na nekih 50-ak projekata vrijednih 3,5 do četiri milijarde eura. Zahvaljujući novom zakonu, njih pet će sigurno ove godine dobiti građevinsku dozvolu i sve potrebne dokumente kako bi krenuli u investiranje. Njihova je vrijednost između pola milijarde i milijarde eura.

Ako gledamo njihovu prosječnu vrijednost, za očekivati je kako će otvoriti od tri do pet tisuća radnih mjesta stanovi Belvedek.

Oznake: stanovi Belveder

04.03.2013. u 11:23 | 0 Komentara | Print | # | ^

U razvojne projekte usmjerena gotovo polovica proračuna

U ovoj godini iz proračuna grada Novske, za razvojne projekte na području grada i prigradskih naselja, planira se uložiti 18 milijuna kuna. Od Poslovne zone Novska očekuje se puno, pa je najviše sredstava i predviđeno za njeno opremanje. S 1,6 milijuna kuna izgraditi će se trafostanica, a s dodatnih 600.000 postaviti rasvjeta prema zoni. Gotovo polovica našeg proračuna je namijenjena za nastavak ulaganja u razvojne projekte. Jasno je da su naša i očekivanja naših građana velika.

Ne samo uz Poslovnu zonu, gdje smo već uložili vlastita sredstava za prilaznu prometnicu i uređenje vodovodne, plinske mreže i kanalizacije, kao i prijelaza preko željezničke pruge stanovi Belveder.

Bez toga nismo mogli udovoljiti zahtjevima ulagača, rekao je gradonačelnik Antun Vidaković. Kaže i kako će se graditi društveni dom i vatrogasna spremnica u naselju Jazavica. Za to će uz 1,2 milijuna sredstava gradskih sredstava uložiti i Ministarstvo regionalnog razvoja iz fondova EU još 1 milijun kuna. U planu je još niz ulaganja u asfaltiranje ulica, obnovu mjesnih domova i drugih objekata te završetkom izgradnje sustava odvodnje na potezu od Brestače do Nove Subocke.

Oznake: stanovi Belveder

04.01.2013. u 16:40 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (15)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (18)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (8)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina nekretnina u Umagu

Linkovi

Ponuda dana

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis