Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

Simpozij o neboderima: Treba učiti na greškama iz prošlosti

Bilo bi dobro sagledati promjene koje su donijela ta dva nebodera, pozitivne i negativne posljedice i na tim iskustvima vidjeti što i kako dalje, rekla je Mrak Taritaš otvarajući poslovno-stručni simpozij Zagrebački neboderi na kojem se okupilo više od 200 arhitekata, građevinara, investitora, gradskih i državnih dužnosnika, odvjetnika i ostalih sudionika u projektima razvoja komercijalnih nekretnina.
Ministrica je temu otvorila s nekoliko pitanja i pravila koja bi trebalo razmotriti kada je riječ o gradnji nebodera - treba li graditi stanove iznad osmog kata i penthouse, te što neboder znači za sliku grada i njegovo planiranje, kao i za gospodarsku sliku zemlje. Osim Hoto business towera i Eurotowera, nakon Domovinskog rata u Zagrebu su izgrađeni još i Zagrebtower i Almeria.
Sve do 2006. Zagrepčanka je bila najviši neboder u Hrvatskoj, kada ju je nadvisio Eurotower sa svojih 97 metara. Zagrepčanka i dalje drži rekord za ured na najvišem katu, a Eurotower ju nadvisuje samo mašinerijom i ukrasnim vršnim staklom.
Tjedan zelene gradnje Pročelnik Gradskog zavoda za prostorno uređenje Ivica Fanjek ocijenio je važnim da neboder nije vezan za jednu ulicu nego za cijelo naselje i napomenuo da u Zagrebu ima 246 zgrada viših od devet katova.
Na simpoziju, koji se održava u Svjetskom tjednu zelene gradnje od 16. do 20. rujna, bilo je riječi i o održivoj i zelenoj gradnji u projektima razvoja nebodera, ovojnicama zagrebačkih nebodera i primjenjenim niskoenergetskim rješenjima klimatizacije u neboderima stanovi Belveder

Post je objavljen 19.09.2013. u 14:56 sati.