Nekretnine Pula

ponedjeljak, 25.09.2017.

Isti proizvodi, a drugačija cijena: Kod nas i do 50% skuplje nego u Njemačko

"Skoro svaki proizvod bio je za 20 do 50 posto jeftiniji od istoga koji se prodaje u Hrvatskoj."
Splićanka koja je u Njemačku odselila prije godinu dana ispričala je za Slobodnu Dalmaciju svoje iskustvo s cijenama u Lidlu, za koji kaže da je i do 50 posto jeftiniji u Njemačkoj, nego u Hrvatskoj.
Iznenadila se, kaže, već kod prve kupovine. "Skoro svaki proizvod bio je za 20 do 50 posto jeftiniji od istoga koji se prodaje u Hrvatskoj. Ponajprije tu mislim na njihove brendove", kazala je. Istaknula je da je tako jeftinije plaćala, primjerice, mozzarelu, koja je oko 2,5 kune jeftinija u Njemačkoj, potom jogurt, zobene pahuljice, ali i sokove Lidlova brenda Solevita.
"U svakom slučaju, tjedna kupovina koju obavljam u Lidlu znatno je povoljnija o one u Hrvatskoj. Za 50 do maksimalno 70 eura mogu se maksimalno opskrbiti", kazala je.
Koliko je u Njemačkoj hrana jeftinija govori i podatak prema kojem u tamošnjem Lidlu karton s deset jaja košta 1,09 eura, dok se u našim trgovinama isto pakiranje ne može naći ispod 12 kuna. U Hrvatskoj, osim toga, nema pakiranja od osam komada slastice Kinder Pinguin, koje je Splićanka u njemačkom Lidlu našla
po cijeni od 1,99 eura stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.