Nekretnine Pula

utorak, 07.04.2015.

Povoljan trenutak za kupovinu nekretnina u Srbiji

Menažer prodaje u kompaniji Menadžer Milan Simonović je, takođe, rekao Tanjugu da su sada stabilne cene nekretnina i da ima samo manjih odstupanja za pojedine lokacije.
"Sada je povoljan trenutak za sve koji žele da kupe nekretninu, jer su cene ušle u realan okvir", poručio je Simonović dodajući da je 2014. bila stabilizaciona godina, pošto su prodavci shvatili da moraju da koriguju cene.
On je kazao da su cene od 2008. na nekim lokacijama pale i za više od 30 odsto, kao i da je to bilo najizraženije na perifernim gradskim lokacijama.
I sada, kaže on, postoje mnogi prodavci koji traže nerealno visoke cene imajući u vidu to koliko su njihove nekretnine vredele 2008. godine.
"Tada je bio bum kredita, pa su se mnogi opekli i sada ne mogu da otplaćuju kredite, a kada hoće da prodaju mogu da dobiju dosta manje", rekao je on.
Simonović još navodi da je ranije bilo oko 70 odsto kreditnih kupaca, dok ih je sada svega oko 20 odsto, jer više nema subvencionisanih stambenih kredita.
Direktor agencije Legat Nedeljko Malinović je rekao Tanjugu da su se cene stabilizovane i da je prodaja ove godine bolje počela nego u 2014.
On je napomenuo da ima mnogo više interesovanja iako ponuda nije sjajna, jer se jako malo gradi.
"Ima mnogo više poziva nego ranijih godina, ali ne baš u toj meri da bi mogli da kažemo da je to krenulo, ali nadamo se da će krenuti ukoliko neki novac uđe u Srbiju", kazao je Malinović.
Najviše se traže mali stanovi, jer ljudi uglavnom imaju do 50.000 evra, dok je za skuplje stanove dosta teže naći kupce.
Malinović očekuje da će u narednih pet godina cene rasti, s obzirom na to da će u zemlji biti realizovan veliki broj projekata,
a naročito u Beogradu nekretnine

Oznake: nekretnine

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.