Nekretnine Pula

četvrtak, 22.01.2015.

Fond: Više od 100 milijuna kuna za energetsku obnovu stambenih zgrada

Energetska obnova koja se sufinancira podrazumijeva povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, zamjenu vanjske stolarije te zamjenu ili unaprjeđenje sustava grijanja. Također, u obnovu je moguće uključiti i mjere korištenja obnovljivih izvora energije te prilagodbu unutarnje rasvjete kao i implementaciju sustava za centralno upravljanje sustavom grijanja i hlađenja.
Ključan uvjet je da se provedbom osigura ušteda energije za grijanje prostora od minimalno 30 posto u odnosu na početno stanje te da su mjere u skladu s tehničkim zahtjevima propisanima u natječaju.
Javni pozivi i natječaji vezani za energetsku obnovu zgrade usmjereni su direktno na zgrade, a stanari projekt prijavljuju putem upravitelja zgrade, neovisno o tome u kojem se gradu, županiji ili općini nalaze.
Za sufinanciranje se može prijaviti i više upravitelja zajedno za povezane višestambene zgrade koje predstavljaju jedinstvenu arhitektonsku i energetsku cjelinu, a kojima upravlja više upravitelja. U slučaju zajedničke prijave, nužno je odrediti ovlaštenog Nositelja ponude koji sklapa ugovor s Fondom.
Maksimalni iznos za zgradu je 35.000 kn, a u slučaju zajedničke prijave maksimalan iznos je 200.000 kuna.
Poziv je otvoren do kraja 2015. odnosno do utroška predviđenih sredstava. Uvjet je da se s energetskom obnovom započne u roku od 2 godine apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.