Nekretnine Pula

utorak, 25.02.2014.

Otvoren Tevin Centar financijskih aktivnosti u Zagrebu

Pliva, članica izraelske Teva grupe, danas je službeno otvorila Centar financijskih aktivnosti Zagreb (Shared Service Center Zagreb , SSC Zagreb) za Tevine europske lokacije. Ovo je prvi takav uslužni centar jedne multinacionalne tvrtke otvoren u Hrvatskoj.
Centar će pružati podršku Tevinom financijskom poslovanju u nizu europskih zemalja, a blisko surađuje s drugim takvim centrima u Miamiju, Tel Avivu i Madridu s ciljem provođenja programa transformacije financija u Tevi.
Ponosan sam što je Teva izabrala Zagreb za svoj europski financijski centar. Potvrdili smo da je Zagreb odlična lokacija za ovakve centre - rekao je Tihomir Orešković, predsjednik uprave Plive Hrvatska. Njemačka je prva zemlja u procesu integracije u SSC Zagreb, a u narednom razdoblju će i druge europske lokacije biti postupno prebačene u Zagreb. Centar zapošljava više od stotinu ljudi, a planirano je otvaranje novih radnih mjesta sukladno dinamici razvoja projekta stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 15:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 21.02.2014.

SDP neuspješno zatražio raspravu o ŠRC Svetice u skupštini

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine počela je stankom na zahtjev kluba zatupnika SDP-a budući da nije prošao (osam za, 22 protiv, a HDZ, BUZ i HSP AS nije glasovao) njihov prijedlog da se po hitnom postupku u dnevni red uvrsti informacija o stanju i događanjima na ŠRC Svetice. Potpredsjednik Gradske skupštine i zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić rekao je da su ŠRC Svetice predragocijen javni prostor u centru grada i zato o tome treba raspravljati u Skupštini.
"Gradska skupština nije fikus nego aktivni sudionik političkog života u gradu. Zagrebačka javnost ima pravo znati što će se s tim prostorom događati", kazao je Bernardić i naglasio da Skupština najprije treba razmotriti kako će se koristiti ŠRC Svetice, da bi se tek potom vidjelo što i kako dalje.
Naveo je kako je ostalo nejasno pod kojim uvjetima su dosadašnji zakupci koristitili tamošnje teniske terene i pod kojim uvjetima je raspisan novi javni natječaj, a javila se i crkva sa zabilježbom na nekretnini. Osim toga, dodao je, tamo je i nedovršeni bazen pod upravom Zagrebačkog holdinga te nedovršeni Maksimirski stadion.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako se slaže s većinom Bernardićeva izlaganja, posebice s izjavom da Gradska skupština nije fikus.
"A gradonačelnik je to još manje", kazao je i podsjetio kako je upravo Gradska skupština ovlastila gradonačelnika da formira povjerenstvo i vodi taj projekt nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 11.02.2014.

Legalizacija: Zagreb i 12 županija ostaju bez 30 milijuna kuna

– Primorsko-goranskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u ovoj rundi, nakon prve kontrole, nećemo uzeti niti jedan predmet. Ekipirali su se na vrijeme, krenuli ozbiljno u posao, i mogu ga bez nas završiti.
Nadamo se da će i ostali krenuti njihovim tempom, kazao je Robert Kučinić, privremeni ravnatelj Agencije za ozakonjenje. Ministrica je građane koji su predali »gole« zahtjeve, bez popratne dokumentacije, pozvala da ne trate vrijeme, i dokumentaciju prikupe. Praznih, nepotpunih zahtjeva ima čak oko 600 tisuća, i većina ih je predana u zadnji čas.
Nakon što dođu na red, oni koji su takve, prazne zahtjeve predali imat će rok od 30, do najviše 60 dana da ih nadopune, nakon čega, ukoliko se ogluše, više neće imati pravo na nastavak legalizacije. Koliko će takvih otpasti, ponajviše zbog sredstava potrebnih za angažiranje geodeta i arhitekta, plaćanje komunalnog doprinosa i ostalog, teško je predvidjeti.
Na pitanje kad se očekuje da će iz Beograda konačno doći sve zračne snimke stanja na terenu prije veljače 1968. godine, ministrica je odgovorila kako se duboko nada da će se to dogoditi skoro. Snimke su Hrvatskoj u Beogradu obećane odavno, došao ih je tek dio, a budući da su napravljene u veljači 1968. godine, potrebne su kao najbolji dokaz da je određena građevina na terenu postojala u to vrijeme, što znači da ne mora u legalizaciju stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.02.2014.

Zagrebačka burza: Poslovni rezultati u fokusu investitora

Milijunski promet jedino je ostvaren dionicom HT-a, otprilike 2 milijuna, pri čemu joj jecijena porasla 1,22 posto, na 169,6 kuna.
Znatnije se trgovalo i dionicama Privredne banke Zagreb, čija je cijena porasla 2,5 posto, na 455 kuna, te Arenaturista, čija je cijena ojačala 0,46 posto, na 217 kuna.
„Uz skromnu likvidnost, Crobexi su jučer prekinuli trodnevni negativni niz, ponajviše pod utjecajem oporavka cijene dionice HT-a, koja je nakon četiri dana pada bila nadomak povijesno najnižih razina", kaže Tamas Nagy, broker u Erste&Steiermaerkische banci.
Kako dodaje, u posljednje vrijeme nema značajnijih zbivanja na domaćem tržištu, tek povremeno pojedina izdanja privuku interes investitora, poput dionice Leda.
„Ipak, uskoro bi se trebala intenzivirati objava poslovnih rezultata kompanija za prošlu godinu, među ostalim i HT-a, pa ćemo vidjeti kako će to utjecati na tržište kapitala", ističe Nagy, koji danas očekuje mirno trgovanje i stagnaciju Crobexa.
I na inozemnim su se burzama prodaje dionica smirile. Na Wall Streetu su u srijedu indeksi blago pali, nakon vrlo nestabilnog trgovanja, jer novi makroekonomski podaci nisu odagnali strahovanja ulagača od usporavanja rasta američkog gospodarstva.
Dow Jones oslabio je 0,03 posto, dok je S&P 500 skliznuo 0,20 posto, a Nasdaq indeks 0,50 posto.
No, jutros su na azijskim burzama cijene dionica porasle, nakon pet dana poniranja, jer se ulagači nadaju da bi nakon sjednice Europske središnje banke i izvješća o zaposlenosti u SAD-u mogao oslabiti pritisak na tržišta.
„Postupno se smiruju prodaja na inozemnim burzama. Od polovine siječnja indeksi su oštro pali, što se može pripisati slabijim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima niza kompanija, no valja imati i na umu da su cijene dionica u proteklim mjesecima neopravdano porasle na povijesno rekordne razine", navodi Nagy.
Danas očekuje mirnije trgovanje te stagnaciju europskih burzovnih indeksa, dok se čekaju odluke s redovitih zasjedanja europske i britanske središnje banke.
„Investitori će s velikim interesom pratiti i objavu podatka s američkog tržišta rada krajem tjedna, nakon što ih je ranije ovoga tjedna zabrinuo pad ISM indeksa industrijske aktivnosti u SAD-u", zaključuje Nagy novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun

- 15:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.