Nekretnine Pula

četvrtak, 29.08.2013.

Nova Facebook aplikacija za dubrovačke privatne iznajmljivače

U uredu TZ grada Dubrovnika početkom srpnja je održana prezentacija rezultata privatnog smještaja i novih on-line proizvoda TZ grada Dubrovnika.
Ovom prigodom gradonačelnik Vlahušić naglasio je kako prije četiri godine privatni smještaj nije imao značajniju ulogu u ukupnoj smještajnoj ponudi Dubrovnika, no u proteklom razdoblju načinjen je značajan iskorak koji je rezultirao današnjim ostvarenjima, čime dubrovačke obitelji postaju jedna od glavnih nositelja turističke smještajne ponude.
U budućim godinama Dubrovnik očekuje velike investicijske zahvate od realizacije projekta Golfa na Srđu do značajnih ulaganja hotelijera u njihove objekte, uz daljnje iskorake privatnog smješta, a što donosi novu ukupnu kvalitetu turističke ponude Dubrovnika.
Kako bi povećali konkurentnost i vidljivost privatnih iznajmljivača u svijetu društvenih mreža i novih medija, te pružili priliku onima koji ne posjeduju velike budžete i tehnološka znanja za vlastitu promociju na društvenim mrežama, TZ grada Dubrovnika zajedno sa stručnjacima tvrtke Profico izradila je Facebook aplikaciju za privatne iznajmljivače.
Osnovna ideja je bila izraditi Facebook katalog privatnog smještaja, koji bi se distribuirao putem stranica TZ grada Dubrovnika. Katalog sadrži sve informacije o privatnim iznajmljivačima s mogućnosti slanja upita za rezerviranje.
Facebook aplikacija je svojevrsni Dubrovnik Trip Advisor za privatne iznajmljivače, koji im omogućuje da uđu na posve novo tržište društvenih mreža koje već sada ima preko milijardu korisnika iz cijelog svijeta target=_blank>apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

- 15:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.08.2013.

Gradske „rupetine“ nikome ne trebaju

Javni natječaj za prodaju stanova u vlasništvu Grada Rijeke je okočan no njime lokalna samouprava nije uspjela utržiti pet svojih nekretnina koje su neprikladne za stanovanje i na taj način barem malo popuniti gradsku blagajnu.
Natječajem su pristigle ponude za kupnju jednog stana koji se koristi temeljem ugovora o najmu sa slobodno ugovorenom najamninom, zatim za kupnju jednog idealnog dijela stana kojeg koristi suvlasnik u preostalom dijelu te zahtjev za kupnju dva gradska stana koja trenutno koriste hrvatski branitelji (vojni invalidi), saznajemo u Odjelu gradske uprave za upravljanje imovinom.
Podsjetimo, predmet natječaja bili su prodaja dva stana i jednog idealnog dijela stana u vlasništvu Grada Rijeke koji se koriste temeljem ugovora o najmu sa slobodno ugovorenom najamninom, zatim prodaja jednog idealnog dijela stana koji koristi suvlasnik u preostalom dijelu, te dva stana koje koriste hrvatski ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata.
U Odjelu gradske uprave za gospodarenje imovinom kažu da se pri prodaji praznih gradskih stanova radi zapravo o stanovima neprikladnim za stanovanje i koji nisu u funkciji stanovanja te iziskuju znatna novčana sredstva da ih se privede namjeni.
Ukoliko se procjeni da se ulaganje ipak isplati i stan se privede namjeni uglavnom se ta nekretnina dodjeljuje po listi prioriteta u najam te se ne prodaje, pojašnjavaju u Odjelu nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 14:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.08.2013.

Rigoroznije prema gradnji u sezoni


Unatoč općinskoj odluci o komunalnom redu koja se odnosi na zabranu izvođenja radova pomoću teške mehanizacije od lipnja do rujna, u pojedinim naseljima ta se zabrana ne poštuje, što je bio povod za vijećničko pitanje Danijela Perkovića (IDS). On je naveo da se u Smoljancima na jednoj parceli počelo s iskopima nakon 1. srpnja, a na to je upozorio i predsjednik vijeća Elvis Cetina (IDS), navevši da su u jednom naselju radovi dva tjedna probili rok od kada je na snagu stupila zabrana. Donačelnik Alen Doblanović odgovorio je da se po dojavi najprije šalje upozorenje izvođačima radova te da oni većinom i obustave radove. Dodao je da je u tijeku izrada izmjena i dopuna navedene odluke koja će se biti na dnevnom redu sljedeće sjednice Općinskog vijeća i koja će stupiti na snagu sljedeće sezone.
Njome će se strogo zabraniti upotreba teške mehanizacije za miniranje, iskope temelja i slično, dok će tzv. obrtnički radovi, zidanje i keramičarski radovi, odnosno sve što ne stvara veliku buku biti dozvoljeni samo u određeno doba dana. Gradnju rotora na križanju cesta za Brščići, Bankovići, Juršići treba dogovoriti sa Županijskom upravom za ceste, odgovor je na pitanje Davora Celige (HDZ) da li će se on graditi. Ivana Predena zanimalo je što je s proširenjem groblja u Juršićima, na što je dobio odgovor od donačelnika da je CERP-Centar za restrukturiranje i prodaju (bivši AUDIO) tražio od Općine procjenu zemljišta, te je ona angažirala vještaka nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra

- 15:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 07.08.2013.

Vlada traži strateške partnere za elitni turizam

Međunarodni natječaj za izbor konzultanta koji će dovesti i odabrati koncesionara otoka Veliki Brijun, zatvoren je jučer. Ministarstvo zaštite okoliša i prirode njime je tražilo vrhunske stručnjake iz ove grane koji može dokazati da je sposoban pribaviti poželjnog investitora. Stoga uvjetima natječaja mogu udovoljiti samo najveće svjetske kompanije kao što su Ritz Carlton, Waldorf Astoria, Four Seasons, One and only, IMG...
Osim toga, odabrani konzultant mora prikazati koncept poželjnog korištenja otoka Veliki Brijun, te razvoja i korištenja ostale infrastrukture, procjenu zaštite okoliša, procjenu uspješnosti ulaganja. Kada govorimo o koncesijama za turističke sadržaje u Nacionalnom parku Brijuni na tom projektu rade Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Ministarstvo turizma, u suradnji s upravom Nacionalnog parka Brijuni. Planiran je veliki redizajn hotelske ponude, uređenje golf igrališta i drugih sportsko-rekreativnih sadržaja, te uvođenje luksuznog wellnessa, sve sa ciljem razvoja elitnog turizma.
Nakon izbora konzultanta, planira se izbor koncesionara - investitora i operatera do sredine 2014. godine. Zakon o zaštiti okoliša omogućava koncesiju maksimalno 55 godina, a duljina u konačnici ovisi o visini investicije, odnosno ponudi samog koncesionara i roku povrata. Vrijednost ciljane turističke investicije procijenjena je na približno 300 milijuna eura. U resornom ministarstvu ističu da neće biti nove gradnje na mjestima gdje prije nisu postojali temelji, postojeći objekti mogu u tlocrtu rasti do 30 posto. Prostorni planovi dopuštaju rušenje objekata Jurina i Franina, koji trenutačno nisu u komercijalnoj upotrebi, a na njihovom mjestu moguća je gradnja ekskluzivnog golf&wellness hotela sa 110 soba stanovi Varaždin

Oznake: stanovi Varaždin

- 15:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 02.08.2013.

Komunalni doprinos pao na svega 10 kuna

Uvođenjem 4. zone za razrez komunalnog doprinosa s minimalnom cijenom od deset kuna po metru kubičnom obujma građevine, što se odnosi na sve zone proizvodne namjene, u Buzetu namjeravaju potaknuti ulaganje u poduzetničke zone i stvoriti povoljnije okruženje za investiranje. Olakšice su predviđene i prilikom adaptacije, odnosno dogradnje stambenih objekta za osobne potrebe, a do sada su bile samo za izgradnju. Ukoliko se doprinos plati odjednom, u roku od 15 dana, ostvaruje se umanjenje od 50 posto za prvih 450 metara kubičnih obujma stambenog objekta te pet posto na preostali iznos stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 14:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.