Nekretnine Pula

četvrtak, 27.06.2013.

Zgrada od 15 metara uznemirila susjedstvo

Ovih dana nazvali su nas žitelji Nove Verude, točnije stanari uokolo Ulice Monte Paradiso, ogorčeni saznanjem da će se na obližnjoj zelenoj površini koja se proteže do južnog bulevara i gleda prema Valsalinama, graditi višekatnica na čak sedam katova.
Da bi dobili dozvolu za podizanje krova i dobivanja još jednog kata obiteljske kuće mi smo trebali proći silne procedure i ishodovati brojne dozvole jer su u našem okruženju samo obiteljske kuće pa je svako povećavanje katnosti problem.
No, sada preko noći saznajemo da će se samo preko puta ceste graditi sedmerokatnica koja će svima nama zakloniti pogled, ali i postići katnost koja je dosad bila nedostižna u ovom dijelu grada, rekla nam je sugovornica s Nove Verude koja kaže da je kontaktirala nadležne u Gradu, Zelenu Istru i čeka pojašnjenja.
Na terenu smo naišli na netom očišćenu parcelu koja se priprema za gradnju i tablu s informacijama o investiciji, investitoru, projektantu te o kupnji budućih stanova. Dakle, riječ je o višestambenom objektu u kojem će se urediti stanovi od 45 do 102 kvadra ta s garažnim mjestima u suterenu. Investitor je Pula Co d.o.o., dok je projekt izradio studio Kaić.
Od pročelnika za prostorno uređenje Giordana Škuflića, pak, saznajemo da su na tom području Pule izdane dvije lokacijske dozvole.
Područje, na kojem se buduće zgrade nalaze, je GUPom planirano za stambenu namjenu, odnosno, gradnju građevine urbane morfologije E - slobodnostojeće građevine srednje velikih gabarita, a nalaze se unutar zone 71 - gdje je moguća gradnja građevina maksimalne tlocrtne površine 600 kvadrata, maksimalnog koeficijenta izgrađenosti parcele od 0,50 i maksimalne visine do vijenca od 15 metara stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.