Nekretnine Pula

četvrtak, 13.06.2013.

Obrtnici plaćali gradnju, a zatim i zakup lokala na tržnicama u Zagrebu

Naime, prema nalazu sudskog vještaka Mile Novakovića, u vrijeme sklapanja sporazuma (studeni 1995.) cijena građenja iznosila je 600 DEM za četvorni metar, a cijena građevnog zemljišta u prvoj zoni u Zagrebu iznosila je 250 DEM po metru četvornom.
Havranek je tužio Tržnice Zagreba, koje su u međuvremenu postale dio Zagrebačkog holdinga, ali ni do danas taj problem nije riješen, a imaju ga i svi drugi obrtnici koji su investirali u slične objekte po zagrebačkim tržnicama. Dio odgovornosti svakako snosi i on, jer morao je paziti što potpisuje, iako je iz svega navedenog jasno da je prevaren jer je preplatio gradnju objekta.
Njegovi odvjetnici smatraju da je prekršen Zakon o obveznim odnosima jer su Tržnice Zagreba zloupotrijebile monopolski položaj prisilivši Havraneka na takav ugovor, koji je prema tome ništavan u dijelu gdje piše da je objekt u vlasništvu Tržnica. Havranek tvrdi da su ga upozoravali da ne čačka previše po tome jer je riječ o milijunskim malverzacijama, ali on veli da ne odustaje nekretnine Zagreb Centar

Oznake: nekretnine Zagreb Centar

- 15:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.