Nekretnine Pula

četvrtak, 16.05.2013.

Cijene splitskih stanova bilježe najveći godišnji pad

Značajan mjesečni pad od 2,5% bilježe prosječne tražene cijene zadarskih stanova kojima se tijekom travnja cijena spustila na 1577 eura po metru kvadratnom. Travanjske cijene kvadrata jednake onima iz ožujka ostale su u Slavonskom Brodu gdje su iznosile 908 eura te u Varaždinu gdje su se zadržale na 1015 eura stanovi Zagreb.
Na godišnjoj razini varaždinski stanovi bilježe pad cijena od 3,4%, oni u Slavonskom Brodu bilježe porast od 1,2%, odnosno tek desetak eura po metru kvadratnom.

Oznake: stanovi Zagreb

- 10:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 08.05.2013.

Krediti za pripremu sezone i razvoj turističke ponude

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) nudi aktualna dva programa: Veliki projekti u turizmu - program kreditiranja turističkog sektora i Priprema sezone - program kreditiranja pripreme turističke sezone.
Kod odabira projekata, u obzir će se uzimati usklađenost projekta sa Strategijom razvoja turizma RH do 2020. godine, važnost za poboljšanje ukupne turističke ponude i za privlačenje novih skupina gostiju, mogućnost proširenja na cjelogodišnje poslovanje, faze realizacije projekta i udio već uloženih sredstava te ocjena projekta u smislu očuvanja tradicijskih elemenata lokalnog graditeljstva i očuvanja okoliša stanovi prodaja Trešnjevka.
Sredstva su namijenjena trgovačkim društvima, obrtima, zadrugama, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave te seljačkim domaćinstvima registriranima za pružanje ugostiteljskih usluga. Sufinancirat će se do najviše 50 posto opravdanih troškova provedbe pojedinog projekta, uz određene uvjete.

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 03.05.2013.

Selidba je visoko na ljestvici stresa. Možete li to sami?

Konkretno, to znači upoznavanje s kreditnom procedurom, troškovima i očekivanim trajanjem, poreznim pitanjima ... Dužnost agencije je i upoznavanje sa zakonskim odredbama vezanim uz predmet kako bi se izbjegli naknadni skriveni troškovi.
Kako je kupnja nekretnine odluka od životne važnosti, stres nije moguće potpuno izbjeći. Kupnja, prodaja ili iznajmljivanje uglavnom znači i selidbu, a ta životna situacija visoko je na listi stresnih situacija iznajmljivanje stanova.
Osim toga, statistički gledano, nekretnine koje se mjesecima ili čak godinama prodaju imaju značajno manju šansu da postignu cijenu kojoj su se mogli nadati u prvom valu ponude kada nekretninu pregleda najviše kupaca.


Oznake: iznajmljivanje stanova

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.