Nekretnine Pula

utorak, 22.05.2012.

Vila na Mejama

Kada je svoju vilu od tisuću kvadrata na Mejama, elitnoj splitskoj četvrti, oglasio na prodaju, Goran Ivanišević tražio je za nju gotovo 60 milijuna kuna. Pet godina kasnije bivši ju je tenisač, za kojeg se već dulje vrijeme priča da je u financijskim problemima, napokon uspio prodati, no navodno za svega tridesetak milijuna kuna.

U listopadu 2010., naime, međunarodna agencija Savills tu je vilu imala u ponudi za novogradnja Split iznajmljivanje stanova Pantovčak svega 33,3 milijuna kuna, a teško je vjerovati da je u godinu i pol recesije i krize koja je ponajviše pogodila tržište nekretninama, cijena luksuzne rezidencije rasla. Nosi vlasnik vile ruski je kralj piletine Stefano Vlahović, vlasnik tvrtke Produkty pitanija podrijetlom s Hvara. Ni on niti Ivanišević ne žele otkriti kolika je kupoprodajna cijena utanačena na ugovoru. Procurila je tek Vlahovićeva izjava da je za njega preskupa, a za Ivaniševića prejeftina. Razlog tome je što je rezidencija navodno i nakon prodaje ostala opterećena hipotekom od oko 11 milijuna kuna.

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 18.05.2012.

Za vrijeme Čačićeva mandata u toj županiji dograđene su ili izgrađene 32 škole što je županiju i jedinice lokalne samouprave koštalo 40 milijuna eura. Neke od stanovi Rijeka njih su stisnute kreditom koji će morati vraćati 30 godina toliko da na nikakve druge investicije u tom razdoblju ne mogu niti pomisliti. Isti model Čačić gura i na državnoj razini. Cilj je izgraditi 381 objekt u vrijednosti od dvije milijarde eura. Bonus nagradno pitanje, ako niste znali odgovor na ono prvo, glasi u kojim gradovima će startati ovaj proj.

Nagradno pitanje: u kojim gradovima će premijerno biti izveden program fasadizacije Hrvatske s ciljem poboljšanja energetske učinkovitosti u javnim objektima? Nije teško odgovoriti. Riječ je, naravno, o Varaždinu i Osijeku, mjestima iz kojih dolaze i glavni promotori ovog programa - prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić i ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak. Među njih se ubacila i mala općina Bistra gdje će se raspisati natječaj za obnavljanje vrtića, dok će se u Varaždinu energetski poboljšati šest srednjih škola. U Osijeku se tek očekuje raspisivanje natječaja. Ako bude sreće, nadaju se ministri pojačani Draganom Marčinkom, šefom Centra za praćenje poslovanja i investicije u energetici, do kraja godine tako će se obnoviti petstotinjak objekata - od vrtića i škola do fakulteta i bolnica.

- 14:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Fasadizacija Hrvatske kreće iz Varaždina

Za vrijeme Čačićeva mandata u toj županiji dograđene su ili izgrađene 32 škole što je stanovi Zagreb Centar županiju i jedinice lokalne samouprave koštalo 40 milijuna eura. Neke od njih su stisnute kreditom koji će morati vraćati 30 godina toliko da na nikakve druge investicije u tom razdoblju ne mogu niti pomisliti. Isti model Čačić gura i na državnoj razini. Cilj je izgraditi 381 objekt u vrijednosti od dvije milijarde eura. Bonus nagradno pitanje, ako niste znali odgovor na ono prvo, glasi u kojim gradovima će startati ovaj proj

- 14:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Fasadizacija Hrvatske kreće iz Varaždina

Za vrijeme Čačićeva mandata u stanovi Zagreb Centar toj županiji dograđene su ili izgrađene 32 škole što je županiju i jedinice lokalne samouprave koštalo 40 milijuna eura. Neke od njih su stisnute kreditom koji će morati vraćati 30 godina toliko da na nikakve druge investicije u tom razdoblju ne mogu niti pomisliti. Isti model Čačić gura i na državnoj razini. Cilj je izgraditi 381 objekt u vrijednosti od dvije milijarde eura. Bonus nagradno pitanje, ako niste znali odgovor na ono prvo, glasi u kojim gradovima će startati ovaj projekt?

- 14:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Fasadizacija

Realizacija projekta kojim se želi pomoći posrnulom građevinskom sektoru koštat će 200 milijuna eura. Kreditima Hrvatske banke za obnovu i razvoj plaćat će se izvođači radova, a vraćat će ih vlasnici objekata. Nadaju se svi da će u roku od 14 godina cijeli projekt biti isplaćen, a ako bude sreće još će se ponešto i zaraditi na konto nižih računa za grijanje. Kreće se, dakle, iz Varaždina, županijskog središta iz kojeg je krenuo projekt gradnje javnih objekata po nekretnine oglasnik modelu javno-privatnog partnerstva.

- 14:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 15.05.2012.

Zatvorena Stara Vura

Uvijek smo zagovarali kuhinju zagrebačkog kraja. Posljednji najmoprimci nisu ni afirmirali restoran. U prijavi sve lijepo napisu i nekoliko mjeseci sve lijepo funkcionira, međutim, od obećanja ne bude ništa objašnjava ravnatelj. Svaki prihod dobrodošao. Restoran Stara vura samo je jedan u nizu ugostiteljskih prostora koji su se stanovi Zagreb proteklih godina ugasili na Gornjem gradu, a ni sam Ivić nije siguran koliko bi otvaranje restorana pridonijelo revitalizaciji Gornjega grada.- Bolje je pitanje kako funkcioniraju restorani u muzejskim prostorima. Nameti su ogromni. To je ono što bi sadašnja vlada trebala riješiti, a znaju kakvo je stanje. Sve je manje novca, a svaki prihod je dobrodošao - dodaje Ivić, koji naglašava kako je uvijek otvoren za suradnju te se nada kako će ovaj put Muzej pronaći pravog najmoprimca. Natječaj traje do 21. svibnja.

- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.