< rujan, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
kontemplacije




Arhiv




Poveznice...
alkion
annaboni
aquaria
boccaccio
brod u boci
catcher
čiovka
dinaja
ed hunter
espadrila
ely
e.p.
fanny
foto brlje
fra gavun
freestyler
greentea
gustirna
justawoman
koraljka
mela
metamorfoza
morska zvijezda
odmak
pametni zub
pegy
pjaceta
plavozeleni
plokmin
primakka
pubertetica
putopis
shadow of soul
simple minds
slavonchica
sredovječni
tražeći sebe
trill
uspomena
vacaguare
valcer
viviana
žubor vode
wall
walkingcloud
012station



Napomena: neke slike objavljene uz postove našla sam na Webu; naveden je izvor ili je sama slika link do stranice s koje je preuzeta. Prepozna li tko svoje djelo,
neka zna da ga ne prisvajam i ne podmećem kao svoje.


Copyright © Big Blue




free hit counter javascript

Jure Kaštelan

Volio bih da me voliš

Volio bih da me voliš
da budem cvijet u tvojoj kosi.
Ako si noć, ja ću biti zora
i bljesak svjetlosti u rosi.

Volio bih da me voliš
i da svi dani budu pjesma.
Ako si izvor, i ja ću biti
u živoj stijeni bistra česma.






Poljubac

26.09.2005., ponedjeljak

Image Hosted by ImageShack.us
Koliko ste puta čuli razgovor ili pitanja o tome kako se netko ljubi? I to obično o nečijem jako dobrom ili jako lošem načinu ljubljenja. Budući da, s vremena na vrijeme (namjerno ili samo u prolazu), pogledam prizore iz one čudovišne stvarnosnice (iliti reality showa) po imenu Big Brother, uočila sam tako još jednu «dubokoumnu» misao među svim onim «mudrostima» koje se od stanara mogu čuti. Bila je to Brankičina izjava o tome kako ne voli kad se netko loše ljubi. Poljubila se, kaže, s jednim manekenom, a to joj je bilo toliko traumatično iskustvo da je, unatoč svoj muškarčevoj zanosnoj ljepoti, nakon tog poljupca jednostavno pobjegla od njega. Možete zamisliti kakva je to trauma! (Ironična sam, naravno.)

No, ne mogu poreći jednu činjenicu. Kad je spomenula bijeg, zaključih da se u potpunosti slažem s njom. Naime, i samoj mi se javlja neopisiv poriv za bijegom čim čujem da netko lupeta takve gluposti. Objasnit ću. Iz dubine svoje romantičarske duše prezirem priče o ružnom načinu ljubljenja.

Poljubac je čaroban užitak. Prepun je ljepote i emocija. To je način iskazivanja naklonosti, prijateljstva, ljubavi, požude, pa i poštovanja. Trabunjam li ja to? Ne, nadam se. Spomenula sam da postoje razni motivi za poljupce. Svi znamo da postoje i različite vrste poljubaca. Poljubac u ruku, u čelo, u kosu, u obraz, u usta, u vrat...i da ne nabrajam dalje sve dijelove tijela koji mogu biti ljubljeni strasnim ljubavničkim poljupcima.

Budući da se o tome mnogo govori i piše, pronašla sam i na internetu nekoliko zanimljivosti o poljupcu. Na jednoj stranici piše: Prema talijanskom magazinu za zdravlje ´Dimagrire´, zaljubljenost je najbolji način za skidanje suvišnih kilograma, a ljubljenje sport broj jedan zato što stavlja u pokret čak 29 mišića!
Šta pokreće u tijelu: na poljubac tijelo se odaziva od korijena kose pa do vrhova nožnih prstiju, izazivajući u krvi navalu adrenalina, ubrzavanje pulsa sa 70 na 150 udaraca u minuti. Pri samo jednom poljupcu izgubi se čak 12 kalorija, pa pomnožite koliko ćete kalorija istopiti ljubite li se duže.
Poljubac je i lijek zato što je prepun prirodnih antibiotika, kao i analgetik jer dok se ljubimo, mozak luči supstancu koja smanjuje bol. U jednom poljupcu razmijenimo 9 mg vode, 0,18 g organskih tvari, 0,71 mg masnoće, 0,45 mg soli i 250 bakterija (...).
Poljubac se može smatrati najintimnijim činom jer su od svih erogenih zona usta najbliža mozgu, centru mišljenja i osjećanja.


Kakav je to poljubac koji nekome može biti ružan? Postoji li dobra i loša tehnika ljubljenja? Pritom mislim na ljubavnički poljubac u usta jer se o njemu govori kad se spominje dobro ili loše ljubljenje. Ljubiti nekoga takvim poljupcem samo zato što lijepo izgleda, a ne osjećati ništa prema toj osobi (zaljubljenost, bliskost, nježnost, ljubav ili fatalnu privlačnost), čini poljubac samo ispraznim dodirom vrlo slinavih organa. A to, naravno, i nije neki doživljaj.

Mislim da ne postoji ružan poljubac. Postoji samo ljubljenje s pogrešnim osobama. Bolje rečeno, takav je poljubac ružan onda kada ne postoje pravi motivi koji su potrebni da bismo u njemu uživali.


- 19:36 - Komentari (20) - Isprintaj - #