Molitveni vijenac Kraljice obitelji

22.12.2007., subota

Što je Marija sanjala

Image Hosted by ImageShack.us

Sanjala sam, Josipe., neobičan san.
Ne razumijem ga, ali mi se čini da ima veze s rođendanom našega Sina.

U mome snu ljudi se pripremaju nekoliko
tjedana za rođendan našeg Sina.

Ukrašavaju kuće, kupuju novu odjeću i
mnoge lijepe darove.

Zaista je čudno, ali ti darovi nisu bili za našega Sina.
Zamotali bi darove u fini, šareni papir i stavili bi ih ispod drveta.

Da, drvo, Josipe, usred njihovih kuća. I to ukrašeno
drvo sa svjetlucavim nakitom. Na vrh drveta
stave figuru, nešto kao anđeo.

Svi nasmiješeni i veseli darivali su jedni druge, Josipe, ali ne i našega Sina.
Čini mi se da ga ne poznaju. Čak mu ni ime nisu nijednom spomenuli.

Osjećala sam da bi im Isus samo smetao kad bi se navratio.
Kako je to tužno da nisi dobrodošao i da te ne žele
na proslavi vlastitog rođendana.

Sretna sam da je to samo san.
Bilo bi tužno, Josipe, kad bi to bila stvarnost.


Dragi prijatelju!

Neka Marijin san ostane samo san!

Da se Isus i tisuću puta rodi u Betlehemu, uzalud je…
AKO SE NE RODI U TVOM SRCU!


Možda vam je ta priča već poznata, ali može biti samo korisno da ju opet čujemo. Njezina je poruka aktualna za sve ljude i sva vremena: Slavimo Božić, ali s Isusom! On je tu glavni jer slavimo Njegov rođendan! Za Božić darove donosi mali Isus, a Djed Božičnjak neka se vrati u Ameriku i neka tamo i dalje reklamira Coca colu, koja ga je i izmislila.

Svima "Marijama i Martama", svim članovima Molitvenog vijenca i posjetiteljima ovih stranica, kao i onima koji su se preporučili u naše molitve želimo

Image Hosted by ImageShack.us
SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ ! ! !




- 19:58 - Komentari (5) - Isprintaj - #

18.12.2007., utorak

Poziv na zajedničku molitvu uoči Božića

Image Hosted by ImageShack.us

Bliži se Božić, najradosniji blagdan. Naši vrijedni molitveni vijenci iz Vugrovca opet nas pozivaju da im se pridružimo u dvadesetčitirisatnom moljenju krunice i litanija Majci Božjoj.

Molit ćemo posebno za naše obitelji.
Neka se Isus, Novorođeni Kralj, rodi i u našim srcima i u našim obiteljima. Molimo za obraćenje i preporod naših obitelji. Neka se okupe oko jaslica i učvrste u miru, slozi, ljubavi, opraštanju i drugim kršćanskim vrlinama.

Molit ćemo neprekidno radosnu krunicu, litanije lauretanske i molitve iz srca. Počinjemo u nedjelju 23.12. u 15 sati i završavamo u ponedjeljak na Badnjak 24.12. u 15 sati. U nedjelju i u ponedjeljak u 15 sati molit ćemo i krunicu i zazive Božanskom milosrđu. Svatko moli pola sata kod kuće u vrijeme, koje sam izabere, ali nam se ipak javite da popunimo sve vrijeme.

Pridružite nam se! Za sve informacije i prijavu možete se javiti Sanji na tel: 01/20-44-763,
mobitel: 098/165-13-60
ili na e-mail: sanja.trempetic@zg.t-com.hr.


- 20:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.12.2007., ponedjeljak

Bl. Alojzije Stepinac uskoro novi hrvatski svetac?!

Image Hosted by ImageShack.us

Htjela bih vas obavijestiti o jednoj zanimljivoj i važnoj tribini, na koju su bili pozvani predstavnici svih udruga i pokreta Zagrebačke nadbiskupije, pa je tako u ime našeg Molitvenog vijenca Kraljice obitelji nazočila gospođa Anica Blažević.

Tribinu je vodio postulator kauze za kardinala Stepinca dr. Juraj Batelja, a nazočan je bio i pomoćni biskup Vlado Košić. Cilj tribine bio je pozvati sve udruge i pokrete i sve angažirane vjernike, da daju svoje svjedočanstvo o čudesnim uslišanjima i milostima, duhovnim i tjelesnim, dobivenim po zagovoru našeg bl. Alojzija Stepinca. Svi smo jedinstveni u uvjerenju da je kardinal Stepinac najsvetiji lik 20. stoljeća našeg naroda, te da zaslužuje da bude počašćen po cijelom svijetu. Ali da bi ga papa Benedikt XVI. mogao proglasiti svecem, nedostaje još jedno čudo. Zato smo svi pozvani, da se žarko molimo da se i to još jedno potrebno čudo dogodi zagovorom našeg Blaženika.

Zašto je to aktualno baš sada?

Zato što se slijedeće 2008. godine slavi 110 obljetnica kardinalovog rođenja i 10 obljetnica njegovog proglašenja blaženim, pa povodom tih obljetnica naša hrvatska Crkva planira uputiti pismo vjere našem papi, svjedočeći o milostima, što smo ih primili zagovorom kardinala Stepinca, te izraziti nadu da bi ga u 2008. godini mogao proglasiti svetim.

Sve vas pozivamo da žarko molimo na tu nakanu.

Gospodine Bože, ti si sluzi svome Alojziju kardinalu Stepincu udijelio milost, ne samo vjerovati u Isusa Krista nego i trpjeti za njega neustrašivim apostolskim žarom i ljubavlju prema Crkvi. Udijeli i nama jakost u ispovijedanju iste vjere i postojanost u trpljenju za nju. Proslavi slugu svoga čašću oltara da nam bude primjer i zagovornik u borbama života na putu vječnoga spasenja. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.


- 21:39 - Komentari (1) - Isprintaj - #

15.12.2007., subota

Radujte se u Gospodinu uvijek! Ponavljam: radujte se! ... Gospodin je blizu! (Fil 4,4)


Image Hosted by ImageShack.us

"Nek' se uzraduje pustinja i zemlja sasušena, neka kliče stepa i neka procvjeta. Ko ljiljan nek bujno cvatom cvate, neka od veselja kliče i nek' se raduje" (Iz 36..).

Kao što se vidi na gornjoj slici, nisu sve svijeće jednake boje. Svijeća, koja se pali danas na treću adventsku nedjelju je ružičasta svijeća, koja označava radost i veselje. Današnja nedjelja zove se Gaudete - što znači Radujte se ! Ta nedjelja je mali predah u inače ozbiljnom i pomalo pokorničkom vremenu priprave za Spasiteljev dolazak. Molimo, činimo dobra djela i puni smo radosnog isčekivanja, kojem smo danas zajedno sa cijelom Crkvom kroz litugijska čitanja i molitve dali oduška.

Četiri adventske nedjelje sa četiri svijeće mogu označavati četiri godišnja doba, a mogu nas upućivati i na četiri razdjelnice u ljudskoj povijesti: stvaranje, utjelovljenje, otkupljenje i svršetak. Prema predaji prva svijeća nazvana je prorokova svijeća, druga betlehemska, treća pastirska, a posljednja svijeća anđela. I to postupno paljenje svijeća simbolički nam označava približavanje i hod prema Božiću. Iz tame idemo postepeno prema sve većem svjetlu, dok nas ne obasja Isus - Svjetlo svijeta!

Image Hosted by ImageShack.us




- 21:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.12.2007., utorak

Kako smo proslavili blagdan Bezgrješnog začeća BDM

Svečanost blagdana Bezgrješnog začeća BDM započeli smo organiziranim klanjanjem našem Gospodinu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. U kapelici Corpus Domini izmjenjivali su se molitveni vijenci sve do mise Zornice u 6 sati. Cjelonoćno klanjanje održano je još u Velikoj Gorici, u Dugavama i Kustošji, a u Zaprešiću, Sigetu i Vugrovcu do ponoći ili nekoliko sati. Za ostale vijence, naročito one izvan Zagreba, nemam podatke, ali sigurno je, da smo istovremeno širom Domovine umnažali molitve, slavljenje, zahvale, pjesme i klanjanje. Davali smo naknadu za uvrede, omalovažavanja i nijekanja Boga i molili na naše stalne nakane: za Domovinu, za svećenike i redovništvo, za obitelji i naše mlade i djecu.

Za one koji nisu bili na našoj svečanoj sv. Misi kod Marije Pomoćnice evo nekoliko slika i dojmova.

Hvala Bogu, crkva je bila dupkom puna. Došli su mladi i stari, bolesni i zdravi. Iz nekih molitvenih vijenaca došle su cijele obitelji, roditelji sa djecom i sa djedom i bakom. Prisutno je bilo 9 svećenika, 5 ih je marljivo ispovijedalo, jer je bilo puno zainteresiranih osoba.

Image Hosted by ImageShack.us

Misa je počela procesijom u kojoj su osim svećenika išle i "Marije i Marte" ( voditeljice molitvenih vijenaca ), njih tridesetak sa upaljenim svijećama, koje je posebno za tu priliku pripremila i ukrasila naša Nada.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Vlč. Sekelj, župnik župe sv. Blaža predslavio je sv. misu i propovijedao, onako kako samo on to zna, iz srca i duše. Šteta što propovijed nismo snimili .

Image Hosted by ImageShack.us

Poslije mise dijelio se sakramenat bolesničkog pomazanja bolesnima i zdravstveno ugroženim osobama i blagoslivljalo djecu. Djeca su darivana bombonima a odrasli su uzimali duhovne poruke.

Image Hosted by ImageShack.us

Gospu smo posebno počastili velikim buketom od 153 ruža u spomen na 153 godine, od kako je u ime Crkve papa Pio IX . 8.prosinca 1854. godine proglasio dogmu, da je Marija začeta bez ljage istočnog grijeha.
Marija je to i potvrdila u Lourdesu vidjelici maloj Bernardici Soubirous u ukazanju 1858.godine, kada joj je kazala: " Ja sam Bezgrješno začeće."


- 14:06 - Komentari (2) - Isprintaj - #

03.12.2007., ponedjeljak

Obavijest !


Image Hosted by ImageShack.us


Bliži se blagdan Bezgrješnog začeća BDM. Molitveni vijenac Kraljice obitelji izabrao je taj blagdan za zajednički blagdan svih molitvenih vijenaca.Zato ćemo kao i svake godine i ovaj put imati
zajedničku sv. Misu 08.12.07. u crkvi Marije pomoćnice na Knežiji kod otaca salezijanaca.

Raspored:

od 17 sati nadalje prilika za ispovijed

18,00 - krunica

18,30 sveta Misa.

Sv. Misu služit će više svećenika iz molitvenih vijenaca a predvodit će župnik župe sv. Blaža vlč. Zvonimir Sekelj.

Poslije mise dijelit će se bolesničko pomazanje i blagoslov djece.

Dođite i povedite svoju djecu i ako je moguće i bolesnike.

Uoči Bezgrješnog začeća, dakle u petak 07.12., bit će cjelonoćno klanjanje u kapelici Corpus Domini kod sestara Pohoda Marijina, Mošćenička 3. Klanjanje će započeti svetom Misom u 20 sati, a zatim će biti organizirano klanjanje po grupama i završit će misom zornicom ujutro u 6 sati.

Svi smo dobro došli. Iskoristimo priliku koja nam se pruža!





- 19:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.12.2007., subota

Idemo na Zornice !

Image Hosted by ImageShack.us

Srca gore, evo zore, podignite glave, evo, približilo se vaše otkupljenje. Noć je poodmakla, dan se približio.

Kraj je patnji, dolazi oslobođenje.
Kraj je grižnji savjesti, dolazi oproštenje i otkupljenje.
Kraj je preziru, dolazi sloboda i ljubav.
Kraj je nehumanosti, dolazi čovjekoljubivost Božja.

Tako očekujući u svojim zornicama Božić, kršćani očekuju i konac svijeta, dolazak Isusa Krista, a to znači dolazak boljeg društva, dolazak mira, razumijevanja među ljudima, dobrote i topline u srcima.

Mnogim ljudima su noći duge.
Ovisnici misle da je njihova noć beznadna,
alkoholičari se ne nadaju da njihova noć ima svanuće,
napušteni nemaju nade da će biti opet prihvaćeni.
Bolesni zatvorenik ne nada se da će ugledati slobodu.
Ovisnik o svojim zločinstvima ne nada se da će opet biti častan čovjek.
Čovjek stisnut grijehom ne vidi više nade.

Svima njima žele zornice reći da će zora sigurno stići.

Jer »Sunce pravde« dolazi u Isusu iz Nazareta.

Svaki Božić obnavlja tu nadu. Crkva dovikuje čovječanstvu da se nada, Crkva želi pridignuti one koji su slomljena srca, da ožive.

Zora već sviće, dolazi dan i kraj tvojih muka. Ustani danas ranije, sjedni na rub kreveta i zavapi Bogu. Sjeti se da te on voli, to više što si patnik. Sjeti se da je Bog svemoguć, prihvati svoje muke i predaj ih u njegove ruke. Doživjet ćeš kako prihvaćena patnja oslobađa od patnje kad je s Isusom.

Nemoj očajavati ! Dan se bliži
.
(prof T. Ivančić)


- 22:27 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Veljača 2018 (1)
Prosinac 2017 (1)
Studeni 2017 (3)
Rujan 2017 (1)
Srpanj 2017 (1)
Travanj 2017 (3)
Ožujak 2017 (2)
Veljača 2017 (2)
Prosinac 2016 (2)
Listopad 2016 (2)
Rujan 2016 (2)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (2)
Travanj 2016 (1)
Ožujak 2016 (3)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (7)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (3)
Prosinac 2014 (1)
Listopad 2014 (4)
Rujan 2014 (2)
Kolovoz 2014 (1)
Srpanj 2014 (3)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (2)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (3)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (4)
Studeni 2013 (2)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (1)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (2)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (3)

Kontakt

Linkovi

Molimo jedni za druge