Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mvko

Marketing

Kako smo proslavili blagdan Bezgrješnog začeća BDM

Svečanost blagdana Bezgrješnog začeća BDM započeli smo organiziranim klanjanjem našem Gospodinu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. U kapelici Corpus Domini izmjenjivali su se molitveni vijenci sve do mise Zornice u 6 sati. Cjelonoćno klanjanje održano je još u Velikoj Gorici, u Dugavama i Kustošji, a u Zaprešiću, Sigetu i Vugrovcu do ponoći ili nekoliko sati. Za ostale vijence, naročito one izvan Zagreba, nemam podatke, ali sigurno je, da smo istovremeno širom Domovine umnažali molitve, slavljenje, zahvale, pjesme i klanjanje. Davali smo naknadu za uvrede, omalovažavanja i nijekanja Boga i molili na naše stalne nakane: za Domovinu, za svećenike i redovništvo, za obitelji i naše mlade i djecu.

Za one koji nisu bili na našoj svečanoj sv. Misi kod Marije Pomoćnice evo nekoliko slika i dojmova.

Hvala Bogu, crkva je bila dupkom puna. Došli su mladi i stari, bolesni i zdravi. Iz nekih molitvenih vijenaca došle su cijele obitelji, roditelji sa djecom i sa djedom i bakom. Prisutno je bilo 9 svećenika, 5 ih je marljivo ispovijedalo, jer je bilo puno zainteresiranih osoba.

Image Hosted by ImageShack.us

Misa je počela procesijom u kojoj su osim svećenika išle i "Marije i Marte" ( voditeljice molitvenih vijenaca ), njih tridesetak sa upaljenim svijećama, koje je posebno za tu priliku pripremila i ukrasila naša Nada.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Vlč. Sekelj, župnik župe sv. Blaža predslavio je sv. misu i propovijedao, onako kako samo on to zna, iz srca i duše. Šteta što propovijed nismo snimili .

Image Hosted by ImageShack.us

Poslije mise dijelio se sakramenat bolesničkog pomazanja bolesnima i zdravstveno ugroženim osobama i blagoslivljalo djecu. Djeca su darivana bombonima a odrasli su uzimali duhovne poruke.

Image Hosted by ImageShack.us

Gospu smo posebno počastili velikim buketom od 153 ruža u spomen na 153 godine, od kako je u ime Crkve papa Pio IX . 8.prosinca 1854. godine proglasio dogmu, da je Marija začeta bez ljage istočnog grijeha.
Marija je to i potvrdila u Lourdesu vidjelici maloj Bernardici Soubirous u ukazanju 1858.godine, kada joj je kazala: " Ja sam Bezgrješno začeće."



Post je objavljen 11.12.2007. u 14:06 sati.